Olvasónk beszámolója:
A történet úgy kezdődött, hogy egy szerdai napon telefonáltak, hogy felkérjenek az X-faktor nevű tehetségkutató műsorának elejére szerepelni rajtam kívül 3 tucat artistával. (Egyébként freestyle focival foglalkozom immáron 6 és fél éve, és ezen idő alatt sikerült profivá válnom, persze rengeteg belefektetett munka és elszántság van benne.)
A felkérésre hosszas mérlegelés után igent mondtam, mivel gondoltam, ez jó reklám a támogatóimnak és nekem is, s végül is azt csinálhatom, amit szeretek (korábban is volt dolgom már az RTL Klubbal). Eljött a csütörtök, a műsor főpróbájának napja, amikor is megtartottuk a próbát (természetesen hosszas késéssel kezdtük el). Rajtam a képen látható ruha volt, természetesen rajta vannak a szponzoraim és egy nagy "magyar" felirat + a nemzeti színeink és az Árpád-sávok. Ezt mi a magyar freestyle foci szimbólumaként készítettünk el, mert büszkék vagyunk magyarságunkra.


Csütörtökön a próbán semmit nem mondtak erre a megjelenésre, de legbelül éreztem, hogy ez nem tetszik nekik. (Ismerjük az RTL Klub vezetőségének származását). A próba lement, mentem haza. Pénteken telefonáltak, hogy szombaton menjek be 3-ra hozzájuk, mert lesz a főpróba, aztán az adás.
Lement a főpróba kétszer is, közben a kamerába mutogattam a főpróbán a címerünket, ami a képen látható. A 3. főpróba előtt azonban odajött hozzám egy dolgozó, és megkérdezte, hogy mi van a pólómon. Én pedig mondtam, hogy egy magyaros címer, ez a magyar freestyle foci szimbóluma, és egy "magyar" felirat. Ezután rákérdeztem: ezzel probléma van? Azt mondta, nem. Ezután lement az utolsó próba, és elindultunk az öltöző felé. Az ott megjelent dolgozók közölték, hogy a reklámfeliratokat le kéne ragasztatnom, meg hogy másik pólót vegyek fel. Én azt válaszoltam, hogy nem szerepelek másik pólóban. Felhívtam a főnökömet, aki beszélt velük, és végül arra jutottunk, hogy a reklámokat leragaszthatják, de erre címerre és a feliratra nem ragasztanak semmit. Azt mondták, rendben. Utána eltűntek a "munkások", és 15 perc elteltével visszatértek, hogy így nem mehetek fel ebben a pólóban, mert ha leragasztják a reklámokat, akkor rondán fog kinézni a póló, ezért megköszönték az eddigi munkámat, és hazamehettem.
Szerintem az alapján, hogy még a reklámfeliratokat és letakarhatták volna (amiről egyébként sehol nem írták, hogy nem szabad mutatni), nyilvánvaló, hogy a szimbólumokon lévő Árpád-sávval volt problémájuk, mivel azt mondták, másik pólóban mehetek csak be.
Ennyi lenne a sztori, ezt szerintem nyugodtan betehetnék az Antimagyarizmus rovatba.
Üdvözlettel:
Laczik László Freestyler