Tánczos Gábor
Egyelőre nem biztos, hogy januárban kijöhet a börtönből Tánczos Gábor, a zsidók által elkövetett körmendi gyermekgyilkosság miatt szabadságvesztését töltő testvérünk - írtuk a délelőtt. Azóta változott a helyzet, mégpedig pozitív irányba, január 20-án szabadulhat az áldozat az ügyész minden áskálódása ellenére. Tánczos viszonylagos szabadságát arra kívánja használni, hogy bebizonyítsa igazát. Sikert kívánunk neki.

Döntött a Büntetés-végrehajtás bírója Tánczos Gábor szabadulásának ügyében. A zsidók körmendi gyermekgyilkossága miatt ártatlanul 13 évre ítélt fiatal férfi eszerint 2008. január 20-án szabadulhat feltételesen. A BV bíró döntését főként a börtönben készült adatok, információk és jellemrajzok alapján hozta meg. Tánczos így feltételesen hazamehet, igaz a döntést kisebb botrány követte, mert az ügyészség megfellebbezte a határozatot. Tánczos Gábor ügyvédje döbbenten áll a történtek előtt.

"Nem értem és bevallom őszintén meghökkentem az ügyész kirohanásán. Ilyenre a praxisomban még nem volt példa, hogy egy BV bírói döntést megtámadjanak. Az ügyész szerint Tánczos szabadulásának a közvélemény nem örülne és jobb, ha bent marad. Ilyet nem is tudom, hogy lehet mondani, hisz a BV bíró mindig a börtönben töltött idő alatti viselkedést vizsgálja és semmi mást." - nyilatkozta Somos Zoltán ügyvéd.

A bírói döntésnek természetesen a közjáték ellenére is rettentően örült Tánczos.

"Boldog vagyok. Nagyon bíztam a BV bíró objektív döntésében. Januárig ezt a kis időt már fél lábon is kibírom. Ha szabadulok, azt hiszem bemegyek egy igazi olasz étterembe elsőként, és eszem egy igazi jó olasz pastat." - mondta Tánczos Gábor a STOPnak.


Korábban írtuk:
Mégsem szabadulhat a gyermekgyilkos zsidók helyett börtönt viselő Tánczos Gábor?


Egyelőre nem biztos, hogy januárban kijöhet a börtönből Tánczos Gábor, a zsidók által elkövetett körmendi gyermekgyilkosság miatt szabadságvesztését töltő testvérünk. Az ügyész ugyanis fellebbezett az erről szóló, kedden született bírói döntés ellen - mondta a Független Hírügynökségnek Somos Zoltán, az ártatlan férfi ügyvédje.

Tánczos Gábort azért ítélték el, mert a vádlók és cinkosaik szerint 1998 áprilisában megölt egy 11 éves kislányt Körmenden. A férfi a mai napig ártatlannak vallja magát, a Magyar Jelen pedig kiderítette: a kislányt nem a kézzelfogható bizonyítékok híján elítélt, 9 éve börtönben ülő Tánczos Gábor ölte meg, hanem zsidók, akik akkoriban a városban tartózkodtak. Nyilvánvaló: rituális gyilkosságról van szó, akárcsak Solymosi Eszter setében.

A tényfeltáró írás az alábbi hivatkozásokra kattintva érhető el:

Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet… (I. rész)
Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet... (II. rész)

Somos Zoltán, Tánczos Gábor ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási bírája kedden döntött Tánczos Gábor feltételes szabadlábra helyezéséről. A tárgyaláson jelen volt a Fővárosi Főügyészség képviselője is és megfellebbezte a döntést. Az ügyvéd szerint a vádhatóság képviselője arra hivatkozott, hogy Tánczos szabadulását közfelháborodás kísérné és a várható beilleszkedési problémák miatt jobb is lenne neki, ha még börtönben maradna (s esetleg az igazi gyilkosok kilétére is fény derülhetne - tehetnénk hozzá). A börtön azonban nagyon pozitív jelentést készített a fiatalember magaviseletéről, a bíró első fokon is ennek alapján döntött. Az ügyvéd szerint valószínű, hogy másodfokon is hasonló döntés születik.

Az ügyvéd szerint valószínű, hogy az elsőfokú ítéletet helyben hagyják január 20-ig. Ha addig nem lesz másodfokú ítélet a szabadulásról, a védő szerint akkor is ki kell engedni Tánczost.

Tánczos Gábor 13 év börtönbüntetést kapott, mert a cionisták parancsára eljáró bíróság szerint Körmenden 1998-ban megölt egy kislányt. A büntetése őrizetbe vételével, 1998 áprilisában kezdődött és ha nem kapna kedvezményt, 2011 áprilisában szabadulhatna. Jó magaviselete miatt azonban a törvények szerint jár neki a büntetés negyedének elengedése.

Tánczos Gábor külföldön szeretne élni azzal a nővel, akivel levélben tartja a kapcsolatot - mondta a férfi ügyvédje. Azonban a törvények miatt amíg feltételesen van szabadlábon, addig nem hagyhatja el az országot. Egyelőre valószínűleg Körmenden, édesanyjánál fog élni és ügyének több ezer oldalas iratanyagát tanulmányozza majd. Ebben Somos Zoltán is segíteni fogja. Tánczos Gábor megpróbálja bebizonyítani az igazát, ugyanis mai napig ártatlannak vallja magát a körmendi gyermekgyilkosságban.

(FH - Híradó - Magyar Jelen nyomán)

Kapcsolódó: Tánczos és ügyvédje könyvet írt és fenntartja: koncepciós perben ítélték el