Kriza Ákos olyan ütemben gettósítja el Miskolcot, hogy néhány év, és le fogja bontani az egész várost, már ha polgármester marad – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik polgármesterjelöltje szerint a Fidesz nem felszámolja a gettókat, hanem újabbakat hoz létre, miközben a meglévőket bővíti.
Ezt bizonyítja, hogy az eddig lebontott telepek bérlői szinte kivétel nélkül cserelakást kaptak a város területén, aki pedig nem, az önkényes lakásfoglalóként jelenik meg sok esetben szintén önkormányzati lakásokban, hívta fel a figyelmet Jakab Péter. Példaként egy olyan bérlőt hozott fel, akit a már lebontott Szendrei utcai gettóból költöztettek ki, most pedig egy másik, ezúttal diósgyőri önkormányzati lakásban él, amelyet szintén nem rendeltetésszerűen használ. Ezt hívják gettóexportnak, fogalmazott a politikus. Mint mondta: „Kriza csak a lepusztított lakásokat távolítja el, de azokat nem, akik lepusztították, így nem csoda, hogy az önkormányzat városfejlesztési stratégiája 2030-ig szinte valamennyi városrészben veszélyként jelöli meg újabb telepek kialakulását.
Jakab Péter kiemelte: a Jobbik olyan, a város egészére kiterjedő hatósági környezetet fog kialakítani a rendőrség, a rendészet, a közszolgáltatók és a gyermekvédelem megfelelő működtetésével, melynek célja nem a rendbontókkal való konfliktuskerülés lesz, hanem a rendteremtés. Nem a gettókat fogják más városrészekbe költöztetni, hanem a törvényt a gettókba. Hozzátette azt is, a Jobbik a Fidesszel szemben azokat fogja önkormányzati lakásokhoz juttatni, akik hasznos, építő tagjai a város közösségének.