Alább található olvasónk levele. Kíváncsian várjuk, kimerül-e a kormány keménykedése portálunk blokkolásában, vagy esetleg másokkal szemben is mer lépéseket tenni (ha már a külhonba szakadt testvéreinket elnyomó trianoni "utódállamok" esetében csak seggnyalásra volt képes négy éven keresztül).
Tisztelt Szerkesztőség!
Mivel diplomás fiatalként nem tudtam sehol elhelyezkedni itthon, mint oly sok sorstásam, én is külföldön vállaltam munkát, hogy némi kis pénzt összeszedve mielőbb hazatérhessek, és családot alapíthassak. Két és fél éve Bécsben dolgozom.
Tegnap este egy fárasztó nap után, miután hazaértem, kapcsolgattam egy kicsit a tévét. Az osztrák közszolgálati csatornán, az ORF 1-en belefutottam a Wir staatskünstler című kabaréba. A három „humorista” a Burgtheater színpadán arról beszélt, hogy milyen szánalmas az osztrák politikai helyzet, hogy az SPÖ ugyanolyan rossz, mint az ÖVP, majd egyikük, megnyugtatva a közönséget megjegyzi, hogy még mindig jobb a helyzet, mint Magyarországon. Hogy mindennek utánajárjanak, elmentek Magyarország bécsi nagykövetségére, ahol ez a három kretén Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet faggatta, elsősorban a művészet magyarországi helyzete után érdeklődve.
Beszélnek a művészet szabadságáról, majd rövid időn belül eljutnak odáig, hogy törvénybe van iktatva, hogy a Szent Koronát nem szabad kigúnyolni. Ekkor az egyik majom előveszi a Szent Korona műanyagból elkészített másolatát egy kék szemeteszacskóból, majd a fejére teszi. (Én ebben a pillanatban mondtam volna, hogy kamera állj, a kijárat pedig arra van!)
Zoom
Így folytatódik a beszélgetés, nagykövetünk pedig csak nyökög, dadog, zavartan nevetgél összevissza. Eközben (tudva, hogy éppen magyar felségterületen vannak) Florian Scheuba grimaszokat vág a koronával a fején, és kérdezi, hogy ezért akkor már büntetés jár-e. Szalay-Bobrovniczky pedig erre is próbál valamit válaszolni, de ez már senkit nem érdekel, mert eddigra Magyarország első embere Ausztriában a három „humorista” udvari bolondjává válik. Majd természetesen szóba kerül a magyarországi liberálisok kedvenc témája, hogy a Szent Korona miért a Parlamentben van, és egyébként sem eredeti, csak egy utánzat, mert az eredeti Stephanskrone (Ausztriában így nevezik) elveszett...
Zoom
Beszélgetnek tovább, a nagykövet dadogva elmondja, hogy ő megértéssel van a kabaré iránt, mert a kabaré így működik. Scheuba megkérdezi, hogy ezek szerint, ha valaki börtönbe kerül, ő közbenjárna-e érte, hogy szabadon engedjék? Ekkor a „humorista” szándékosan leejti a kezéből a koronát a földre, majd átdobja az asztal másik végén ülő társának, aki a korona másolatát az arca elé téve grimaszol, s közben dedós csúfolást hallatva mondja, hogy „na-na-na-na-na-na, hülye Szent István-korona...”
Zoom
És a mi nagykövetünk, az állítólagos nemzeti, konzervatív és keresztény Fidesz embere ezt szépen, mosolyogva végignézi, és hagyja, hogy a gondosan felépített magyargyalázást nyugodtan betetőzze ez a három nyomorult.
Ahogy visszatérünk a Burgtheaterbe, a közönségnek elmondják még, hogy sajnálják, hogy a kamera már nem mutatta, de a nagykövet az íróasztalán álló lámpabúrára helyezte a koronát, ami annak kicsúfolása...
Minden erőmmel azon leszek, hogy a választásokig minél több ismerőssel, baráttal, rokonnal (szinte mindegyik családtagom a Fideszre szavazott 2010-ben) megértessem, hogy egyetlen nemzeti párt létezik Magyarországon, a Jobbik, amelyik remélem, nyerni fog, és végre-valahára parkolópályára teszi az összes pipogya, megalkuvó, gyáva diplomatát, felváltva őket olyanokkal, akiknek egyetlen egy vezérelvük van: magyar érdek mindenek felett!
Szebb jövőt kívánva:
egy a félmillió magyar kitántorgóból
Íme a videó:
(Kuruc.info)
Frissítés:  íme az elkövetők nevei és elérhetőségei - hajrá Fidesz!
A főkolompos: Florian Scheuba - office@florianscheuba.at, +43 676 7079477 - http://florianscheuba.at/
A magyar kormányzati oldalon nem található a nagykövetség telefonszáma, de itt igen: 01 53780300.
2. frissítés: megszereztük a nagykövet drótpostacímét is
Ha kikérné Szalay-Bobrovniczky Vince véleményét arról, hogy szerinte melyik más nemzet képviselője hagyná, hogy legszentebb jelképeikből gúnyt űzzenek; ha megkérdezné, miért gondolja úgy, hogy a magyar nagykövetnek semmi tennivalója nincs, miközben a Szent Koronát gyalázzák, ráadásul magyar felségterületen, sőt még nevetgélhet is hozzá, vagy csak egyszerűen arra kíváncsi, Szalay "úr" hol tanult németül, ide írhat neki: VSzalay@mfa.gov.hu
3. frissítés: olvasónk levele Martonyinak (holnap elküldi neki postán, közzétesszük majd az esetleges választ is), avagy az ezt az esetet is a közvélemény elé táró portálunk üldözése helyett talán a magyarellenesség visszaszorításával és becsületünk megóvásával kellene a kormánynak foglalkoznia:
Külügyminisztérium
Martonyi János
2013. december 18.
Tárgy: koronagyalázás Bécsben
Tisztelt Martonyi Úr!
Megdöbbenve értesültünk több millió magyar honfitársammal együtt, hogy három osztrák humorista, név szerint Florian Scheuba, Thomas Maurer, Robert Palfrader Magyarország bécsi nagykövetségén Szalay-Bobrovniczky Vince úr jelenlétében és közreműködésével gúnyt űzött a Magyar Szent Koronából, annak másolatát többek között lehülyézve, szándékosan földre dobva, szájkosárnak használva, majd pedig egymásnak labdaként dobálva.
Miközben a három osztrák illető fent leírt - és képekkel mellékletben illusztrált módon – gúnyolódott a Magyar Szent koronával, Szalay-Bobrovniczky Vince, ahelyett, hogy rendreutasította volna őket, vigyorogva asszisztált nemzeti jelképünk gyalázásához.
Valószínűleg eddig elkerülte az Önök figyelmét, hogy 2013. július 1-től nemzeti jelképeink (Himnusz, a nemzeti lobogó és a Szent Korona) megsértése bűncselekmény, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Mivel nagykövetségünk hazánk felségterülete, álláspontunk szerint a három humorista elkövette az említett bűncselekményt, Szalay-Bobrovniczky Vince pedig hazánkat képviselő nagykövetként (!) bűnrészesként és bűnsegédként vigyorogva és aktívan részt vett ebben a bűncselekményben.
Kérjük szíves válaszukat – kívánnak-e bármit tenni ez ügyben, kezdve a feljelentéstől Szalay-Bobrovniczky Vince azonnali visszahívásáig, és Ön személy szerint felelősnek érzi-e magát a történtekért.
Végül, de nem utolsósorban, várjuk válaszát arra vonatkozóan, hogy - divatos szóhasználattal élve - szándékukban áll-e legalább olyan buzgalommal elhatárolódni Szalay-Bobrovniczky Vince tettétől, mint teszik azt a zsidó jelképek megsértésekor.
Dr. N. A.
4. frissítés: kiderült, hogyan lehet egy ilyen alak nagykövet:
Részlet a "Magyar" Narancs egy 2012. februári cikkéből:
A nagy testvér
Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet testvére az a Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az elmúlt másfél év során mélyen beépült a Fidesz gazdasági hátországába, és bizalmas üzleti viszonyt ápol Habony Árpáddal, Orbán Viktor kommunikációs tanácsadójával is.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf 2004 és 2007 között a többek között az Infocenter.hu Zrt. tulajdonában lévő Heti Válasz vezető tisztségviselője volt, ahol ez idő alatt lapigazgatóként is dolgozott. Nem tudni, hogy már ekkor üzleti kapcsolatba került-e Habony Árpáddal, de erre legkésőbb 2008-ban mindenképp sor került. 2008-tól 2010-ig ugyanis mind Habony, mind Szalay-Bobrovniczky ügyvezetője volt az Adriatiq Islands Group Befektetési és Tanácsadó Kft.-nek. Az Adriatiq első embere Orbán Viktor személyes jó barátja, Vitézy Tamás, akit bátran nevezhetünk médiaoligarchának is, tekintettel arra, hogy ő a tulajdonosa az ország legnagyobb, ingyenes terjesztésű hetilapjának, a Helyi Témának. (Vitézy egyébként soha nem rejtette véka alá lojalitását, egy 2009-es, Népszabadságnak adott interjújában például így fogalmazott: „számomra a Helyi Téma szolgálat. Azt a szellemiséget kívántam szolgálni, amit Orbán Viktor kormányzása alatt tapasztalhatott meg az ország.”)
Giró-Szász utódja
Szalay-Bobrovniczky Kristóf tavaly óta igazgatósági tagja a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek, mely a kormány első számú think-tankjeként ismert. Mint arról korábban, Habony Árpád munkásságát feldolgozó írásunkban is említést tettünk, a gazdaságkutató tevékenységét informálisan már a miniszterelnök főtanácsadója irányítja. Igazán érdekes az, hogy a Századvéget éveken keresztül Giró-Szász András vezette, egészen tavaly őszig, amikor is kinevezték kormányszóvivőnek, amiért lemondott ebbéli pozíciójáról.
Szalay-Bobrovniczky ekkor került be a cégbe. Kinevezésével egyidejűleg Giró-Szász kiszállt saját alapítású cégéből, a Strategopolis Kft.-ből is, amit azóta szintén Szalay-Bobrvoniczky vezet, Várkonyi Gáspár Dénessel együtt. Szalay-Bobrovniczky nagyon hatékony cégvezetőnek bizonyult, ugyanis feltűnésével hirtelen igen jelentős megbízásokra tett szert a két cég. Január végén ugyanis a Századvég és a Strategopolis közösen nyerték el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt, tanácsadásra és kommunikációs feladatok elvégzésére meghirdetett tenderét. Ennek értelmében a két – mások mellett Szalay-Bobrovniczky vezetése alatt működő – cég 2014 végéig havi nettó 29,6 millió forint értékben kap megrendelést. Ez összességében pedig több mint egymilliárd forintos bevételt jelent a két cégnek.
Ekkora üzleti hatékonyság simán megbír a hátán egy indolens nagykövetet.
5. frissítés: a Magyar Nemzet is "felfedezte" az esetet
Csak úgy, magától, ugyanis rendszeresen nézik az osztrák humoresteket, így legalább nem kell feltüntetni, hogy egy nappal korábban "egy szélsőséges hírportál" hívta fel erre a figyelmet. Íme a cikkecskéjük:
Hazánkat gúnyoló osztrákok
Három osztrák humorista a magyar Szent Korona másolatával gúnyolódott Magyarország bécsi nagykövetségén, a beszélgetés felvételét az állami televízió kabaréműsorában le is közölte.
Az osztrákok a Wir Staatskünstler című tévéműsor számára készítették produkciójukat, melyben többek között arról kérdezősködtek, vajon igaz-e, hogy bűncselekmény Magyarországon az állami jelképek kigúnyolása. Az igenlő válasz után egy műanyagból készült Szent Korona-másolattal bohóckodtak, a magyar nagykövettől várva, mikor állítja meg őket.
(Itt közlik a videót.)
Szalay-Bobrovniczky Vince, hazánk bécsi nagykövete a Magyar Nemzetnek az esetről elmondta, a műsor megvágása rendkívül tendenciózus, az általa hangsúlyozott kritikák nem kerültek be a leadott anyagba, miközben ő a felvétel készítésekor is „félkegyelműnek” nevezte a gúnyolódó humoristát.
6. frissítés: a Jobbik visszahívást követel, az MTI megint hazudik
A Jobbik felszólítja a Külügyminisztériumot, hogy haladéktalanul hívják vissza a bécsi magyar nagykövetet, valamint tiltakozzanak az osztrák közszolgálati televíziónál és az osztrák állami szerveknél is a Szent Koronával történt bárdolatlan bohóckodás miatt - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton.
A Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: álláspontjuk szerint Szalay-Bobrovniczky Vince nem adekvát módon viselkedett, amikor a magyar nagykövetség épületében együtt nevetgélt osztrák humoristákkal a helyi közszolgálati televízió egyik adásában, amikor azok a Szent Koronán gúnyolódtak.
Az ellenzéki párt szerint ezzel a nagykövet alkalmatlanná vált Magyarország érdekeinek képviseletére. Hozzátette: "lehet, hogy a nihilizmusba süllyedt nyugati világban", ahol már nincs tekintélye a hagyományoknak, ott ez a viselkedés elfogadható, de Magyarországon ez a "legsötétebb habsburg-labanc időket idézi", ezért vissza kell utasítani.
"A 444.hu portál szerdán számolt be arról, hogy a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a legutóbbi adásban a bécsi magyar nagykövettel, Szalay-Bobrovniczky Vincével ültek le beszélgetni" - hazudja a Magyarországi Talmudista Iroda, csak azért, hogy ne kelljen megneveznie portálunkat, annak ellenére, hogy az említett, "természetesen" ugyancsak zsidó blogocska több órával a mi cikkünk után "rukkolt elő" a hírrel. A forrást persze ők sem tüntették fel - szóvá is tette ezt tegnap e cikkünk alatt az egyik hozzászóló:

Bizonyíték: ekkor jelent meg a zsidó blogon (abba most ne menjünk bele, hogy ez szerintük a Vicc rovatba való, és amúgy is csak viccelődés):
Zoom
És ezt mutatja jelen pillanatban (tehát déli 12 órakor) a Babaszappan Klub számlálója, eszerint tehát oda kb. 14 órakor került ki, de amúgy 13 óra és néhány perc a valós:
Zoom
7. frissítés: Aki a Szent Koronát gyalázza, ellenség! - A Magyarok Világszövetségének tiltakozó nyilatkozata
A Magyarok VIII. Világkongresszusa a magyar nemzet első számú, létmeghatározó szimbólumává nyilvánította a Szent Koronát, amelyet Magyarország Alaptörvénye is a magyar államiságot megtestesítő szimbólumként nevesít.
A "magyar nemzet új meghatározásának" 3.1. pontja meghatározó mondatba foglalja a Szent Korona szerepét a magyar nemzet életében: „A magyar nemzet a Szent Korona közjogi rendje szerinti államot megalkotó nép.”
Aki tehát a Szent Koronát meggyalázza – amint az a minap Bécsben, Magyarország nagykövetségén, a magyar nagykövet jelenlétében és hallgatólagos beleegyezésével, három osztrák színész gyalázatos provokációja révén megtörtént – a magyar államot, sőt a magyar nemzetet gyalázza meg.
A Szent Korona Magyarország bécsi nagykövetségén történt meggyalázása megengedhetetlen bűn. Aki a Szent Korona ellen cselekszik, a magyar nemzet ellensége, amint azt a magyar nemzet új meghatározásának 4.6. pontja tételesen megfogalmazza.
Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége felhívja a külügyminisztert és az államelnököt, hogy rendeljék vissza Magyarország bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és szereljék le a diplomáciai testületből, mint arra teljesen alkalmatlan személyt. Ugyanakkor felszólítjuk a kormányt, hogy a Szent Koronát meggyalázó három osztrák színészt, mint a magyar nemzet ellenségeit nyilvánítsák Magyarország területén nem kívánatos személyekké.
A Magyarok Világszövetsége szükségesnek látja, hogy a magyar kormány külpolitikájában is emelje a legfőbb teendők közé a Szent Koronának a történelmi magyar állam első számú közjogi személyiségeként való megismertetését, és követelje meg az ennek kijáró tiszteletet.
Budapest, 2013. december 19-én
A Magyarok Világszövetsége
(MVSZ Sajtószolgálat)