2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Videók ::

Hangfelvétel: így hordták a cigányokat a Fideszre "láncszavazni"

Reklám

A barikad.hu birtokába került 46 perces hangfelvétel tanúsága szerint a cigányokat autóval vitték szavazni Kiskunfélegyházán a 2010-es önkormányzati választások idején. A felvételen vélhetően egy kiskunfélegyházi cigány vezető és az önkormányzat egyik tisztviselője beszélgetnek a láncszavazás menetéről, a polgármester körének kétes ügyleteiről és arról, hogy a helyi cigány vezető mennyire csalódott a félegyházi fideszes városvezetésben.
Kapus Krisztián kiskunfélegyházi polgármester körül korábban már szorult a hurok. Kollár László, a Jobbik helyi képviselője számos gyanús szerződés ügyében tett feljelentést, ami miatt szerint még a Fidesz felsőbb vezetésében is felmerült az a lehetőség, hogy elmozdítják a polgármestert, ami időközi önkormányzati választás kiírását jelentette volna.
„Elmondtam a Krisztiánnak is, a Ballának (ti. Balla László helyi fideszes képviselő, alpolgármester – a szerk.) is, hogy ha itt időközi választás lesz (…), egy biztos: Kiskunfélegyházán cigány szavazatot nem kap a Fidesz. (…) Ha a megyei székembe kerül, akkor se! (…) Ha ötezret adok személyenként, arra, hogy jöjjenek be, és a szocikra szavazzanak, akkor is! (…) Szarházi, kisstílű kis gengszterek vagytok!” – mondja a hangfelvétel tanúsága szerint a cigány vezető, aki a jelek szerint alaposan összerúgta a port a Kapus Krisztián és Balla László nevével fémjelzett helyi városvezetéssel.
A hangfelvételen megszólaló személy ezek után beszélt a helyi fakitermelés jogának odaítéléséről is: „Be fogom hozatni azokat a félegyházi romákat, akiknek a Balla kiadta a város területén a fairtást, hogy a szociálisan rászorultaknak adja oda, és 1500 forintért árulják, árulták a szociális segélyért osztott fát, és aki megkapta, az az egyesület, az meg 500 ezret adott a Ballának. (…) Együttműködési megállapodást írtak alá Krisztián és a Hajagosék (valószínűleg Hajagos Gáborra, a Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségi Egyesület elnökére utal – a szerk.) – egyébként a Hajagosék kapták meg a Ballától a fát és a Hajagos adott 500 ezret a Ballának. (…) A Krisztián írt alá velük együttműködési megállapodást, hogy kapnak székházat és 3 millió forint költségvetést a választáson való részvételükért” – mondja a felvételen beszélő cigány vezető.
A székházügyek egyébként országos szinten is botrányt okoztak, tavaly nyáron a parlament ingyen bocsátott az Országos Roma Önkormányzat részére egy több százmillió forintot érő ingatlant. Akkor a Jobbik a cigány szavazatok kifizetését emlegette. Ez a mostani hangfelvétel alapján úgy tűnik, jó megérzés volt: az önkormányzati tisztviselő említi, hogy Hajagosék már a 2010-es önkormányzati választások másnapján lobogtatták a polgármesternek valószínűsíthetően a fent említett együttműködési megállapodást.
De hogyan is zajlott a szavazás? A felvételen beszélő cigány vezető erre is választ ad. Név szerint felsorolja azokat, akik beszervezték a helyi cigányokat láncszavazásra:
„Aki még nekünk segített, mondhatni azt, hogy körülbelül 80-90 szavazattal, az a Mészáros Éva, (…) aki még sokat segített, az a Kopasz Zoli volt a kocsmáján keresztül, (…) a romungró cigányokon kívül a lováriakat én mozgattam, közel 300 embert. (…) 11 autóval hordtuk őket be! Szállítottuk! Itt a lista, erre kell szavazni, nem kell csinálni semmit! Sőt! Életem legrosszabb döntése volt: megcsináltuk a láncszavazást mesteri módon! Tudja, mi a láncszavazás, ugye tudja? Kihozza az üreset, visszaviszi stb.” – ismerteti a hangfelvételen a cigány vezető azt a Fidesz által is alkalmazott módszert, amelyet a 2002-ben elbukott választás után épp a Fidesz kifogásolt az MSZP-vel szemben.
(barikad.hu)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready