Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere még vasárnap délelőtt is feldúlt hangon foglalta össze mondandóját.

„A szlovák rendőrség intézkedése szakszerűtlen és teljességgel indokolatlan volt. Semmi nem magyarázza, hogy miért törtek be a magyar szurkolók szektorba, miért ütötték, verték az ott álló szurkolókat, a későbbiekben pedig tetézték a bajt azzal, hogy nem adtak korrekt tájékoztatást a sérültek állapotáról. Így terjedhetett el az a szóbeszéd, hogy halálos áldozata is volt a támadásuknak. Ezért kötelességemnek éreztem, hogy a hangosanbeszélő útján igyekezzek lecsillapítani a kedélyeket azzal, hogy elmondtam, hogy senki sem halt meg a lelátón.”

A polgármester elmondta, hogy a múlt szombaton Nagyszombaton, a helyi Spartak elleni összecsapáson még jelesre vizsgázott a szlovák rendőrség, amikor a DAC 300 fős táborát sikeresen szeparálták el a hazai hívek elől, most azonban nagyot "hibáztak" a szlovákiai belügyi erők.

„A DAC-szurkolók és szimpatizánsok fegyelmezett, visszafogott viselkedésén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. Szombat este Farkas konzul úrral és az elmaradt koncertek szervezőjével (Gőbl Gáborral - a szerk.) jártam a dunaszerdahelyi kórházban, ahol már csak egy budapesti fiatalembert ápoltak, szerencsére az ő állapota nem olyan súlyos, mint a pozsonyi kórházba szállított 18 éves, szerdahelyi fiatalemberé. Mindannyian csak reménykedünk, hogy ő is felépül majd. A drámai események kapcsán fontos megemlíteni, hogy tegnap este több mint ezer dunaszerdahelyi polgár részvételével csendes, gyertyafényes megemlékezést tartottunk a céltalan erőszak elleni tiltakozásunk jeléül a dunaszerdahelyi ’56-os emlékműnél.”
(Kuruc.info)