Máig nem jött teljesen rendbe az a szurkoló, aki a tavalyi Dunaszerdahely–Slovan mérkőzésen szenvedett súlyos sérüléseket, amikor a tót rendőrállatok berontottak a magyarok szektorába, és ütlegelni kezdték az ott-tartózkodókat.
Lengyel Krisztián a brutális támadástól egyik fülére süket maradt, de mégsem indít kártérítési pert. Egy életre emlékezetes marad Lengyel Krisztián számára a tavaly novemberi Dunaszerdahely–Slovan Bratislava mérkőzés. Sajnos nem a gólok miatt, ugyanis a fiatal DAC-szurkoló lett a szlovák rendőrség emlékezetes, brutális fellépésének legsúlyosabb áldozata. A 18 éves fiút akkor helikopterrel szállították kórházba.
A hosszú orvosi kezelés ellenére egyik fülére tartósan süket maradt, sőt csigolyasérüléseket szenvedett. Mégis el akart menni a múlt vasárnapra tervezett, ám – biztonsági okokra hivatkozva – bizonytalan időre elhalasztott DAC-Slovan találkozóra.
– Tavaly mentem ki életemben először a DAC meccsére – mondta Krisztián –, s lám, mi lett belőle! Szinte semmire sem emlékszem a történtekből, csak jóval később, a kórházban tértem magamhoz. Utána csak egyszer-kétszer mentem a pályára, de a Slovan elleni találkozóra kíváncsi lettem volna.
Krisztián és a családja feljelentést akart tenni a rendőrök ellen, ám a kezdeti buzgalom alábbhagyott. Most is hisz az igazában, abban, hogy semmit nem csinált, mégis összeverték.
– Mondja meg, milyen esélyünk lehetne nekünk Szlovákiában a rendőrök ellen? – tette fel a kérdést Krisztián. – Kizárt, hogy szlovák bíróságon megnyerjem a pert, ezért nem is erőltetem a dolgot.
Krisztián gyógyulásának segítésére jótékonysági mérkőzést is szerveztek korábban – a Honvéd játszott a DAC ellen –, és viszonylag szép összeget gyűjtöttek számára egy bankszámlán.
– Utólag már felesleges azon tépelődnöm, miért mentem ki a meccsre, legközelebb is elmegyek, mert nem félek. Csak az bánt, hogy az egész támadást az én, illetve a mi nyakunkba akarták varrni…
(Bors)