Felháborítónak tartja az MTK-s bokszoló megkéselése kapcsán megfogalmazott "rasszista kijelentéseket" Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a sportklub elnöke.
"A Magyar Testgyakorlók Köre (a továbbiakban: MTK) elnöksége, az idén 125 esztendős klubunk szakosztályai, az egész MTK sportcsalád elfogadhatatlannak tartja és felháborodással valamint szomorúsággal teli szívvel elutasítja azokat a kijelentéseket, amelyek az MTK fiatal sportolójának, Sávoly Gergőnek a tragédiája kapcsán gyűlölködő, rasszista nézeteket fogalmaznak meg" - közölte Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, az MTK elnöke.
Deutsch közölte, az MTK mindenkor elítélte és elítéli a "gyűlölködés és gyűlöletkeltés" minden formáját.
A klub nevében emellett Deutsch hangsúlyozta, hogy Sávoly Gergő tragédiája mindannyiuk tragédiája, az MTK a család mellett áll a bajban. "Bízunk a mielőbbi teljes felépülésében, ígéretes sportolói pályafutásának sikeres folytatásában" - írta.
Az MTK elnöke közleményében megköszönte mindenkinek az együttérzést, de mint írta, "ugyanakkor szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg".
(HVG nyomán)