A NAV Bűnügyi sajtóirodája megerősítette, az ún. Szlovákiában két napja elfogták a január óta milliárdos csalásért körözött győrszentiváni "színesfémkereskedőt", Vidák Mátét.

Vidák Máté, cigánybűnöző
Január elején tartóztatták le Győrszentivánon a szinte a teljes Vidák családot. A cigánybanda tagjai most is előzetes letartóztatásban vannak. A klán vezetőjének tartott Vidák Máté éppen nem volt otthon, ezért nem tudták elfogni.
A család környezetéből az Új Ász úgy értesült, hogy két napja, Révkomáromban sikerült letartóztatni egy lakásban, ahol a feleségével tartózkodott. A több mint fél éve keresett Vidák Mátéhoz kulccsal ment be a rendőrség egy speciális osztaga. A Felvidéken fejvadászokként is ismert rendőrök turistának öltözve, rövidnadrágban érkeztek, csak a karszalagjuk azonosította őket. Vidák Mátét egy különlegesen őrzött börtönbe szállították, feleségét szabadon engedték. A NAV egyelőre nem tudott semmit a kiadatásról. A lap úgy tudja, hogy az általános szabályok szerint, ha kérik, egy hónap múlva Magyarországra szállíthatják Vidákot. Hacsak a lengyel vagy a tót nyomozók nem kívánják kihallgatni, hiszen információik szerint mindkét országban "dolgozott". Amennyiben hazaszállítják, úgy feltehetően a többi testvér házi őrizetbe kerülhet.
Az ügyben már csak egy "Hurka" gúnynevű személyt keresnek. Ő még mindig szökésben van.
(Új Ász nyomán)
A Kis Grófo nevű fajtársuk a cigánybanda Győrszentiváni palotájában készítette az alábbi "videoklippet"
(A hangszennyezésért elnézést kérünk!)
A NAV kivételesen véget vetett a mulatságnak