"A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt!" - írta közleményében Pongrátz András szabadságharcos, Pongrátz Gergely testvére, miután kiderült, hogy a Jobbik idén pimasz módon a Corvin közbe hirdette meg október 23-ai rendezvényét.
Zoom
Fotó: Mandiner
Ezen a rendezvényen hangzott el tegnap Stummer János jobbikos alelnök alábbi mondata:
Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!
A kijelentést kiszúró Pesti Srácok szerint
Stummer mondata még akkor is aljas és becstelen lenne, ha nem egy ikonikus ötvenhatos hősnek, Pongrátz Gergelynek címezte volna. Ép erkölcsi érzékű ember ugyanis nem üzen a halottaknak olyat, hogy forogjanak csak a sírjukban. Ép erkölcsi érzékű ember, ha egyáltalán szájára veszi egy eltávozott ember nevét, akkor legfeljebb annyit kíván neki, nyugodjon békében. Ám jelen esetben Stummer nem egy ismeretlen elhunytnak üzent, hanem egyértelműen – Pongrátz András fölszólítására válaszul – Pongrátz Gergelynek. S ezzel nemcsak Pongrátz Gergely, hanem az ötvenhatos szabadságharc emlékét is meggyalázta.
Döntsék el olvasóink: valóban Pongrátz Gergely emlékét gyalázta a fröcsögő újgyurcsányista, vagy "csupán" - igazi kommunista tempóban - mindenkit, aki elhunyt már, és tudjuk róla, vagy akár csak feltételezhető, hogy nem értett vagy nem értene egyet az ő céljaikkal? (Ami, ha így van, a kommunisták kivételével kb. minden elhunyt magyarra vonatkozik, hiszen aligha érthette egy több tíz vagy száz évvel ezelőtt elhunyt magyar Jákob Peti céljait... Mint ahogy ma sem értheti, pontosabban fogadhatja el. Kivételek persze a bolsevik elvtársak, ők ugyanis mindig haladók voltak, s mindig értették az új idők új szavait, így vannak vele most is. Ők is, és - micsoda egybeesés - a jobbikosok is.)
Megkerestük a teljes videót, nehogy kiragadott mondat alapján fussunk lyukra. Alább látható a szóban forgó beszédrészlet, melyben a "huhogóknak, károgóknak, sírjukban forgóknak" üzen a Lenin-fiúk "szónoki" stílusát megidéző jobbikos. Nem nevesíti a Pongrátz testvéreket, de nehéz nem így értelmezni a többszörös utalást a korábbi közlemény fényében.
Tekintsék meg, és kérjük, szavazzanak portálunk jobb oldalán!
Frissítés: a Mi Hazánk lemondásra szólítja fel Stummert
Alább olvasható a közleményük:
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök október 23-án, amiért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kell az Országgyűlésből.
A Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos korábban ugyanis közleményében világossá tette a Jobbik számára, hogy nincs többé helyük a Corvin közben, valamint hozzátette, hogy Pongrátz Gergely forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. Stummer János október 23-i beszédében primitív, embertelen, elfogadhatatlan módon válaszolt Pongrátz András szavaira, miközben a Jobbik rendezői rendőrökkel szoríttatták ki az '56-os hőst a Corvin közből.
Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott; ám nemcsak hősök esetében elfogadhatatlan a halottak gyalázása. A Mi Hazánk ezért mandátumáról való lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel Stummert. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Jobbik elnökségének kell világossá tenni, hogy a kegyeletsértésnek nincs helye a közéletben. Várjuk egyúttal az egész balliberális oldal elhatárolódását is.
A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége
2. frissítés: bocsánatkérés helyett gyáva, hazug magyarázkodás
Meg lehet keresni a videóban, hol esik szó politikai hullákról...
A korábbi fideszes fővárosi vezetés által kitartott Pesti Srácok újabb mélységbe süllyedt megszűnéstől való rettegésében. Lejárató cikkükben sugalltakkal szemben azokra a politikai hullákra gondoltam, akik képtelenek voltak a megújulásra, képtelenek voltak felismerni az idők szavát és 10, 15, 20 évvel ezelőtti sérelmeiket kérik számon például egy ilyen mocskolódó cikkben rajtam és politikai közösségünkön.
Jobban tenné a Pesti Srácok, ha ’56 emlékének elárulását azon az emberen kérnék számon, aki volt kommunistákat emelt államtitkári és miniszteri rangban kormányaiba, aki eltűri, hogy az életüket ledolgozott rendes magyar emberek kárára kommunista bűnösöknek utaljanak luxusnyugdíjakat, aki következetesen blokkolja immár évtizedek óta az ügynökakták feltárását és az államszocializmus bűnelkövetőinek elszámoltatását, aki a KGB-s Putyin szolgálatába szegődött és közép-ázsiai bolsevik diktátorokkal barátkozik.
Egy ötlettelen módon félremagyarázott szónoki fordulat áll tehát szemben a kommunista bűnök több évtizede tartó tudatos elfedésével.
Stummer János, a Jobbik alelnöke
(Kuruc.info)