A szlovák országos rendőrfőkapitány helyettese szerint "indokolt és helyénvaló volt a rendőrség szombati kemény fellépése" a dunaszerdahelyi focimeccsen.
A felvidéki elektronikus sajtó szombaton este nagy figyelmet szentelt a DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésen történteknek. Az esti hírműsorok kiemelt helyen számoltak be a rendőrterrorról.
Stanislav Jankovics, az országos rendőrfőkapitány helyettese a helyszínen "pozitívan értékelte a rendőrség közbeavatkozását", ám élesen bírálta a rendezőket, akik szerinte számos mulasztást követtek el.
A legnagyobb hiányosságnak azt nevezte, hogy a kértnél sokkal kevesebb rendezőt biztosítottak és megfeledkeztek a mentők és tűzoltók készenlétbe helyezéséről is. A szervezőket terheli a felelősség azért is, hogy a rendőrségi közbeavatkozás után nem nyitották ki a stadion kapuit, így a tumultusban sokan megsérültek. (Mintegy maguktól...)
A mérkőzés 17. percében történt rendőri közbeavatkozást Jankovics azzal indokolta, hogy a DAC-szurkolók megtámadták a rendőröket.
Stanislav Jankovics elmondta: a rendőrség összesen 31 embert - 16 magyar és 15 szlovák állampolgárt állított elő, három esetben bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.
A rendőrségi akció során több mint 50-en sérültek meg. A Markiza televízió esti hírműsora szerint a két szurkolótábor már hetek óta készült a szombati nagy balhéra, a hazai drukkereket magyarországi szurkolók is erősítették, emiatt már napok óta érezhető volt a feszültség a városban.
A mérkőzésen több politikus is részt vett. A történteknek a Magyar Koalíció Pártja több parlamenti képviselője mellett szemtanúja volt Dusan Csaplovics, a kisebbségekért felelős kormány-elnökhelyettes, valamint Heizer Antal, Magyarország pozsonyi nagykövete is.
A Magyar Koalíció Pártja vérszegény nyilatkozatban ítélte el a történteket. Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere nyilatkozatában a demokrácia megcsúfolásának és a rendőrség nem megfelelő felkészültségének (holott látható, hogy nagyon is fel voltak készülve jóelőre a támadásra - a szerk.) minősítette a történteket.
(InfoRádió nyomán)