Előljáróban, elnézést a sok hírért; annyi van, hogy nem akartuk egyesével, külön-külön cikkben lehozni őket, ezzel özönvíz-szerűen elárasztva a Kedves Olvasót. Reméljük, így is olvashatók. Először egy kis kommentár nélküli hírecske:

"Embercsempészettel és egy tizenéves lány prostitúcióra kényszerítésével vádolják a 48 éves Orsós Imre magyar állampolgárt."

(magyarhirek.hu, Hírarchívum, Észbontó)

**********

Nagyot kaszáltak a színesfémtolvajok

Nagyot kaszáltak a színesfémtolvajok Somogyban. Összesen 1900 méter hosszan húzták ki a szigetelésből a telefonvezetéket Antalmajor és Mernye között.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden azt mondta: a tolvajok közel 1,4 millió forint kárt okoztak. Információink szerint az elkövetők hétvégén léptek akcióba, de csak most fedezték fel a bűncselekményt. A feltételezések szerint legalább 2-3 fős csapat dolgozott a környéken. Az ügyben a kaposvári rendőrök nyomoznak.

(sonline.hu)

**********


Rendőrkézen a rablógyilkosok

Két férfit és egy nőt gyanúsít a rendőrség annak a hűtőgépszerelőnek a megölésével, akit két évvel ezelőtt találtak holtan Budai Nagy Antal utcai házában. A megkötözött V. Lászlót agyonverték és kirabolták.

A trióból T. Gyula és A. Anita élettársak voltak a bűncselekmény idején. – Áldozatukat akkor szemelték ki, amikor egy hűtőt vittek hozzá javítani – közölte kedden Kovács László, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.

Az alezredes beszámolója szerint kapóra jött nekik, hogy árulta a házát, és végigvezette őket a szobákon. A rajta és a lakásban látott ékszerekből arra következtettek, hogy bőven volna mit zsákmányolni. Mivel a vállalkozó erős testalkatú volt, megnyerték a bűncselekménynek egy ismerősüket, K. Róbertet.

A fiatalember 2005 októberében szabadult, s máris kapható volt a rablásra. Azzal az ürüggyel, hogy a házat jöttek megnézni, rátörtek V. Lászlóra, és halálra verték.

Hogy eleve meg akarták-e ölni, még nem tisztázott. Készpénzt, ékszereket, telefonokat vittek el, és az udvaron álló személyautóval távoztak, amit aztán a Nagyállomás közelében állítottak le. Vonaton hagyták el a megyét, majd a 24 éves A. Anita és a 39 éves T. Gyula – akik korábban egy ideig Derecskén laktak – Hollandiába menekült.
Kisebb lopásokból tartották fenn magukat, mígnem az ottani rendőrök lefülelték őket. Kapcsolatuk ekkorra megromlott, szakítottak. A férfi úgy állt bosszút, hogy idén februárban felhívta a hajdú-bihari rendőrséget és beismerő vallomást tett. A nőt röviddel utána az Interpol átadta a magyar nyomozóknak, a férfit viszont a Hollandiában ellene folyó büntetőeljárások miatt csak november 9-én hozhatták haza.

K. Róbertet is T. Gyula „mártotta be”. Mint kiderült, a fiatalember már Kaposváron rács mögött volt egy fegyveres rablás miatt, így őt sem kellett elfogni.

(haon.hu)

Kuruc.info: romáink megint azt fogják mondani, amit Olaszliszkán? Azaz, azt, hogy “Annyi történt, hogy meghalt egy magyar. Nem tudom sajnálni.”? (forrás: MH)


**********

Felmentő, felmentés

Olaszliszka - A 2006. október 15-én, Olaszliszkán történt eseményekről nehéz érzelmek nélkül írni. De ettől is nehezebb lehetett kibogozni az egy ember halálát eredményező erőszakos cselekmények kronológiáját, hogy elkészülhessen a vádirat.

Az a dokumentum, ami többek között 48 (!) tanúvallomásra, és nem utolsósorban 21 szembesítésre épül. Szép munka, nehéz bizonyítás. Nehéz, mert a nyolc vádlott közül csupán az elsőrendű ismerte el a terhére rótt cselekedetet, a többiek nem.

Lehet, korai még erről beszélni, hiszen a bíróságon az aktanyitással még csak most indul az ügy, de ha az eljárás végére is így marad a beismerés, tagadás aránya, akkor értelmet nyer a lincselés szó elleni tiltakozás, hiszen egy ember erre nem képes, a lincselés többszereplős szörnyűség.

Számomra a vádirat legérdekesebb része az, hogy az V. rendű vádlott, miután az elsodort unokája beszaladt a házba, segítségül hívta a környéken lévőket, akik közül öten ülnek majd a vádlottak padján. Nem büntetésre, hanem felmentésre várva. Pedig lehettek volna ők a felmentő sereg. Tavaly október közepén. De vádirat alapján úgy tűnik, hogy nem annak segítettek, akinek kellett volna.

(boon.hu)

Kuruc.info: ezt a pofátlan hazugságot (lásd a kiemelést)!

**********

Baltával állt bosszút az italbolti játékautomatán egy férfi Badacsonytördemicen. A helybeli ember közel százezer forintot játszott el gépen vasárnap délelőtt. A szemtanúk elmondása szerint az illető délután visszament az italboltba, egy szó nélkül a játékautomata elé állt, elővett egy kisbaltát és szétverte a gépet, majd távozott. Az üzemeltető szerint a berendezés értéke meghaladja az egymillió forintot. A férfi ellen garázdaság miatt indítottak eljárást a tapolcai kapitányságon. Szintén a játékgépen töltötte ki indulatát az a férfi, akit Zalahalápról állítottak elő a rendőrök. A gyanúsított vasárnap este nem tudta elviselni a helyi vendéglőbe telepített játékgépen elszenvedett veszteségét, dühében ütni kezdte a gépet, és néhány poharat is széttört. A játékgépben nem keletkezett kár, a poharak összetörése néhány ezer forintot tesz ki, ám a férfi ellen riadalmat keltő viselkedése miatt büntetőeljárást indítottak.


(police.hu, Blikk)

Kuruc.info: Százezer pénzt b*szott el? Megkérdezhetjük, kinek a pénze volt az? Segílykéből, azaz adófizetői pénzből, esetleg lopásból, rablásból, feketézésből származott? Esetleg tényleg megdolgozott érte és adózott utána? Nehezen hihető. Ennél az esetnél már csak a dunaföldvári volt a jobb, ahol több tízmilliót vert el a cigány. Vajon honnan szerezte? (Egyéb, vonatkozó NOL-cikk, ha valaki nem hiszi el, hogy igenis főleg a cigányok játékautomatáznak: NOL: Piára, játékgépre költik a cigányok a tanévkezdési támogatást.)

**********

Nézzük az ENSZ fejlesztési programja által kiadott „Romák alkalmazása - Néhány tapasztalat az üzleti életből“ tanulmányt. Nehéz letagadni a megállapításait, cigányfajvédőkéim, ugye? Például azt, hogy a vállalatok, vállalkozások nem azért nem lelkesednek a cigány munkaerőért (ha egyáltalán jelentkezik  munkára, és nem csak a segílyeken élősködik, rabol, gyilkol), mert úgymond „rasszisták“, hanem mert a (putri)cigány csapnivaló munkerő: nem csak, hogy képzetlen, de munkaerkölcse sincs, és csak gond van vele. Nem csoda, hogy pl. Finnországban gyakorlatilag automatikusan rokkantnyugdíjassá nyilvánítanak minden romát, hogy ezzel is segítsék a versenyképességben világelső, és, hogy azt megőrizhesse, az ork (ez a Bombagyár fórumának hivatalos megnevezése a cigányokra – jó, mi? Nekem tetszik, találó!) „munkaerkölcsből“ nem kérő ipart.

„A beszámoló elkészítése céljából megkérdezett vállalatok számos akadályt soroltak fel, amelyek gátolják a roma munkavállalók alkalmazását. Ezek közül az első a szükséges képzés/gyakorlat hiánya. Ezt a „munkaerkölcs” hiánya követi.

[…]

A „munkaerkölcs” hiánya mindennapos téma a felkeresett vállalatok legtöbbjénél. Tágabb értelemben a munkaerkölcs arra vonatkozik, hogy az alkalmazott mennyire hajlandó és képes pontos és megbízható lenni, valamint a szabályoknak megfelelően, keményen, például nyolc órában vagy megadott műszakban dolgozni. A vállalatok rámutatnak arra, hogy a roma munkavállalóra a rendszertelen munkaidő-beosztás és a gyakori távollét jellemző.

Néhány vállalatnak határozott álláspontja van a romák eltérő kulturális magatartásáról (például a család előtérbe helyezése a munka rovására), más vállalatok inkább a „szocializációs készség” hiányát emelték ki, illetve a munkarenddel kapcsolatos tapasztalatokat. A 10. keretes szöveg a „munkaerkölcs” kérdésének néhány távlati lehetőségét világítja meg.

Hangsúlyozni kell, hogy a megkérdezett felső vezetők közül többen sztereotip nézeteket vallanak, például „a romák különböznek tőlünk”, „meg kell tanulniuk a jobb higiéniát“.

**********

A Zsindexen olvasható egy összesítés a vasutat érintő színesfémtolvajlásról. Különösen ezt a mondatot ajánlom mindenki figyelmébe:

“A MÁV tisztában van azzal, hogy a károk megtéríttetésére minimális az esély, de fájlalják, hogy a rendőrség általában lopásként, és nem a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményként kezeli az ügyeket.“

Hát ez az. Ehhez kapcsolódik az is, hogy ha ellopják pl. az ember ereszcsatornáját, megállapítanak 5000 pénz kárt, mert ennyi az alumínium átvételi ára a színesfémfelvásárló (maffia- &, ahogy pl. ITT is kiderült, főleg cigányok által üzemeltetett) telepeken. Ha újra akar az ember csatornát, az biza több százezer pénzbe fog kerülni. Nem más ez, mind bűn- és bűnözőpártoló jogalkalmazói hozzáállás. (Érdemes amúgy végignézni a cikk melletti "kapcsolódó cikkek" listáját is - szép hosszú!)

**********

Az adócsaló családdal bíró Győzikéről se feledkezzünk meg: nem csak, hogy adót csalnak ezerrel (ami szintúgy cigány sport, bármit is hazudozzanak a fajvédők – lásd a száraz, hivatalos adatokat ITT), hanem verekednek is. Lásd ezügyben a köv. cikkeket:

Garázdaság a győzike-partin, szidalmazott zsaruk

Győzike 20 milliós APEH-büntetése

**********

Végül, foglalkozzunk egy kicsit a spanyol helyzettel. Spanyolországban, ahol az őslakos romák éppen ugyanúgy bűnöznek, mint mindenhol máshol, nagyon félnek az Olaszországból kiebrudált romániai buckalakók özönétől. Nézzünk egy-két friss, spanyol vonatkozású cigányhírt:

"Rettegnek a Spanyolországban élő külföldi nyugdíjasok: attól tartanak, hogy kelet-európai bandák kifejezetten az ő pénzükre utaznak, amiért még ölni is képesek. A déli országban legutóbb múlt pénteken gyilkoltak meg ismeretlenek egy idős brit asszonyt.

A 74 éves Janette May Grocutt lehet a legutóbbi áldozata annak a szervezett rablási sorozatnak, amely során gazdag vagy legalábbis annak vélt külföldi nyugdíjasokra csapnak le Spanyolországban.

Az idős asszonyt, aki párjával hat évvel ezelőtt költözött Alicante közelébe, és egy kempinget vezetett, halálra szurkálták támadói, miközben megpróbált védekezni ellenük. Janette May sikolyait ágyhoz kötött férje, Douglas Groucutt is hallotta a földszinten, segíteni azonban képtelen volt nején.

A meggyilkolt nő holttestére ugyancsak brit szomszédai találtak rá otthonában. Férje, akit megvertek a betörők, még mindig az ágyban feküdt.

"Sok betörés történt a környéken, az emberek attól tartanak, hogy velük is valami hasonló szörnyűség történik" - mondta a házaspár másik szomszédja."

(inforádió)

Kuruc.info: ahogy az nap mint nap kiderül (legutoljára ITT), az orkok kedvenc célpontja a magatehetetlen, védekezni nem tudó idősek. "Bátrak" és "erősek", na.

Spanyolországot áraszthatják el a kitoloncolt románok

A spanyolországi románok attól tartanak, hogy rengeteg romániai bevándorló indulhat Olaszországból az Ibériai-félszigetre az olasz kormány rendelete miatt, ami megkönnyíti a közbiztonságra veszélyesnek ítélt személyek kitoloncolását. Hétfőn az Európai Parlamentben tárgyalnak a Románia és jogvédő szervezetek által is problémásnak tartott intézkedésről.

Az Európai Parlamentben a korábbi tartózkodó álláspont helyett hétfőn vitára bocsátják az olasz kormánynak azt, az előző héten kiadott rendeletét, amely megkönnyíti az európai uniós állampolgárok kitoloncolását Olaszországból, adta hírül a NewsIn hírügynökség.

A döntés azután született, hogy egy Róma környéki cigánytáborban élő, romániai roma bevándorló az olasz rendőrség gyanúja szerint megtámadott és megerőszakolt egy olasz asszonyt. Az áldozat később belehalt sérüléseibe.

Románia a kezdetektől vitatta a kitoloncolási intézkedést, mert az szerintük egyes bűncselekmény elkövetésével vádolt románok miatt az összes Romániából érkező bevándorlót sújtja. A HotNews.ro információi szerint a Human Rights Watch és más jogvédő szervezetek is azzal érveltek, hogy a döntés az előzmények ismeretében egy közösség, és nem általában bármelyik európai állampolgár ellen irányul, ez pedig ellentétes a nemzetközi alapelvekkel.“

(Zsindex)

Kururc.info: hát igen, biztosan ok nélkül nem kívánják beengedni a romániai romákat Spanyolországba. Ahogy Finnországba sem. A rasszista, előítéletes szemét spanyolok és fehér románok, ugye.

**********

Még mindig Spanyolország kapcsán (ahogy azt múltkor Olaszországgal kapcsolatban tettük) érdemes megnézni, mit írnak róla az ottani cigányokról az angol nyelvű útikönyvek. Idézzük pl. az ITT található „Spanyolországi utazási tanácsok“ oldalt: "Avoid gypsy women offering rosemary, refuse it always; they will read your future, ask for some money, and your pocket will probably be picked. Some gypsy women also will approach you on the street repeating "Buena suerte" ("good luck") as a distraction for another gypsy women to try to pickpocket you. Avoid them at all costs."

Nagyon hasonló a hangvétele ENNEK a Barcelona-val kapcsolatos tanácsadó oldalnak is: Kerüld el a cigány nőket és az észak-afriaki férfiakat (“Avoid Gypsy women and North African men.”)

**********

Ha már az útikönyveknél tartunk, a fentiek mellett kifejezetten ajánljuk EZT a főleg mediterrán országokkal foglalkozó oldalt. Szinte minden tanácsa az orkokkal kapcsolatos és negatív. Érdemes azt is észrevenni, hogy a füstösökre mint „gypsy“ hivatkoznak, és nem a polkorrekt „Rom(a)“ névvel. Hiába, kezd az embereknek a töke tele lenni a cigánybűnözéssel, és egyre kevésbé fogják be a pofájukat.

