A besúgó, bilderberges nemzetáruló minisztériumának közleménye szerint Kárpátalja hazatéréséért szót emelni nem más, mint egyszerű politikai haszonlesés, Ukrajna területi épségének megkérdőjelezése pedig szembe megy kárpátaljai nemzettestvéreink érdekével, sőt egyenesen megmaradásukat veszélyezteti. A Martonyi vezette, magyarnak hazudott külügy természetesen elhatárolódik a demonstrálók által péntek este átadott petíció tartalmától és hazafias szellemiségétől.

Magyarország Külügyminisztériuma határozottan elítéli, hogy egyes pártok, mozgalmak egyszerű politikai haszonlesésből megkérdőjelezik más országok területi integritását és szuverenitását, illetve figyelmen kívül hagyják az adott országban élő magyar közösség érdekeit és elvárásait, amint az a "Petíció Kárpátaljáért" című szöveg esetében nyilvánvaló - olvashatjuk Martonyiék válaszában.
A magyarországi Külügyminisztérium elhatárolódik annak tartalmától és szellemiségétől, mert az szerintük nem segíti a külhoni magyar közösségek szülőhelyen való megmaradását és boldogulását, hanem ellenkezőleg: veszélyezteti nemcsak a kárpátaljai magyarság, de az egész térség biztonságát.
Zoom
Magyarország többször kinyilvánította, hogy változatlanul támogatja Ukrajnát területi egységének és szuverenitásának megőrzésében, nem tekinti az önrendelkezési jog törvényes gyakorlásának a március 16-i krími "Patyomkin-referendumot", és sem annak eredményét, sem pedig a Krím-félsziget (sic!) Oroszországhoz csatolását nem ismeri el - olvasható a nemzetárulók közleményében.
Magyarország kormánya következetesen kiáll a kárpátaljai magyarság jogainak tiszteletben tartása és érvényesülése mellett – különös tekintettel nyelvi és oktatási jogaikra – mind kétoldalú keretekben, mind a nemzetközi fórumokon - zárul cinikusan Martonyiék közleménye, mely a kiadás dátumozása szerint már éjfél előtt, nem sokkal a magyar hazafiak petíciójának átadása után elkészült.
Történelmi pillanatokban gyávának lenni újabb december 5-e
Szaniszló Ferenc jegyzete a "magyar" külügy gyávaságáról.
(Kuruc.info - MVSZ-Sajtószolgálat nyomán)
Kapcsolódó: