Sepsiszentgyörgyön a "magyar összefogás" hazug jelmondatával tartotta az európai parlamenti választás kampánynyitó rendezvényét az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, azaz Tőkés László. A több ezer agymosott, összefogás-mániás résztvevő tapssal fogadta a két politikust, Tőkés Lászlót és Markó Bélát.

Sepsiszentgyörgyről indul a magyar összefogás lángja - mondta házigazdaként Antal Árpád András polgármester, aki elképesztő módon azt javasolta: június 7-e, az európai parlamenti választás napja legyen a magyar összefogás napja és a Kárpát-medencei magyarság ünnepe. A több ezer résztvevő tapssal fogadta az "összefogást megvalósító" politikusokat, Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét és Markó Bélát, az RMDSZ elnökét, aki szerint az erdélyi magyar közösség parancsát teljesítették a politikai megegyezéssel. (Magyarul Tőkés László egy csapatba került az autonómiaellenes, nemzetáruló Verestóy-párttal, legitimálva magyarellenes ámokfutásukat.)
A másfél millió erdélyi magyar, és ebből a 700 ezer székely csak akkor lehet erős, ha összefog, csak akkor érheti el a célt, az autonómiát, és csak akkor fordulhat szembe azzal a fenyegetéssel, amely ma Romániában a magyarságot éri. Az új jelszó: fogj össze és légy szabad - hazudta Markó Béla, aki, uralma alá hajtva az erdélyi sajtó elsöprő többségét, addig ismételgette, hogy az összefogás az abszolút cél, hogy szegély erdélyiek elhitték: a román hatalom következetes kiszolgálóival, a magyar ügyek következetes elárulóival is jó "összefogni" (mert ezáltal jutunk előre, nem pedig az árulók kiközösítésével) - és ezt tette Tőkés.
Tőkés László, a "magyar összefogás" (értsd: RMDSZ) listavezetője a Kárpát-medencei magyar összefogás parancsát hangsúlyozta. (Kicsit fura lett volna, ha pl. Horthy is ezt hangsúlyozza annak idején Kun Bélával a jobbján.) Tőkés arra szólította az erdélyi és székelyföldi magyarokat, hogy tegyék félre sérelmeiket, emelkedjenek felül a megosztottságon azért, hogy legyen európai Erdély ügye. (És erősödjön meg a jelenlegi vezetéssel az erdélyi magyarságot román parancsra sikerrel felszámoló janicsárok pártja - tőkési segédlettel.)
(MR nyomán)