Sokkoló részleteket sikerült megtudnia a Székely Hírmondónak egy pár napja történt gyilkosságról: kiderült, hogy a 16 éves elkövető, miután szétverte a 21 éves hetei cimborája fejét egy kővel, ivott a véréből, mi több, áldozata nyakát is elmetszette, álkapocs-csontját nyelvestől, arcbőröstől levágta, hazavitte, és evett belőle. A borzasztó történetről Adrian Baciu, az esettel foglalkozó ügyész számolt be a lap érdeklődésére. (Hete, ahonnan a szétvert fejű származik, szinte kizárólag cigányok által lakott falu, így nagy a valószínűsége, hogy mindketten az eltérő kultúra gyümölcsei - a szerk.)
Zoom
Az már pénteken napvilágot látott, hogy Sepsiszentgyörgyön meggyilkoltak egy fiatalt az állomási híd mellett húzódó csövek beton tartóelemei alatt. Az illetékesek hamar azonosították a feltételezett elkövetőt. A megyei rendőrség sajtóközleménye szűkszavúan számolt be az ügyről, az esettel foglalkozó ügyész azonban részletekkel is szolgált.
– Keveset beszélnek erről a médiában a hatóságok, ám nagyon sok drogos, tudatmódosító szereket fogyasztó személy van Háromszéken is. A gyilkossággal vádolt személy is elmondta, hogy 7 éves kora óta napi rendszerességgel drogozik ragasztóval (Prenadez gőzét szívja be zacskóból). A 16 éves – öncsonkító, magát több helyen megvágó – fiú zágoni nagymamája gondozása alatt áll, ám Sepsiszentgyörgyön lakik apjával és testvérével, de a hajléktalanok között lógott folyton – részletezte Baciu.
A gyilkosság előtt a két fiatal egy közeli szupermarketben 5 liter vodkát és 10 liter sört vásárolt, ezt az utcán kezdték el fogyasztani, ám a csendőrség megbírságolta őket, ezért behúzódtak a betonelemek alá.
– Ivás közben ragasztógőzt is szívtak, illetve a vallomás szerint elkezdtek vitatkozni. A 16 éves fiú ráült áldozatára, és egy kővel szétverte ennek fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, és nyelvestől, arcával együtt kivágta az álkapocs-csontját. Ezt ő maga mesélte el, rengeteg részletet szolgáltatva, nevetve közben. Kérdéseinkre elmondta, hogy nem bánja tettét, mi több, arról is beszámolt, hogy a markából 5–6 tenyérnyi vért is megivott áldozatából – tájékoztatott az ügyész.
A szörnyűségek itt nem értek véget, a halott álkapcsát arcbőrrel, nyelvvel együtt hazavitte, és megmutatta a testvérének, majd ezután elkezdett enni belőle.
– A testvére is megerősítette, hogy a 16 éves fiú valóban evett a testrészekből. Ezt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment. Elképzelheti, hogy milyen családi körülmények között élnek – panaszolta Baciu.
A "fiatal" másnap a helyszínen, az állomási hídról végignézte, ahogy a törvény emberei nyomoznak, ezután hazament.
– Dicséretes volt a közrendészet munkatársainak, a helyi rendőrségnek az operativitása. Az áldozat arca felismerhetetlen volt, ám az egyenruhások hamar előrukkoltak egy gyanúsított-körrel. Munkájuk során megismerik az utcán csatangoló személyeket. A fiatal lakásán megtaláltuk a véres álkapocs-darabot. Mindent bevallott, mi több, azt hangoztatta, hogy ezek után is bármikor gyilkolna, a vallomása alatt folyton nevetett, az egyenruhásokat fenyegette, hogy elveszi a fegyverüket és lelövi őket – összegezett Baciu, aki elmondta, még pénteken, 30 napra letartóztatták, és hamarosan pszichiátriai vizsgálatnak is alávetik a "fiút".
Frissítés: "olyan, mint a csirkehús"
A Székelyhon beszámolója szerint a drogos gyilkos arra biztatta a vádhatóság képviselőit, hogy kóstolják meg ők is áldozata húsát, mert "olyan, mint a csirkehús".
Amikor a tolmács rászólt, hogy ne nevessen, megfenyegette, hogy elveszi a rendőrök pisztolyát és főbe lövi.
Azt mondta, nem bánt meg semmit, sőt ha alkalma lesz rá, újra megteszi – mondta az ügyész, hozzátéve, hogy a gyámhatóság jelen levő szakembereit és az edzett rendőröket is sokkolta az eset.