2019. december 8., vasárnap, Mária, Mariann, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:40 A nyolcadik lakó is halott lehet Eperjesen - hat embert vettek őrizetbe11:19 Államtitkár: nálunk a legmagasabb a gyerekek átoltottsága Európában11:02 Többtucatnyi halálos áldozattal járt egy szokásos tűzeset Újdelhiben10:31 Egyik zsidó hazudik: Washingtonban a helyettes államtitkár megcáfolta Netanjáhu nagy bejelentését10:11 Megzavarta az italozva zenét bömböltető fiatalokat a buszsofőr - egy 17 éves nyírteleki ezt nem hagyhatta annyiban09:49 Gyanúsítottként hallgatták ki a motorcsónak-bűnöző Fidesz-propagandistát09:27 Rövidesen kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt09:06 Laboratóriumokban használható hidrogéngenerátor kapott innovációs díjat08:41 Sem a Vaskupola, sem az izraeli légierő nem pihent hajnalban08:17 Újra beintettek Amerikának Észak-Korea "majdnem bezárt" rakétakísérleti telepéről07:56 Még gondolkoznak rajta, hogy terrortámadás volt-e a floridai lövöldözés, de úgy néz ki, a zsidóseggnyalás húzta fel a szaúdi katonát07:34 Varga Zs. András lett a Velencei Bizottság alkotmánybírósági albizottságának az alelnöke06:54 Megugrott idén az orosz aranytartalék22:50 HVG: zaklatást tussolhattak el az Újszínházban22:26 Észak-Korea már nem hajlandó atomfegyver-mentesítésről tárgyalni Washingtonnal
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A Dunaszerdahely focistái segíteni akartak a magyar szurkolóknak, nem engedték nekik

Reklám

A DAC játékosai szerettek volna segíteni szurkolóikon, de a játékvezető nem engedte. Öt "magyar" rendőr is jelen volt, de hiába.
 
Ezt a dunaszerdahelyi csapat másodedzője, Radványi Miklós nyilatkozta a sajtónak. Hozzátette: nem értették, hogy a rendőrök miért mentek neki a magyar szurkolóknak, mert eddig a DAC drukkerei példás védelmet kaptak az egyenruhásoktól.
A Dunaszerdahelyi futballklub magyar pályaedzője elmondta, hogy senki nem tudta a kispadoknál, hogy miért tört ki az incidens. Radványi Miklós elmondta, hogy Pinte Attila csapatkapitány - aki korábban szerepelt a Ferencvárosban is - és néhány más játékos is ki szeretett volna menni a megvert szurkolókhoz, ám a játékvezető ezt nem engedte nekik.
A szakember szerint nem új keletűek a magyarellenes megnyilvánulások a szlovákiai futballpályákon, ám szerinte mindezek eddig csak verbális kereteket öltöttek. Véleménye szerint azért volt váratlan a rendőri erőszak, mert korábban a dunaszerdahelyi szurkolók is példás védelmet kaptak a rendőröktől.
Öt magyar rendőr volt szolgálatban Dunaszerdahelyen - hiába
Hamarosan megérkezhet a szlovák rendőrség válasza az ORFK kérdéseire, amelyek azt tudakolják, miért volt szükség erőszakos akcióra a magyar szurkolók ellen. A szlovák rendőrök a brutális attak előtt nem közölték szándékaikat a helyszínen lévő magyar kollégáikkal, bár utóbbiak épp az atrocitások megelőzéséért utaztak Dunaszerdahelyre.
Hivatalos tájékoztatást kért a magyar rendőrség a szlovák társhatóságtól a Dunaszerdahelyen történt szombati szurkolóveréssel kapcsolatban.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint a helyi labdarúgó csapat és a pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzésén megjelent magyar rendőröket szlovák kollégáik nem tájékoztatták a magyar szurkolók elleni akció előtt.
Az ORFK munkatársai hivatalból vettek részt a meccsen, miután az EU állásfoglalása alapján a szlovák rendőrség magyar összekötők, úgynevezett spotterek részvételét kérte. A spotterek alapvető feladata a helyi rendőrökkel és a szurkolókkal való kapcsolattartás, a drukkerek magatartásának figyelemmel kísérése, szükség esetén felhívás a jogszerű viselkedésre. Ugyancsak az ORFK-sok munkájához tartozott, hogy szükség esetén elősegítsék a kommunikációt a biztosítást végző szlovák rendőrök és a magyar szurkolók között.
Szlovák kérés alapján 5 magyar rendőr vett részt a mérkőzésen. A szlovák rendőrök a kényszerítő eszközök alkalmazása előtt nem szóltak a magyar spottereknek, az akció előkészítésébe nem vonták be őket.
A magyar rendőrség vasárnap délutánra várja a választ a szlovák rendőrségtől az intézkedések okairól, azok jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, a folyamatban lévő eljárásokról, valamint a sérültek számáról és állapotáról.
Az ORFK információi szerint a szlovák rendőrök 31 főt állítottak elő, közülük 16 fő magyar állampolgár. Vasárnap kora délutánig valamennyiüket szabadon engedték. A rendőri akcióban 11 ember sérült meg, közülük 5 személy magyar állampolgár, többek felvidéki magyarok. A kórházat mindannyian elhagyták.
Hibáztak a szlovák rendőrök Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere szerint, mikor szombaton, ok nélkül rátámadtak a magyar szurkolókra. A polgármester maga is kint volt a mérkőzésen, és szerinte semmi látható indoka nem volt a rendőri beavatkozásnak.
Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere a megtámadott szektorral szemközti tribünön foglalt helyet. Arról a helyről be lehetett látni a másik szektort, ahol az események történtek. A polgármester elmondása szerint semmi olyat nem észlelt, ami okot adott volna a rendőri beavatkozásra. A rendőrök néhány hete, Nagyszombaton egy hasonló mérkőzésen kiválóan megoldották a biztosítást, most azonban nagyot hibáztak szerinte. A polgármester vendége volt a mérkőzésen Du?an ?aplovi? szélsőségesen magyarellenes miniszterelnök-helyettes, aki egyébként teljesen másképp látta a helyzetet, hazugsága szerint jogos volt a rendőri fellépés.
Pázmány Péter szerint abban a szektorban, ahol a rendőri akció történt, néhány száz magyarországi szurkoló foglalt helyet. Szerencse, hogy a többi magyar szektorban ülők - például a dunaszerdahelyi B-közép - nem hagyta el a lelátóját, és nem avatkozott be az eseményekbe, mert az beláthatatlan következményekkel járt volna.
Szombaton este egyébként a diktatúrák áldozatainak emléket állító szobornál és az ott lévő '56-os emlékműnél ezer szurkoló demonstrált. Az emlékműnél gyertyákat helyeztek el.
Pázmány Péter elmondta, hogy hétfőn tárgyalnak a szerdahelyi labdarúgó klub elnökével, megpróbálják elemezni a történteket. Az eredményről állásfoglalást adnak ki.
(SZKR)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready