Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Videók, Jó és szép ::

Mónus József: Filmkockák az életemből

Reklám

Alább olvasható a 653 méteres történelmi távlövő rekordot felállító íjász olvasóinkhoz írt levele:

Tisztelt Olvasók!
Szeretnék mutatni életemből pár, talán sok ember számára érdekes filmecskét.
Az első még az ősidőkben játszódik, amikor megelégedtem a 30 méterig lövések örömével. A régmúlt volt!
Hogyan lehet tradicionális íjjal versenyen pl. 3 lövésből 3-szor mondjuk egy biztonsági övet tizenöt méterről ellőni?
Múltak az évek, és idővel a nagyobb távolság mellett még nagy örömet okozott viszonylag kicsi cél középszintű távolságon való eltalálása pár lövésből.
Hogyan lehet 75 méterről eltalálni, versenyen első lövésre kilőni egy fűbe lerakott, 8 cm X 8 cm nagyságú célt?
Az igazán nagy, talán az ember életében egyedüli eredményt jelenti 400 méter fölött eltalálni pár lövésből egy nem nagy célt több ezer ember biztatására!
Hogyan lehet 453 méterről eltalálni 6000-8000 ember előtt két emberszélességű célt 5 lövésből?
Ezek a lövések merevszarvú íjakkal, azaz az ősi fegyverünkhöz nagy mértékben hasonló íjjal történtek, bizonyságot adva annak szinte felfoghatatlan pontosságáról és hatékonyságáról!
Szeretném, ha ezek a kockák megszólítanák azokat az embereket, akik vágyják és hiszik a múltunkat, a nemzeti akaratunkat.
Boldog új évet kívánva,
barátsággal
a Farkas
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready