2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka, Nimród napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:09 Tolt egy kis agitpropot az észak-koreai uralkodó húga21:38 Nem sűrűn indulnak mostanság belföldi légijáratok Afganisztánban21:00 Összeállítás a cigányok által elkövetett magyargyilkosságokról (2006-2021)20:50 Irán támadta meg a teherhajót, mert Izrael azt mondja20:44 Kétségbeesett meztelenkedés - Heti progresszió (XCI. rész)20:21 Kommentár a választási előjáték kapcsán20:07 Törökország bekérette a görög nagykövetet, mert lelőttek egy török állampolgárt a két ország határán19:28 Az augusztusi Duo Gladii Szent István királyunk előtt tiszteleg18:54 Trükkös brit kormányzati honlapot buktatott le az Independent 18:29 Iohannis ma egy kicsit szásszá vedlett17:52 Az erős kánikula egyelőre nem tér vissza16:50 Árulkodó levelet küldtek Bidennek az ukránok16:25 Katasztrófavédelem: a cserepes virágokat, szerszámokat vigyük fedett helyre16:19 Tizennyolc dollár egy gyilkosságért: ötszörösére nőtt a Burkina Fasó-i gyermekkatonák száma15:46 Lazítanak Romániában és Erdélyben
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Olvasói levelek :: :: Hozzászólások

Ez történik az idős magyar házával és értékeivel egy cigányfertőzött faluban, ha hosszabb időre kórházba kerül

Reklám

Heves megyében, Tarnazsadány községben lakott 2004 óta egy 75 éves, egyedülálló, rákbeteg kisnyugdíjas férfi. A bácsi tavaly október 26-tól 2017. január 3-ig Budapesten kórházban volt kivizsgáláson, illetve kezelésen prosztatarákja miatt.
Ezalatt a 2 és fél hónap alatt a helyi cigányok sorozatbetörésekkel szinte teljesen lerombolták az üresen álló házát, emberi lakhatásra alkalmatlanná tették.
Mindent elvittek, ami eladható volt, vagy a MÉH-ben hasznosítható, esetleg eltüzelhető.
A bácsi gyakorlatilag hajléktalan lett.
Zoom
Zoom
A bejárati ajtó felfeszítve
Zoom
Az előszoba
Én mint jó ismerőse, lejártam Budapestről a házát gondnokolni, a postáját intézni hetente, 10 naponta. Minden alkalommal, amikor lent jártam, újabb betörések nyomait fedeztem fel: nagy értékű szerszámgépek, háztartási gépek és az összes ingóság fokozatosan eltűnt, majd legutóbb már az erősáramú távvezetéket is leszaggatták pusztán csak a vandál rongálás céljából.
Zoom
Átjárás a szomszédba a kerti WC-n keresztül
Zoom
A kisszoba itt még szekrényekkel
Zoom
Most már az udvaron tárolt gépkocsiját is megrongálták, szétszedték, a melléképületek ajtajait is kifeszítették és elvitték tüzelni. A betörések által kb. 1.5 millió Ft-os, a rongálások következtében kb. 500 ezer Ft-os kára keletkezett.
Minden alkalommal tettem feljelentést a rendőrségen, ki is jöttek a hevesi rendőrségről helyszínelni, nyomokat rögzítettek, a jegyzőkönyvet aláíratták velem, aztán nem történt semmi érdemi intézkedés. A sorozatos betörések tetteseit nem fogták el.
Zoom
A konyha - a hűtőnek hűlt helye
Zoom
A középső kapu kiemelve
Zoom
A melléképület ajtaja felfeszítve
Felvettem a hevesi rendőrkapitánnyal is a kapcsolatot, aki azt mondta telefonban, később pedig írta nekem emailben, hogy "fokozottan ügyelünk ebben a faluban a lakosok közbiztonságérzetére, mert gyakorta járőröznek éjjel és nappal is a rendőrök".
Még azt is elmondta, hogy tehetetlenek, mert nincs szemtanú az esetekre, nem mernek tanúskodni a lakosok, mert félnek a cigánybűnözők bosszújától, az ellopott értéktárgyakat pedig nem sikerült megtalálni házkutatás alkalmával.
