Elkezdődött a boldogkőváraljai papgyilkosság bírósági tárgyalása - Miskolc - A boldogkőváraljai papgyilkosság tárgyalásán cáfolta az újrelésztést a szakértő. Egy védő szerint "minden valamire való krimi" a tévében úgy kezdődik, hogy a sértett száját beragasztják...

Az éppen négy esztendővel ezelőtt Boldogkőváralján elkövetett papgyilkosság vádlottai (van aki nem tett vallomást) azt elismerik, hogy jártak a parókián, bekötötték a lelkész száját és értéktárgyakat vittek magukkal. Azt azonban tagadják, hogy megölték volna a kirabolt idős férfit. Sőt, arra hivatkoztak, hogy amikor beragasztották az éjszakai órán meglepett pap száját, aki eszméletét vesztette, leszedték róla a szalagot. Sőt megpróbálták újraéleszteni. Ennek azonban a cáfolatáról beszélt a hétfői tárgyaláson megszólaló két igazságügyi orvosszakértő. Akik leszögezték: nemcsak az áldozat száját, hanem orrát is leragasztották az elkövetők. Még a kezét is. A nyomokból és boncolás adatiból egyértelmûen kiderül, hogy a pap „megküzdött a halállal” a percekig tartó fuldoklása során – fogalmazott a szakértő. Az újraélesztési kísérlet nyoma, mint ahogy azt a vádlottak némelyike állítja, nem történt meg. Olyan sérülések azonban voltak a testen - például a hátán, a gerinc mellett található - ami ütődéstől, vagy ütlegeléstől származhatott. Újraélesztést a laikus ember sem próbálna meg úgy, hogy az eszméletlen személy gerincét püföli – szögezte le. (Kuruc.info: Még egy pofátlan, aljas hazugság. Füstöseink a kíméletlen verést próbálják meg újraélesztésnek beállítani, valszeg ügyvédi sugalmazásra. Kötelet az ilyeneknek.)

Újraélesztés ütlegeléssel

A B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Czibrik Attila vezette bírói tanácsa tegnap azt igyekezett tisztázni, hogy milyen körülmények között állt be a pap halála. Akadt ezzel kapcsolatban olyan védői érvelés is, ami szerint "minden valamire való krimi" a tévében úgy kezdődik, hogy a sértett száját beragasztják. Mégsem hal bele az illető. Ennek okán pedig a vádlottak tudata sem foghatta át teljes bizonyossággal, hogy amennyiben beragasztják a pap száját, akkor attól életét is veszítheti – fûzet a gondolatmenetét az egyik ügyvéd. (Kuruc.info: ezt a hihetetlen pofátlanságot és aljasságot! A milliárdos lincselés-per, meg ez a szennyes érvelés nem öregbíti a fajvédő ügyvédek hírnevét.) A szakértő erre úgy reagált, hogy a laikus ember (Kuruc.info: csak, ugye, a bûnöző putricigányok, cselekményeik alapján, nem tekinthetők embernek – csak emberszabásúnak.) számára is nyilvánvaló, hogy akinek a száját és orrát „befogják”, vagy beragasztják, az megfullad.  Mindezekkel együtt a szakértő úgy vélekedett, hogy a halál beállta nem haladta meg az átlagos szenvedés mértékét, azaz szerinte nem tartozik a különösen kegyetlen emberölés közé az ilyen halálokozás. A tárgyalást végül a bíróság elnapolta.

Előzmények: 2003. szeptember 27-én két férfi és két nő (valamennyien miskolciak) zsákmányszerzésre utaztak Boldogkőváraljára, ahol betörtek az idős pap lakásába. Az elkövetők közül már volt, aki járt a férfi lakásán, mert - köznyelven szólva - gagyi aranyat (Kuruc.info: a cigányok kedvenc elfoglaltsága, lásd ezt - ha valakinek esetleg kétsége lett volna afelől, milyen etnikumhoz tartoznak a gyilkosok) kínáltak eladásra neki. Ekkor mérték fel a terepet. A gyilkosság napján gumikesztyût, ragasztószalagot, feszítővasat vettek magukhoz, és személyautóval mentek le a faluba. Miután befeszítették az ablakot és ágyában lepték meg a férfit, akit megverték, majd megkötöztek. Az áldozat meghalt. Fél év után lett érdemi fordulat a nyomozásban, amikor a pap feljegyzései között a támadó kilétére utaló bejegyzést fedeztek fel. A megyei főügyészség tavaly júniusban emelt vádat két férfi és három nő ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés, és más bûncselekmények miatt. A két férfi előzetes letartóztatásban, még a három nő szabadlábon védekezik.

Forrás

Kuruc.info: Hát igen. Csak két elkövetőt raknak előzetesbe, a másik három szabadlábon. Miközben például Tomcatet a nagy semmiért simán bevarrják 60 napra. Így megy ez Kurvaországban.

Kuruc.info - S.A.