Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A Dunaszerdahely focistái segíteni akartak a magyar szurkolóknak, nem engedték nekik

Reklám

A DAC játékosai szerettek volna segíteni szurkolóikon, de a játékvezető nem engedte. Öt "magyar" rendőr is jelen volt, de hiába.
 
Ezt a dunaszerdahelyi csapat másodedzője, Radványi Miklós nyilatkozta a sajtónak. Hozzátette: nem értették, hogy a rendőrök miért mentek neki a magyar szurkolóknak, mert eddig a DAC drukkerei példás védelmet kaptak az egyenruhásoktól.
A Dunaszerdahelyi futballklub magyar pályaedzője elmondta, hogy senki nem tudta a kispadoknál, hogy miért tört ki az incidens. Radványi Miklós elmondta, hogy Pinte Attila csapatkapitány - aki korábban szerepelt a Ferencvárosban is - és néhány más játékos is ki szeretett volna menni a megvert szurkolókhoz, ám a játékvezető ezt nem engedte nekik.
A szakember szerint nem új keletűek a magyarellenes megnyilvánulások a szlovákiai futballpályákon, ám szerinte mindezek eddig csak verbális kereteket öltöttek. Véleménye szerint azért volt váratlan a rendőri erőszak, mert korábban a dunaszerdahelyi szurkolók is példás védelmet kaptak a rendőröktől.
Öt magyar rendőr volt szolgálatban Dunaszerdahelyen - hiába
Hamarosan megérkezhet a szlovák rendőrség válasza az ORFK kérdéseire, amelyek azt tudakolják, miért volt szükség erőszakos akcióra a magyar szurkolók ellen. A szlovák rendőrök a brutális attak előtt nem közölték szándékaikat a helyszínen lévő magyar kollégáikkal, bár utóbbiak épp az atrocitások megelőzéséért utaztak Dunaszerdahelyre.
Hivatalos tájékoztatást kért a magyar rendőrség a szlovák társhatóságtól a Dunaszerdahelyen történt szombati szurkolóveréssel kapcsolatban.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint a helyi labdarúgó csapat és a pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzésén megjelent magyar rendőröket szlovák kollégáik nem tájékoztatták a magyar szurkolók elleni akció előtt.
Az ORFK munkatársai hivatalból vettek részt a meccsen, miután az EU állásfoglalása alapján a szlovák rendőrség magyar összekötők, úgynevezett spotterek részvételét kérte. A spotterek alapvető feladata a helyi rendőrökkel és a szurkolókkal való kapcsolattartás, a drukkerek magatartásának figyelemmel kísérése, szükség esetén felhívás a jogszerű viselkedésre. Ugyancsak az ORFK-sok munkájához tartozott, hogy szükség esetén elősegítsék a kommunikációt a biztosítást végző szlovák rendőrök és a magyar szurkolók között.
Szlovák kérés alapján 5 magyar rendőr vett részt a mérkőzésen. A szlovák rendőrök a kényszerítő eszközök alkalmazása előtt nem szóltak a magyar spottereknek, az akció előkészítésébe nem vonták be őket.
A magyar rendőrség vasárnap délutánra várja a választ a szlovák rendőrségtől az intézkedések okairól, azok jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, a folyamatban lévő eljárásokról, valamint a sérültek számáról és állapotáról.
Az ORFK információi szerint a szlovák rendőrök 31 főt állítottak elő, közülük 16 fő magyar állampolgár. Vasárnap kora délutánig valamennyiüket szabadon engedték. A rendőri akcióban 11 ember sérült meg, közülük 5 személy magyar állampolgár, többek felvidéki magyarok. A kórházat mindannyian elhagyták.
Hibáztak a szlovák rendőrök Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere szerint, mikor szombaton, ok nélkül rátámadtak a magyar szurkolókra. A polgármester maga is kint volt a mérkőzésen, és szerinte semmi látható indoka nem volt a rendőri beavatkozásnak.
Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere a megtámadott szektorral szemközti tribünön foglalt helyet. Arról a helyről be lehetett látni a másik szektort, ahol az események történtek. A polgármester elmondása szerint semmi olyat nem észlelt, ami okot adott volna a rendőri beavatkozásra. A rendőrök néhány hete, Nagyszombaton egy hasonló mérkőzésen kiválóan megoldották a biztosítást, most azonban nagyot hibáztak szerinte. A polgármester vendége volt a mérkőzésen Du?an ?aplovi? szélsőségesen magyarellenes miniszterelnök-helyettes, aki egyébként teljesen másképp látta a helyzetet, hazugsága szerint jogos volt a rendőri fellépés.
Pázmány Péter szerint abban a szektorban, ahol a rendőri akció történt, néhány száz magyarországi szurkoló foglalt helyet. Szerencse, hogy a többi magyar szektorban ülők - például a dunaszerdahelyi B-közép - nem hagyta el a lelátóját, és nem avatkozott be az eseményekbe, mert az beláthatatlan következményekkel járt volna.
Szombaton este egyébként a diktatúrák áldozatainak emléket állító szobornál és az ott lévő '56-os emlékműnél ezer szurkoló demonstrált. Az emlékműnél gyertyákat helyeztek el.
Pázmány Péter elmondta, hogy hétfőn tárgyalnak a szerdahelyi labdarúgó klub elnökével, megpróbálják elemezni a történteket. Az eredményről állásfoglalást adnak ki.
(SZKR)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready