Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnököt és az egész zsidó világot aggasztja a magyarországi antiszemitizmus és a Jobbik előretörése, olvasható a jeruzsálemi Miniszterelnöki Hivatal portálján a zsidó kormányfő és Áder János köztársasági elnök ma délelőtti találkozójáról kiadott beszámolóban. A hír szerint Áder megígérte a Likud vezérének, hogy mindent elkövet a már szinte fokozhatatlan antiszemitizmus letörése érdekében.

Áder János Netanjáhu vendége (Fotó: Jeruzsálemi Miniszterelnöki Hivatal)
Áder János magyar köztársasági elnök tulajdonképpen beugróként, az Izraelből – pontosabban az ottani parlamentből – megalázó körülmények között kitiltott Kövér László helyett érkezett tegnap Izraelbe a Raoul Wallenberg 100. születésnapján tartandó, a kegyeletes megemlékezéstől igen távol álló politikai és gazdasági számlák behajtásának szertartására. Simon Peresz államelnök után ma délelőtt Binjámin Netanjáhu miniszterelnök is fogadta a szentföldi Canossát járó Ádert.
A jeruzsálemi Miniszterelnöki Hivatal közleménye szerint Netanjáhu mély aggodalmának adott hangot a magyarországi antrisztemita jelenségek fölerősödése, de leginkább a Jobbik előretörése miatt. A Likud vezére fölszólította Ádert: „Vegye föl a küzdelmet a magyarországi antiszemitizmus mindenfajta megnyilvánulásával szemben. Gyökerestül ki kell irtani az antiszemita jelenségeket Magyarországon”, mondta Netanjáhu a magyar köztársasági elnöknek.
Áder János - akit az izraeli sajtó már napok óta pocskondiáz a Wass Albert szobrának avatásán való részvétele miatt – igyekezett megnyugtatni vendéglátóját hangsúlyozván, hogy személy szerint ő mint Magyarország elnöke mindent elkövet az antiszemita jelenségek visszaszorításáért. Áder János a jeruzsálemi vizit végén Magyarországra szóló hivatalos látogatásra hívta meg Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnököt.
Hering József – Kuruc.info