Zoom
A műhelyszoba kipakolva
Zoom
Zoom
A nagyszoba különböző kifosztottsági fázisai
Majd elmondta Gulyás József rendőrkapitány úr nekem telefonban, hogy magánemberként az a véleménye, hogy már a fél falu oda jár abba az üresen álló házba mint egy ingyen piacra, és viszik még a ruhaneműket, a szekrényajtókat is, mivel a bejárati vaskaput rendszeresen leemelték, és a hátsó kaput is kiemelték, a lakóház ajtaját, ablakát felfeszítették, tehát az járt ki be a házba és az udvarra, akinek éppen kedve szottyant.
Zoom
Zoom
Zoom
Már azt terjesztették a cigányok, hogy meghalt a bácsi, így szabad a vásár, a házából mindent el lehet vinni.
Nem csak a bácsi lakatlanul álló házába törtek be az elmúlt fél évben a cigány bűnbanda tagjai, hanem a faluban még ott lakó idős emberekhez is éjszakánként, vittek el nagy értékű mezőgazdasági gépeket, és hiába ugat a kutya, az idős emberek nem mernek kimenni az udvarba, mert félnek, hogy őket meg agyonütik a csoportosan garázdálkodó betörők. Egyébként a rendőrök is azt tanácsolták, hogy ilyen esetben ne menjenek ki az udvarra.
Zoom
Zoom
Zoom
Az idős bácsinak nincsenek rokonai, akik befogadnák, lakhatását biztosítanák, albérletre nem telik neki a 44 ezer Ft-os nyugdíjából.
Egyedül én vagyok, aki befogadtam a a budapesti egyszobás önkormányzati lakásomba, mert idősotthonba, bármely szociális intézménybe nem veszik fel, mert nagyon alacsony a nyugdíja, és különben is 10-12 hónap lenne a felvételre a várakozási idő.
Zoom
Zoom
Rendőrségi pecsét
Zoom
A számítógépnek hűlt helye
Hiába írtam le a helyi polgármesternek is ezt a kriminális állapotot, amit ő nagyon is jól ismer, mert telepíttetett utcai térfigyelő kamerákat, de nem pont oda, ahol a bácsi háza áll, hanem a falu főutcájának elejére és végére.
A polgármester azt mondta, nem az ő kompetenciája, hogy a hajléktalanná tett idős bácsinak valamilyen lakhatást biztosítson.
Zoom
A terasz
Zoom
Zoom
A bojler szétszedve
Sajnos a házat jelen állapotában értékesíteni sem lehet, meg egyébként is ott, abban a faluban már senki nem vesz ingatlant a helybeli cigányokon kívül, akik a csok segítségével a sok gyerekükre való tekintettel fillérekért vagy részletre (amit soha ki nem fizetnek) veszik meg az üresen álló házakat.
A jegyzőnek is írtam ez ügyben, kértem, hogy jegyzőkönyvben környezet tanulmány keretében állapítsa meg, hogy a ház lakhatatlanná vált, de még ez sem történt meg.
Zoom
Az előszoba kifosztva, felforgatva
Zoom
Zoom
A fürdőszoba szétrámolva, kifosztva
A helyi cigánybűnözők személye a hevesi rendőrök előtt ismert, de szerintem nem mernek intézkedni velük szemben, mert félnek, talán őket is megfenyegették.
A falu lakosságának már közel 85%-a cigány, a magyarok elmenekültek, csak néhány nagyon idős, röghöz kötött ember maradt ott, de ők is rettegnek, mert még nappal is betörnek hozzájuk, ha elmennek pár órára, pl. orvoshoz.
Zoom
A kisszoba szétrámolva
Zoom
A konyha szanaszét, szekrények nélkül
Zoom
Mosogató csaptelep nélkül
Akiik még termeltek vagy háziállatot tenyésztettek, azok is abbahagyták, mert mire beért a krumpli vagy a kukorica, vagy felnevelték a csirkéket, addigra a bűnözők és az egész rokonságuk mind felszedte a földről a terményt, vagy ellopták a tyúkokat az éj leple alatt.
Egy sötét falu lett Tarnazsadány, és senki nem intézkedik érdemben, főleg a rendőrség tehetetlen, ami számomra felháborító!
Zoom
A műhely
Zoom
Az ólak ajtaja leszaggatva
Zoom
A padlásfeljáró ajtaja is hiányzik
Hiába mondják a rendőrök, hogy ők fokozott gyakorisággal járőröznek a környéken, ellenőrzik a falu közbiztonságát, az képtelenség és nonszensz, hogy nem tudják elfogni és a törvény erejével méltóképpen megbüntetni ezeket az elvetemült bűnözőket.
A bűnbanda nem csak a sorozatbetörésekért felelős, hanem kábítószert is terjesztenek, fegyvereket árulnak, kurvákat futtatnak, uzsoráznak, csicskáztatnak.
Zoom
Itt egy szekrény volt
Zoom
Üres szekrény ruhák és ajtó nélkül
Zoom
A rendőrségi pecsét semmit nem ért, az ajtó felfeszítve
Kérem Önöket, mondják meg, hol és kinél lehetne jogorvoslatot, segítséget kérni ennek az idős, rossz anyagi helyzetben lévő, kisnyugdíjas, rákbeteg ember életének ellehetetlenülésére?
Sajnos a Heves megyei Áldozatsegítő Szervezet sem segített érdemben, amikor oda fordult anyagi kárenyhítésért.
Hogy létezik, hogy ezt megtehetik büntetlenül, hogy egy idős, beteg, kisnyugdíjas, egyedülálló embert hajléktalanná tegyenek?
A kifosztott és teljesen ellehetetlenített bácsi levélíró segítőjén keresztül arra kéri olvasóinkat, hogy aki bármilyen módon tud segíteni neki (az alább olvasható tárgyak, eszközök valamelyikének pótlásával vagy anyagilag az orvosi kezelésére), vegye fel velük a kapcsolatot ezen az elektronikus levélcímen.
Függelék: az ingatlanból ellopott tárgyak tételes listája
(A bácsi ezermester volt még a betegsége előtt, sok mindennel foglalkozott, sok mindent javított, és ehhez rengeteg kézi szerszáma és elfekvő alkatrésze volt.)
2017. január 25-i állapotfelmérés szerint:
2 db akkus fúrógép
3 db vezetékes 220V-os fúrógép
sarokcsiszoló, 2 db
preciziós csiszológép, 2 db
kisméretű csiszológép, 3 db
elektromos gyalu, típus: Elektro Hobel 600W
elektromos összecsukható roller
3 db akkumulátortöltő
gk. emelők, elektromos + kézi
elektromos fűrészgép
3 db music center
rádió, 2 db
flóbertpisztoly, 9 mm-es, hatástalanított
kéziszerszámok 500 ezer Ft értékben ( + órás műszerek)
menetmetsző és fúrókészlet
fúrók, kb. 100 db
DVD lejátszó
tévé, nagyképernyős
Beltéri tévéegység
számítógép, monitor, billentyűzet, egér
centrifuga, 2 db, Hajdú
mosógép, Hajdú, keverőtárcsás
Szieszta gázkályha
pb palack, 4 db
elektromos mérőműszer, 2 db
ledes elemlámpák, 3 db
porszívó
kézitáska (iratokkal)
2 db csaptelep (kombinált tusolós, mosogató)
konyhai edények, tányérok, kb. 10 db
kombinált hűtőszekrény (benne élelmiszerekkel)
műszerész eszterga (140 ezer Ft) + esztergához való alkatrészek
motor biztonsági görgős lánc
hegesztőtrafó
antik kézi emelő (Flashenczug)
keringetőszivattyú
ruhaszárító
5 fokos összecsukható szobai létra
dísztárgyak (réz, antik)
benzinmotoros láncfűrész (orosz gyártmányú)
fürdőszobai, konyhai szekrények
a fürdőszobából szennyestartó, pipereszekrény
előszobai szekrény, székek
kisszobából szekrények, ruhaneműk, szekrényajtók
nagyszobából szekrények, szekrényajtók, ruhaneműkFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready