Egy zsidó és egy keresztény magyar kisfiú barátságáról és "a holokauszt emlékének máig ható fájdalmáról" szól az a videoklip, amelynek alkotója Koltai Lajos rendező.

Ennyi gyermekhez még Imre Kertész sem tudja eljuttatni a mocskát
A dalt a most megjelenő DVD-n a magyarországi (többnyire zsidó) popzene hat szereplője énekelte el: Koncz Zsuzsa, a gyurcsányista Bódi László (Cipő), Bródy János, Demjén Ferenc, Somló Tamás, és a dalszerző Pajor Tamás. Koltai Lajos "megrázó képei" a Sorstalanság című nézhetetlen filmet idézik. A videoklipet az Élet Menete Alapítvány mozgó vagonkiállításain biztosan lehet majd látni, szándékaik szerint azonban hamarosan iskolai tananyag-kiegészítővé is válhat. (A Fidesz-kormányon biztosan nem múlik majd - a szerk.)

Koncz, Bródy, Pajor
A videoklipet Erdő Péter bíboros és Schweitzer József főrabbi gondolatai, ajánló szavai kísérik a most megjelenő DVD-n, magyarul ők reklámozzák ezt az újabb antimagyar propagandát.
Rosenberg Dani és Magyar Zoli balladáját a holokauszt egyik emléknapján (kis hazánkban újabban minden héten van legalább egy), január 27-én délelőtt 11-kor a budapesti Uránia filmszínházban mutatják be több száz iskolásnak. Az alkotók remélik, hogy a DVD bekerülhet az iskolai oktatásba, és az ún. Nemzeti Alaptanterv részeként "hatékony eszközzé válhat a gyerekek, fiatalok történelmi, állampolgári és emberi képzésében".
(Kuruc.info - HVG nyomán)
Frissítés: Egyik kedves olvasónk jelezte, hogy van a dalnak magyar feldolgozása is, így a sokszínűség jegyében ezt is megismertetjük a Nagyérdeművel. Refrén: Ha a vonatok indulnak, a rossz napok elmúlnak...