Bezár!
2021. április 13., kedd, Ida, Béla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:35 Romániában már előjegyzés nélkül is beadnák az AstraZenecát16:22 Rekordszintű a féléves amerikai költségvetési hiány15:53 Több mint 11 ezer baromfit kellett leölni madárinfluenza miatt Hajdú-Bihar megyében15:27 Nagy-Britanniában az 50 év felettiek mindegyike megkapta az oltást, vagy van oltási időpontja14:56 Most az a baja Navalnijnak, hogy nem kap Koránt14:24 Amerikai csapaterősítésnek örvendezik Merkel félnótás minisztere, még az Északi Áramlat 2-t is leállítaná14:11 Orbán "vakcinométert" villantott14:01 Szlávik szerint oltás nélkül nem úszható meg a koronavírus13:45 Azerbajdzsánt "aggasztja", hogy Örményország hadseregének korszerűsítéséről tárgyal Oroszországgal13:22 Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács13:10 Lemondott az osztrák egészségügyi miniszter12:52 Galgóczi: megérkezett a Janssen-oltóanyag első szállítmánya12:34 PSZ: a pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszatérni a jelenléti oktatáshoz hétfőn12:06 IDEA-felmérés: balliberális fölény, 3%-on a Mi Hazánk11:56 Új-Mexikóban is zöld utat kaptak a füvesek
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

Trianonhoz kapcsolódó időszaki kiállítás nyílik a debreceni Déri múzeumban

Reklám

HATÁR-SORSOK címmel új, Trianonhoz kapcsolódó időszaki kiállítást nyitnak meg pénteken a debreceni Déri Múzeumban. Az online megnyitót a múzeum Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján pénteken 10 órától követhetik az érdeklődők - közölte a múzeum sajtószolgálata az MTI-vel csütörtökön.
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy tavaly, a trianoni "békeszerződés" centenáriumi évfordulójáról a Déri Múzeum egy virtuális kiállítással emlékezett meg, a tárlat, ha ismét kitárhatják kapuikat a múzeumok, ez év végéig lesz látogatható.
A múzeum új HATÁR-SORSOK című időszaki kiállítása az online tárlatot (Trianon 100) kiegészítve eleveníti fel a történéseket és mutatja be Trianon széleskörű hatását, és a közismert változások mellett a kevésbé ismert vagy részben elfelejtett eseményekre is szeretné felhívni a figyelmet.
Azt írták, a kiállítás a "boldog békeidők" világának felelevenítésétől kezdve a területi visszacsatolások koráig kíséri végig a magyar határok változását, a társadalmat ért hatásokat. Tárgyak, dokumentumok, korabeli fotó- és filmfelvételek, valamint visszaemlékezések segítenek felidézni a trianoni és az azt követő eseményeket, átadni a korszak emberének érzéseit, fájdalmát.
A "boldog békeidők" korát a fürdőhelyek tárgyai, az uralkodói kultusz emléktárgyai jelenítik meg a Hatsek Ignác által szerkesztett atlasz térképmellékletei mellett. Ez utóbbiakhoz főként néprajzi tárgyakat rendeltek, látványtárszerűen bemutatva a korszak gazdag kultúráját. Külön felidézik a "békekonferenciától" a békekötésig terjedő időszakot dokumentumok és archív felvételek segítségével - ismertették, megjegyezve, hogy a kiállítás egyik legszemélyesebb része a menekültek világát bemutató összeállítás.
A galérián Debrecen két világháború közötti történetét követhetik nyomon az érdeklődők a múzeum újranyitása után, az év végéig - közölték.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready