A ferencvárosi rendőrök elfogták azt a két "fiatalt", akik egy férfi nyakából kitépték az arany nyakláncát. Harmadik társukat, a képen látható Burai Eriket még keresik a rendőrök - olvasható a Police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat lopás bűntett, valamint más bűncselekmények elkövetése miatt egy 15 éves és egy 16 éves feldebrői lakos, illetve Burai Erik 17 éves mezőberényi lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövetők 2017. április 10-én 10 óra 10 perckor a Budapest IX., Határ úti buszfordulóban kitépték egy férfi nyakából az arany nyakláncát, majd elmenekültek a helyszínről.
A Budapesti Rendőr-főkapitányságra még aznap bejelentés érkezett, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított testvérpár egy kispesti romos épületben bujkál. A helyszínre érkező rendőrök 2017. április 11-én 3 órakor elfogták a 16 éves "fiút", majd pár órával később a 15 éves testvérét is.
A rendőrök a két fiatalkorút előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezik a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állításukat.
Harmadik társuk, a 17 éves mezőberényi Burai Erik ellen a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki.