Sikeresen lezajlott a Jobbik székelyföldi irodájának megnyitója és Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő első nyilvános fogadóórája - olvasható az EP-képviselő közleményében.
Az eseményen az előzetes várakozásokat meghaladóan több mint száz érdeklődő jelent meg. A megjelentek teljes mértékben támogatták a marosvásárhelyi iroda létrehozását. Sokan jelezték azt is, hogy szívesen belépnének a Jobbikba. A rendezvényen képviseltette magát az erdélyi magyar és román média majd teljes palettája. Amíg a román médiumok objektíven számoltak be az eseményről, addig ez sajnos nem mondható el mindegyik magyar nyelvű sajtóorgánumról.
Az ünnepélyes keretek között megtartott megnyitón számos szervezet is képviseltette magát, köztük a Székely Nemzeti Tanács, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Erdélyi Magyar Ifjak, a Székely Pajzs, vagy a Székely Gárda. Bár meghívót kaptak, az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nem vett részt az iroda megnyitóján. A fogadóórán megjelent nagyszámú magyar érdeklődők egybehangzó véleménye az volt, hogy óriási szükség van az anyaországból érkező hasonló kezdeményezésekre, hiszen az erdélyi magyarság - ahogy egyik látogatónk fogalmazott - "alszik" - összegez Szegedi Csanád.
(Kuruc.info)