2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:38 Matolcsy: hiba volt elfogadni a jövő évi költségvetést21:17 Már megint Niedermüller - ezúttal a buziszínű stadion miatt hálálkodik a gyurcsányista zsidó21:08 A BMW-nek több esze van: ők nem sietnek kukába dobni a belsőégésű motorokat20:53 Itt a legújabb vírus, de ez ellen nem kell oltakozni20:32 A spanyol kormány várhatóan kegyelemben részesíti az elítélt katalán politikusokat20:12 Egy tartomány kivételével egész Olaszországban feloldották a korlátozásokat19:25 Tovább szenved a Jászság a cigánybűnözéstől19:06 A GVH vizsgálja az építőipari alapanyag-drágulás okait18:40 Csak oltási könyvvel rendelkező tanárok táboroztathatnak - a Mi Hazánk tiltakozik18:17 Újabb medvetámadás történt Székelyföldön17:58 Hat évre ítélték a postán és virágboltban rabolni próbáló szegedi jogászt17:44 Keddtől hőségriadó lép életbe17:14 Önvédelemről, titokzatos idegenről és fehér fényről hazudozik Szilágyi István fia16:53 Kaleta futni hagyását is felhozta az ügyvéd a győri fideszes pedofil védelmében16:16 Az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Munkáspártiakkal, antifákkal és az izraeli nagykövettel örvendezett a "fasiszta-nyilas diktatúra" végének a fideszes korelnök

Reklám

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) kedden a gellérthegyi Szabadság-szobornál arról emlékezett meg, hogy "Magyarországon 67 éve, április 4-én ért véget a második világháború és a fasiszta-nyilas diktatúra".
Az egybegyűltek előtt a MEASZ felkérésére Horváth János (Fidesz) parlamenti képviselő, az Országgyűlés korelnöke mondott beszédet. A kilencvenéves politikus, aki részt vett a "nemzeti antifasiszta ellenállásban", majd az 1945-ben megalakuló nemzetgyűlés tagja lett, az egybegyűltek előtt az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete
"Tudunk mi, magyarok összefogni, idézzük fel sikertörténeteinket a történelemből, mert amire korábban képesek voltunk, arra ismét képesek lehetünk" - mondta a képviselő. Arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország a háború utáni néhány évben, a rövid demokratikus időszakában - még a szovjet gyarmatosítás évtizedei előtt - példát tudott mutatni a világnak.
Horváth János úgy fogalmazott, hogy 1945-ben eljött, amit "felszabadulásnak gondoltunk, reméltünk (...) és sokunk számára valóban felszabadulás volt", ami után Magyarország elkezdte a saját életét élni, amíg annak a Szovjetunió, Sztálin diktatúrája véget nem vetett.
A képviselő felolvasta a Szabadság-szobor talapzatán álló feliratot: "Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért."
Horváth János erre utalva azt hangoztatta, hogy a múltról, a hősökről beszélni kell, ezért, mint mondta, szívesen eleget tesz minden meghívásnak, ahol felidézheti azokat a történelmi időket, eseményeket, amelyeket személyesen is megélt.
Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke azt mondta, a mai gondjaink megoldására is "antifasiszta összefogás kell", valamint az, hogy mindenkiben megtalálják az értéket Magyarország boldogulása érdekében.
A megemlékezés résztvevői a rendezvény végén a Szabadság-szobor talapzatánál koszorúkat, virágokat helyeztek el. A koszorúzók között voltak a szlovén, az izraeli, a kubai, a horvát nagykövetség, valamint a Honvédelmi Minisztérium, továbbá a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Magyarországi Antifasiszta Liga képviselői.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready