Nyárádszeredai lakosok egy csoportja háromnyelvű (magyar, román, angol) petícióval fordul Dászkel László nyárádszeredai polgármesterhez azzal kapcsolatosan, hogy Nyárádszereda városi tanácsa egy olyan ügyben készül döntést hozni, amely a város lakosságát - elsősorban annak általános iskolás korú gyermekeit - hátrányosan érinti, és amely nagymértékben sérti a gyerekek tanuláshoz való jogát.
A városi tanács határozatot készül elfogadni, amelynek következtében a város egyetlen általános iskolájának egy része lebontásra kerül majd, azzal az indokkal, hogy az iskola helyén található földterületet, a város vezetősége cseretelekként felajánlja a Román Ortodox Egyház részére, templomépítés céljából.
A cseretelek, amelyet a város - a jelenlegi iskola helyén található terület ellenében - fog kapni, a jelenlegi városközpontban található park részét képezi, és amely tulajdonképpen már jelenleg is a város tulajdonát képezi, egy 2005-ben kibocsátott, 195-ös számmal ellátott Kormányrendelet alapján. A petíció szövegét elolvasni, és csatlakozni hozzá itt lehet.
Az aláírásgyűjtés hétfőtől, június 22.-től péntekig, június 26.-ig tart és a petíciót az összegyűlt aláírásokkal a szervezők átadják Dászkel László polgármesternek.
(Barikád nyomán)