Többek között a Posta és a MÁV stratégiájáról, Budapest fejlesztéséről és a külhoni magyarok ügyéről rendelt meg közvélemény-kutatásokat és tanulmányokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A feladatokat május 31-ig kell teljesítenie a cégnek, s ezért idén csaknem bruttó egymilliárd forintot fizethet ki az állam.
Kiegészítette a Századvég-csoporttal decemberben kötött szerződését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A kormány honlapján kedden hozták nyilvánosságra a szerződést, amely szerint a tárca tanulmányokat, közvélemény-kutatásokat és jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos tanácsokat vár a Századvégtől milliárdos értékben 2014 végéig. A cégcsoportnak még idén májusig tanácsokat kell adnia a kormány MÁV-, Budapest- és szerencsejáték-stratégiájához is, amiért legfeljebb egymilliárd forintot kaphat.
A februárban kiegészített szerződés szerint a Századvég-csoportnak 2014 végéig szakpolitikai tanulmányokat kell készítenie, és tanácsokat kell adnia például a nemzetközi gazdaságfejlesztéssel, a foglalkoztatáspolitikával, a közigazgatással, a vagyongazdálkodással és az európai uniós támogatások elosztásával kapcsolatban, valamint tanulmányokat kell írnia egyebek mellett szociál-, média- és kultúrpolitikáról.
Erre idén csaknem bruttó egymilliárd forintot fizethet ki az állam, jövőre 413 millió forintos keretösszeget állapít meg a dokumentum, amelyet - többletigény esetén - további 173 millióval megemelhetnek. A 2014-es évre pedig 323 millió forintot kaphat a Századvég-csoport az említett feladatok ellátásáért, de az összeget 188 millióval növelhetik.
A szerződés alapján a vállalkozónak emellett nemzetközi összehasonlító elemzéseket, mélyinterjúkat, közvélemény-kutatásokat és szakpolitikai tanulmányokat kell készítenie, illetve jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos és személyes tanácsokat kell nyújtania a magyar állampapírok értékesíthetőségével, a szerencsejáték-, az iparfejlesztési, a posta- és a MÁV-stratégiával kapcsolatban, valamint Budapest fejlesztéséről és a külhoni magyarok ügyében.
A feladatokat idén május 31-ig kell teljesítenie a Századvég-csoportnak, és ezért legfeljebb bruttó 940 millió forintot kaphat.
(MTI - Origó nyomán)