Egyebek mellett lövedékeket, revolvert is találtak az osztrák katonák Nagyfalvánál (Mogersdorf) a vasúti töltésen. A tárgyakat egy ismeretlen személy hagyhatta hátra, aki éjjel gyalogolt Magyarország felé.

Különös alakra lettek figyelmesek szerda éjjel az osztrák őrző katonák: valaki Nagyfalvánál (Szentgotthárd/Rábatótfalu térsége) valaki a vasúti töltésen gyalogolt Magyarország irányába. Az illetőt hőkamerával szúrták ki, azonnal járőröket küldte utána, azonban az ismeretlen észrevette őket és a Rába folyó irányába futva Magyarország felé menekült. A katonák átvizsgálták a környéket, találtak egy biciklit, mellette forgótáras pisztolyt, izraeli katonai lőszereket, acélköpenyes és más lövedékeket, jelzőpisztolyba való töltényeket, késeket, zseblámpákat, órákat, egy rohamsisakot, lézeres jelző (laser pointer) és gépjármű-feszültségmérőt. A szép gyűjtemény mellett egy laptopra is rábukkantak.

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség jelentése szerint egyelőre vizsgálják, mi köze a tárgyaknak az elmenekült személyhez, az ügyben nyomozás indult.
Arról jelenleg nem rendelkezünk információval, hogy egy más kontinensről itt vendégeskedő jámbor menekültről van szó, vagy egy európai bűnözőről.

(ausztriaimunkak.hu nyomán)