2018. szeptember 19., szerda, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:56 Több ezer idlíbi tért vissza otthonába18:53 Nem csak a lengyelek, a bolgárok is megvétóznák a magyarellenes EU-szankciókat18:32 Petőváry Zsolt szerint tönkre akarják tenni az életét18:23 Orbán Salzburgban: ragaszkodunk a határvédelem jogához18:05 Tusk rendkívüli EU-csúcsot hív össze a Brexit miatt17:20 Megkezdték a Magyarországgal szembeni eljárást17:00 A baráti román kormány a nemzeti összetartozásra emlékező székely iskola tanárainak további meghurcolását javasolja16:42 Fletóék ellenálltak, a fasiszta hordók pedig csúnyán megkapták a magukét16:13 Bekérették Spanyolország budapesti nagykövetét15:46 Két hétre lezárják a Déli pályaudvart októberben15:21 Vizsgálatot indítottak a Tesla ellen14:50 Tarlós állítólag mégis újrázna jövőre14:30 A két Korea közösen pályázik a 2032-es nyári olimpia megrendezésére13:54 Váratlan négyszemközti megbeszélés is volt Orbán és Putyin között13:33 A vörös román maffiavezér lemondását követeli pártjának három alelnöke
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus ::

Zsidó ügyvéd tömjénezi Orbánék antifasizmusát egy amerikai lapban - drága pénzért hajlandók is voltak lehozni

Féloldalas fizetett hirdetésben közöltette Áder János köztársasági elnök Auschwitzban elmondott beszédét a The Los Angeles Times szombati számában Andrew Friedman "magyar származású" ügyvéd, a Los Angeles-i Bais Naftoli ortodox zsidó kongregáció vezetője, miután a lap nem jelentette meg azt az olvasói levelét, amellyel egy, Magyarországot súlyos kritikával illető cikkre kívánt reagálni.
Andrew Friedman az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy az általa kifogásolt, május 8-án megjelent cikk a göröggel vetette össze a magyar jobboldalt, amivel nem értett egyet.
"Őszintén és nagyon felháborított, hogy 21 százalék neofasiszta van Magyarországon, aki a Jobbikra szavazott 70 évvel a holokauszt után, amikor a nagyszüleimet megölték, anyám Auschwitzban volt, apám pedig Dachauban volt. Nagyon sajnálom, hogy 21 százalék így szavazott. De amit a magyar kormány próbál tenni ellenük, azt nagyra becsülöm" - mondta.
Zoom
Andrew Friedman semmi pénzért nem hagyta volna ki a magyar választásokat
"Az emberek Amerikában nem értik, hogy Magyarország ugyanolyan parlamenti rendszer van, mint Izraelben. A magyar parlamentben vannak újfasiszták, az izraeli parlamentben pedig vannak arabok. A magyar kormány, Áder csakúgy, mint Orbán Viktor miniszterelnök és más Fidesz-vezetők számos olyan nyilatkozatot tettek, hogy nem fogadják be a kormányba a Jobbikot, amit méltányolok. Az, hogy ők (a jobbikosok) a parlamentben vannak, nem jelenti azt, hogy a kormánynak is a részét képezik, mint ahogy az arabokat sem fogadják be az izraeli kormányba" - nyilatkozott Friedman.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy semmiféle módon nem kívánja az arabokat az újfasisztákhoz hasonlítani. (A Fidesz viszont nyilván bátrabban hasonlítható izraeli testvérpártjához, a Likudhoz - a szerk.)
Zoom
Áder János valóban megdolgozik a pénzéért
Felhívta a figyelmet arra, hogy a Rágalmazás Elleni Liga (ADL) egy nemrégiben megjelent felmérése szerint a világ felnőtt lakosságának 26 százaléka mélyen antiszemita nézeteket vall. Feltette a kérdést, hogy ha ez így van, akkor miért kell Magyarországot, ahol "21 százalék szavazott a szélsőjobbra", kiemelni és a görögökhöz hasonlítani. Elmondta, hogy az ADL-jelentés szerint Franciaországban 37, Lengyelországban 45, Görögországban pedig 69 százalék az antiszemiták aránya. (Magyarországon a felmérés 41 százalékot mutatott ki.)
Az ügyvéd a The Los Angeles Times által nem közölt olvasói levelében hangsúlyozta, hogy a magyar kormány sokat tesz az antiszemitizmus leküzdéséért.
"A kérdés az, hogy a pohár félig tele van, avagy félig üres. Azt, hogy tudnának-e többet tenni, nem tudom megmondani. De ők sokat tettek" - nyilatkozott Friedman.
Zoom
Köztársasági elnökünk Auschwitzban
Emlékeztetett rá, Áder János Auschwitzban "kristálytisztán" arról beszélt, hogy Magyarország nem kívánja tisztára mosni a szerepét, és hogy elismeri a kollaborációt tényét. Friedman szerint az állásfoglalás "megható és gyönyörű" volt, ezért kiakasztotta hitközségének templomában.
"Nem gondolom, hogy bármely országban is segítene az, ha folyamatosan az antiszemitizmusról beszélnének. Magyarország elnökének és miniszterelnökének nem szükséges a nap 24 órájában azt hirdetnie, hogy nem vagyunk antiszemiták - vélekedett Andrew Friedman. - Áder és Orbán jelentős erőfeszítéseket tesz az antiszemitizmus leküzdése érdekében."
Az Auschwitzban elmondott beszéd szövegét a hirdetésben egy, Áder János tavaly októberi Los Angeles-i látogatása idején készült kép illusztrálja, amelyen a köztársasági elnök Friedman, Pereházy Miklós, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnöke, Szapáry György washingtoni magyar nagykövet és Kálmán László Los Angeles-i magyar főkonzul társaságában látható. A felvétel a Bais Naftoli magyar zsidó közösség zsinagógájában készült.
A hirdetést a lapnak a Los Angelesben és az azonos elnevezésű megye nyugati részén megjelenő mutációja közli. A feladása több mint ezer dollárba került.
Áder János a Nemzetközi Élet Menete megemlékezésen április 28-án Auschwitzban többek között így hódolt be a bűntudatkeltésnek: ez a hely Magyarország legnagyobb temetője. Arra emlékeztette a jelenlévőket: mintegy félmillió honfitársa lelte itt halálát. Auschwitzban minden harmadik áldozat magyar zsidó volt, azok, akiket Magyarország német megszállása után a magyar állami szervek közreműködésével zártak gettóba, majd deportáltak. Az emlékezés és az emlékeztetés fontosságára is figyelmeztetett az államfő, "mert fokozhatatlan tragédiájukat nem tetézhetjük a feledés bűnével". Áder János úgy fogalmazott: máig ható fájdalom, hogy a magyar állam nem szegült szembe "a német megszállók ördögi tervével", a végső megoldás kikényszerítésével, sőt annak kiszolgálójává vált.
(MTI nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready