Videó a megmozdulásról:
Szerdán folytatják:
 
Igazságot akarunk skandálta a tömeg Kézdivásárhelyen.A tüntetés meglepte a román rendőröket is, pedig holnap sokkal tö...
Szerző: HVIM Erdély2015. december 2.
Korábban írtuk: A megmozdulásról az erdélyi HVIM Facebook-oldalán számolnak be:
 
Frissités: Tovább dagad a tömeg Kézdivásárhelyen, sorra csatlakoznak a járókelők is, már ezren vannak!!! A rendőrség...
Szerző: HVIM Erdély2015. december 2.
Hering József összefoglalója:
Kézdivásárhelyen a megszállók hazugságai ellen tüntettek a magyarok – az RMDSZ és a KDNP közben elhatárolódik tőlük
Ma délután a székelyföldi Kézdivásárhely központjában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) helyi tagszervezetének fölhívására vonulásos tüntetésen tiltakoztak a megszálló román hatóságok hazugságai ellen. A piros-fehér-zöld és székely zászlókat lengető tüntetők a letartóztatott Beke István nevét skandálva vonultak a magyar város utcáin, követelték az ifjúsági vezető azonnali szabadlábra helyezését – olvasható HVIM Erdővidék Fb-oldalán.
Zoom
Erdélyi és anyaországi hazafias körökben felháborodással vették tudomásul, hogy tegnap, amikor koholt, még egyáltalán nem bizonyított vádak alapján letartóztatták kézdivásárhelyi Beke Istvánt, a HVIM ottani tagszervezetének vezetőjét, megszólalt a félzsidók és posztkommunisták dominálta RMDSZ, és a tények ismerete nélkül, csupán a román hatóságok hazudozásaira támaszkodva sietett elhatárolódni a nemzeti szervezettől és a bukaresti vizsgálati fogságban tartott Beke Istvántól. Majdnem hasonló megfogalmazásban ugyanezt tette a magát kereszténynek, demokratának és magyarnak mondó magyarországi törpepárt, a KDNP is.
Zoom
A Kézdivásárhelyről érkező hírek szerint a tiltakozó menthez idősebb járókelők is csatlakoztak, majd nemsokára nagy erőkkel megjelentek a megszállók rendőri egységei. A tüntetők még azt is kiabálták, hogy „Igazságot akarunk!”. Közben a HVIM budapesti tagszervezete hatalmas molinót feszített ki a Széchenyi-alagút Clark Ádám tér felőli kijáratának homlokzatára a következő felirattal: „Az igazságot nem lehet börtönbe zárni! Erdély nem Románia!”
Zoom
Mi pedig továbbra is várjuk, sőt követeljük, hogy a budapesti Külügyminisztérium kérjen magyarázatot Bukaresttől a jellegzetes román hazugságokra épülő vádakra, követelje a letartóztatott Beke István azonnali szabadon bocsátását. Mert nem csak szavakban és a választások előtt kell kiállni az erdélyi magyarokért…