Én ott leszek, és ígérem: saját lábamon nem távozok!
Ne féljetek! - én csak ezt a jézusi köszöntést szeretném hangsúlyozni a hídblokáddal kapcsolatban. Most ne riogasson senki! A tavalyi események miatt már senki sem ül börtönben. Csak az én esetemben idén háromszor állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogtalanul állított elő a rendőrség, míg jogszerûen egyszer sem sikerült nekik. Most milliós kártérítésekért perelek.

„Nem kell félni, nem fog fájni!” - ez egyszer a gyurcsányi kijelentés is megállja a helyét. Ha egy ilyen jól szervezett, konkrét blokádtervvel egyszerre sokan lépünk fel, a hatalom is tehetetlen. Tavaly október 23-án tapasztaltam, hogy meg tudnak telni a börtönök, amikor öten voltunk a kétfős cellában. Ne féljünk, ha elvisz a rendőrség! Egy pesti srácnak a mai időkben illik is megjárnia legalább egyszer a fogdát. Aztán perelhet kártérítésért a Nemzeti Jogvédő Alapítvány segítségével. Három nap „láblógatásért” egymilliót keresni nem is olyan rossz, ugye?

Most mondjuk ki: politikai foglyok nincsenek. Koncepciós eljárások, elítéltek vannak, de az utolsó fogvatartott szeptember 20-án szabadult. Ő Udvardi Ákos volt, az egyetlen rendőr, akit leültettek. Persze ő is a mi oldalunkról való: civilben a tévét ostromolta. Leveleztem vele azóta és korábban a börtönben is. Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás sem tud másról.

Az egyéni szabadság tehát megvan. Itt az idő, hogy harcoljunk közösségi jogainkért is. Bátorság, győzelem!

Novák Előd

(Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
- Tankvezető a cellatársam – Novák Előd börtönnaplója
- Novák Elődöt is felmentették a dobolós ügyében
- Jogtalan előállítás EU-ellenes plakátolás miatt
- Jogtalan előállítás tojással való demonstrálás miatt