**********

Egy indexes hozzászólás arról, hogy éheznek-e szegíny segílykén élősködő cigányok, vagy számolatlanul szórják a pénzt:

„Ismerősöm az ejuronicsssban eladó és mesélte, hogy az egyik bank elárasztott a cigányokat 200-300 eFt-os vásárlókártyával. Mert ugye a rendszeres 200 ezres segíjjkének már komoly vásárlóereje van. Jönnek is hozzájuk az okosságok. A nagytévét, a házimozit csak úgy viszik. Hisz ingyé van. Volt olyan cigányaszony, aki úgy ment be, hogy azt sem tudta mit vegyen, de sikerült elköltenie a hitelkeretet.“

**********

Végezetül, pár újabb Index cigánytopicos hozzászólás a tömegközlekedésről:

„Én kénytelen vagyok sárga busszal járni melóba, amin mindig kaphatunk ízelítőt a kisebbségi virtusból. Reggelente vagy 10 cigány szakmunkás tanuló szórakoztatja az utazóközönséget. A hangos szellintés szinte mindennapos a busz végében. Délután visszafelé pedig vagy 20 kisiskolás száll fel, olyan zsivajjal vannak, hogy az ember saját szavát nem hallja. Amikor a cigánysornál leszállnak, még sokáig érezhető az a tipikus cigányszag, ami esős időben még jobban élvezhető.“

„Felszállt a buszra egy cigány család. 3 gyerek 2 felnőtt. Hát khmmm...a manus volt olyan büdös, hogy rimánkodtam minél hamarabb szálljon fel vagy le vki, mert akkor ki lehet nyitni az ajtókat! A kabátomba nyomtam az orrom és úgy láttam nem vagyok egyedül. Végre leszállhattam, haza már egy kollégával mentem, én többet buszra nem ülök!“

“Hatvan-Salgótarján vonalon már jó 10 évvel ezelőtt is kockázatos dolog volt utazni. Ha falkában voltak a cigányok alapból nem váltottak jegyet, igaz a kalauz hozzájuk sem mert szólni.”

“Helyi járatos buszra felszállt egy terhes nő. Vett jegyet, kilyukasztotta. A következő megállóban felszállt két ellenőr. A kismama nem találta a jegyét, nem tudta hova rakta. Meg akarták büntetni, hiába mondta a sofőr meg vagy 4 utas, hogy dehát vett láttuk, akkor is emberkedtek. A kismama már majdnem sírt, mikor az ismerősöm szólt a kallereknek, hogy a busz végében van pár cigány ott kellene óberkodni, mert azoknál biztos hogy nincs. Persze fostak, oda nem mertek menni, inkább leszálltak a buszról.

Erre tromfolt egy másik, hogy az új buszpályán egy órája szintén ellenőrök szálltak fel egy buszra amin ő is utazott. Egy diáklánynál nem volt ott a bérlete, mindent otthon hagyott egy cigányasszonynak sose vót. A lányt megbüntették a cigányt elengedték. Velünk meg lehet tenni, ha megbüntette volna a cigányt diszkriminációt ordibált volna. Jól megtanulták a leckét.”

“Amikor Pesten melóztam, egyszer a 63-as buszra kallerek szálltak fel. Hátul kapaszkodott 2 díszpéldány szotyizva. Mindenkit végigellenőriztek, na mondom megnézem mit lépnek a cigányokra. Ahogy odaértek, az egyik cigó megszólalt: "Se jegyünk, se bérletünk, se személyink!" A 3 ellenőr mindjárt meghunyászkodott, lehúzta a karszalagot, beálltak az ajtóhoz és bambultak előre, várták a megálljon a busz és leszálltak. De bezzeg, amikor a HÉV-en vidéki versenyző lévén nem volt kiegészítő jegyem, úgy beszélt velem az ellenőr, hogy még az Örsnél is égett a pofám.”

Kuruc.info – Arppi S.