2019. szeptember 23., hétfő, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:05 Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai - az állami vállalatok első emberei jóval nagyobb fizetést kapnak08:33 Hatmillió látogatót várnak az Oktoberfestre - idén 4000 forintot kérnek az egyliteres korsóért08:04 Irán elengedi a júliusban lefoglalt brit tartályhajót07:56 A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését07:32 Eltűnt egy gleccser Svájcban06:54 Jobban árthatnak a Földnek a vegetáriánusok, mint azok, akik kevés húst esznek22:29 Újra megjelent a gyermekbénulás a Fülöp-szigeteken22:09 A Fidesz-KDNP-kormány a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá teszi Slomóék Chabad-szektáját21:53 A magyar szenvedéstörténet krónikása 21:37 Az arab koalíció Beni Ganz kormányalakítását támogatja Binjámin Netanjáhu ellenében21:11 Biden és fia ukrajnai bizniszének tisztázását sürgeti Pompeo20:22 Az iráni külügyér szerint nem biztos, hogy elkerülhető a háború19:47 Ötvenezer életpárti követelte Pozsonyban a magzatgyilkosságok betiltását19:29 Megszületett Novák Előd és Dúró Dóra negyedik gyermeke19:16 A spanyolok dühösek a baloldali pártokra, mégis a vörösökre szavaznának ismét a legtöbben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Martonyi besúgóként szolgálta a szocializmust - a Jobbik feloldaná az ügynöki jelentések titkosítását

Reklám


Mikor ismerhetjük meg a D-209-es ügynök egykori kollégája, a szintén III/II-es Martonyi János jelentéseit? – ezt az írásbeli kérdést intéztem a Jobbik képviselőjeként a miniszterelnökhöz, a parlament.hu oldalára feltöltve Martonyi Jánosnak a levéltár által hitelesített állambiztonsági nyilvántartó kartonját is - írja közleményében Novák Előd, a Jobbik alelnöke.
A nemzeti párt képviselője rávilágít: Orbán Viktor a válaszadási kötelezettségét Semjén Zsoltra hárította, aki pedig nem adott érdemi választ a kérdezett időpontra, szerinte a „méltatlan és alaptalan politikai támadások alól Martonyi János külügyminiszter urat már több alkalommal tisztázták. Ezt évekkel ezelőtt jogerős bírósági ítélet is kimondta.”
A Jobbik szerint elfogadhatatlan az a Fidesz által is fenntartott jogi szabályozás, mely alapján gyakorlatilag szinte senkiről sem lehet azt állítani, hogy ügynök, mert hiába áll rendelkezésre akár egy hitelesített 6-os karton, ami a történészek számára elég bizonyíték, de a törvény szerint nem. Ezzel párhuzamosan 2060-ig titkosították az állambiztonsági múlt jelentős részét, így a jogilag is elégséges bizonyítékok nem hozzáférhetőek.
Zoom
Martonyi hitelesített állambiztonsági nyilvántartó kartonja
Medgyessy Péter miniszterelnök D-209-es fedőnevű ügynökként végzett, korábbi tevékenysége a lelepleződés után a társadalom széles körében felháborodást váltott ki - mutat rá Novák. Martonyi János sajnos ugyanúgy III/II-es ügynökként szolgálta a szocializmust.
A „Magasdi”, majd „Marosvásárhelyi” fedőnéven dolgozni kezdő Martonyi 1968. január 5-én adta első jelentését a BM. III/II-es csoportfőnökség (kémelhárítás) 8. osztálya (közgazdasági, külkereskedelmi és idegenforgalmi elhárítás) igénye szerint - mutat rá a Jobbik alelnöke a bilderberges besúgó viselt dolgaira. 1969 januárjában informátorként már pénzjutalmat kapott. Jelentéseinek egy része már kiszivárgott, s megjelent a Kuruc.info hírportálon, de a ma még nem ismert, titkosított jelentései további meglepetéseket tartogathatnak.
A Jobbik nem csak a kormányban nem adna helyet egykori ügynököknek, de országgyűlési képviselőjelöltjei számára is kizáró ok az állambiztonsági múlt, és kormányra kerülése esetén a 2060-ig titkosított iratokat azonnal nyilvánosságra hozza - zárul a nemzeti párt közleménye.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready