Az egyik videómegosztóra feltöltött hangfelvételt (melynek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni, a beszélgetés viszont életszerűnek tűnik) az alábbi kísérőszöveggel látták el (a helyesírási hibákat javítottuk):

A videóban a putnoki polgármester, Tamás Barna ad tanácsokat a helyi polgárőrség vezetőjének, hogy miként védjen meg, tartson a hatalom és pénz környékén orgazdákat, olyan polgárőröket, akik loptak. Az orgazda kifejezést ők használják a felvételen az illető megjelölésére.
Az itt hallható mobiltelefon-hangfelvételen konkrét esetben a polgármester azt ajánlja, hogy tegyék a háttérbe az illetőt (aki lopott), majd tegyék meg gazdaságisnak a férjét a polgárőrségben, és majd a háttérből irányíthat, papírozhat továbbra is az orgazda személy. Szükséges ezt azért, nehogy országos botrány legyen belőle, el kell tussolni, de minden mehet tovább.
Érdekesség, hogy ez az a személy (akit a polgármester ki akar menteni mindenképpen, és fél év múlva "jó magaviselettel visszahelyeztetni") az, aki a putnoki társasházak számlájáról eltűnt tizen-akárhány millió eltűnésében is valószínűsíthetően közrejátszott, jelenleg az ügy a rendőrségen, bíróságon van.
Az már csak mellékes, hogy a polgárőr bevallja, hogy az orgazda tudása nélkül ő - idézem - "meg fog bukni", mire a polgármester annyit mond, hogy nem fog, illetve utal rá, hogy a papírmunka nem lényeg, hiszen "az csak papír".
Így működik a putnoki mutyigyár Tamás Barnabás vezetésével. Mindenkinek elmondja a frankót, majd a végén hozzá teszi: "kuss legyen, én ezt nem mondtam, én letagadom ". Ezt nem tudja többé letagadni...