Verjünk még egy szöget a cigányfajvédők koporsójába! Régebbi cikkünkben már ismertettük, hogy Finnországban a 18 évüket betöltött cigányok gyakorlatilag automatikusan megkapják a rokkantnyugdíjasi státuszt, mert munkaerejük amúgy is teljesen értéktelen, és csak hátráltatnák a munkaadójukat, csökkentve annak versenyképességét. A finnek ezt megtehetik, mert szárnyal a gazdaságuk, és náluk a cigányság részaránya csak 0.2%, azaz a magyarországi ötvenede.

Ezt nagyon sok fajvédő kétségbe vonta. Nézzünk hát egy angol nyelvű, még a fajvédők által is ellenőrizhető, egy cigányvédő lap által publikált példát arra, hogy ez igenis ez a gyakorlat Finnországban.

“Finnországban a minap lépett érvénybe az a (Kuruc.info: általában be NEM tart(at)ott) törvény, hogy a lapokban nem szabad az emberek faj(táj)át megemlíteni. De, ha egy finn lap azt írja, hogy a bűnelkövető “22-éves nyugdíjas”, akkor az emberek tudják, hogy ez a cigányokra való utalás – mondja Antti Seppala, a bevándorlók, mások ombudsmanja. (“Finland forbids ethnic discrimination in the workplace, and a recently adopted law mandates that newspapers cannot identify people by race. But if a Finnish newspaper writes that a "22-year-old pensioner" was involved in a petty crime, readers know that is code for a Gypsy, says Antti Seppala, the government's Ombudsman for Aliens.”)

Forrás

Tessék, Rádió C, RomaPage, lehet cáfolni – ott van angolul a cikk. Angolul talán tudnak. Tudjuk, nem lesznek képesek erre. Önöknek maximum annyiban merül ki a cáfolat, hogy névtelen leveleket küldözgetnek a Kuruc.info-nak, és, ha az egyiket lehozzuk, akkor ujjal mutogatnak a lapra és általánosítanak, hogy na, megint hülyeséget írtunk, és hogy ennyire lehet megbízni az összes cikkünkben. A kellően, tanulmányokkal, statisztikákkal, bárki által ellenőrizhető forrásokkal alátámasztott cigányügyi tanulmányainkat természetesen képtelenek cáfolni. Nem csodáljuk – a tényekkel nem lehet vitázni.

Kuruc.info – A.S.