Még az ellentüntetésben sem tudtak megegyezni, így két baloldali demonstráció is lesz a nemzeti összefogás seregszemléjével szemben február 6-án, vasárnap 16 órától a Szent Gellért téren. Az Európai Baloldal a Műegyetem rakparton, egy „antifasiszta” csoportosulás pedig a Kemenes utcában tart ellentüntetést, illetve egy harmadik tiltakozásként online petíciót is indítottak (amit bármilyen néven alá lehet írni), valamint a Raoul Wallenberg Egyesület is külön közleményt adott ki az ökumenikus rendezvénnyel szemben.
Zoom
Zoom
Az egyik tüntetés főszervezője
Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából grandiózus, fáklyás és fehér lovas felvonulást tart, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a nemzeti összefogás jegyében a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége. Legyen Magyarország a magyaroké! - írja közleményében Novák Előd helyi önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke. Alább a folytatás.
Február 6-án, vasárnap 16 órakor kezdődik nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvényünk a budapesti Szent Gellért téren, röviden felszólal:
- Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok
- meglepetés: egy katolikus lelkipásztor
- Csicsai László, az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki polgármestere
- Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság t. elnöke
- dr. Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője
- László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője
- Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke
- Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke
Megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata. Közreműködik Vári Kovács Péter, Sziva Balázs és Kovács Richárd (Romer), valamint a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.
17 óra körül fáklyás vonulás indul a Parlamenthez egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, nemzeti színű bengáli tűzzel a felvonulóknak lezárt Szabadság hídon. A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt tesszük meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A felvonulás a Kossuth térnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), ahogy Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe kormányzóvá választásának napján. Kövessük útját! Szebb jövőt!
Zoom