Így gyalázzák nemzetünket és annak jelképeit fővárosunkban a zsidók (egyetértő-vihorászó, ugyancsak "túlélő" közönségükkel együtt), utána pedig csodálkoznak, vajon miért van antiszemitizmus. És csodálkoznak, vajon miért lett annyira elege belőlük a nemzetnek, hogy néhány évtizeddel korábban vonatra ültette egy részüket (nem mindenkit: itt az eredménye). És közben elfelejtik, hogy akkor sem gondoltak a jövőre, amikor ugyanezt művelték az előtt a bizonyos vonatra ültetés előtt is, mint ahogy most sem tartják szem előtt, hogy egyszer bizony elege lesz újra a magyarnak...
A Litera.hu kísérőszövege: "December 30-án rendezte meg a Litera 10. születésnapját és 11. előszilveszterét Országos Elme címmel a Trafóban. Szilágyi Ákos Turul-nótáját énekli az Országos Elmegyógy turulosztályának egyesített férfikara."

Csak egy kis érdekesség a végére: idézet a Magyar Hírlap 2011. július 4-i számából:  "Az előző évek MSZP-kabinetjeivel szemben a Fidesz–KDNP-kormány kultúrpolitikájának nyitottságát demonstrálja, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) a balliberális szerzőket és kiadóikat több százezer, esetenként milliós állami támogatásban részesíti. Így kaphattak áprilisban juttatást a Heller Ágnes és Jürgen Habermas könyveinek kiadását gondozó kiadók. De egymilliós alkotói támogatásban részesülhetett a kormányellenes tüntetéseket szervező Babarczy Eszter és a szintén a liberális értelmiséghez tartozó Csaplár Vilmos és Szilágyi Ákos író is." (Facebookon itt lehet neki üzenni.)
(Kuruc.info)