A megszokott cigányszínes az elmúlt napokból. Sokszor hallottunk orvosverésekről. Nézzük a legújabb híreket.

Boksz az urológián

"Nagyjából negyed óra telhetett el, amikor valaki éktelenül dörömbölni kezdett az ajtón, a műszerek szinte táncoltak az asztalon, majd az illető feltépte a rendelő bejáratát. – A küszöbön az előbbi férfi állt, és már támadóan követelőzött, hogy ők jönnek. Próbáltam meggyőzni, hogy tartanom kell magam a bejegyzési rendhez. A küszöbnél az egész váró szeme láttára folyt a tárgyalás, nem engedhettem az erőszaknak, mert azzal mindenkinek azt sugallom, hogy egy kis üvöltözéssel bárki soron kívül előre kerülhet. De a férfi nem hallgatott végig, és rám rivallt, hogy „Te köcsög!”. A kezét nem is láttam, azonnal kiütött, pár másodpercig nem láttam semmit."


"Nem vagyok vadállat, csak beteg" - állítja B. József


A teljes cikk – ahonnan a láthatóan szőke, kékszemű, albínó svédet ábrázoló kép is származik – ITT, a Zsaru Magazinban található, és nagyon ajánlott. Két érdekesebb megállapítás:

"Miután az összes adatot ellenőriztük, úgy tűnt, hogy zsákutcába futott a nyomozás, ekkor elölről kezdtük a szemtanúk kikérdezését. Sokan féltek, ezért nem mertek mindent elmondani a nyomozóknak.

...

A folyamatban lévő lopási ügyeim is a betegségemre vezethetők vissza. Igyekeztem elvonni a figyelmemet a nyomasztó gondolatokról, azonban a tévét túlsugárzottnak, a könyveket túlírottnak, egyszóval egyhangúnak éreztem, nem kötöttek le, csak a bolti lopásokkal tudtam elterelni a figyelmemet a depresszióról. Ha lenyúltam valamit, az megnyugtatott, de ha elkaptak, mindent bevallottam. A rendőröknek hiába mondtam, hogy beteg vagyok, nem hittek nekem – vall a különös gyógymódról a férfi.”

Kuruc.info: Hát ez kész, ez csúcs, az ork pofátlanság netovábbja... Mint amikor múltkoriban azzal védekezett egy cigány, hogy neki hivatalos papírja van arról, hogy kleptomániás, és nem tehet róla. Merné egy fehér ezt csinálni...

***

"Kirakatba hajtott egy betörő Ózdon

Egyenesen a kirakatba hajtott, majd kirámolta a műszaki szaküzletet egy férfi Ózdon, közölte a rendőrség szerdán. A férfi a város központjában lévő elektronikus cikkeket forgalmazó áruházat igen sajátos módon fosztotta ki, ugyanis a kirakaton keresztül behajtott autójával az üzletbe, majd bepakolta járművébe a különböző műszaki termékeket, mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Az elkövető a keze ügyébe kerülő árukészletből 8 videokamerát vett magához, amelyek értéke meghaladja a 800 ezer forintot, közölte. A rongálással okozott kár meghaladja a félmillió forintot."

Csak egy kis adalék a városban uralkodó viszonyokhoz:

A helyi lap 3. oldala, alul:

"Kovács Béla a város költségvetési számait ismertette, amiből kétmilliárd forintot elvisz a szociális szféra, a segélyezés és a támogatások. Itt él 16 ezer cigány lakos, döntő többségük iskolázatlan, és az arányok egyre jobban eltolódnak. Mert ezt a tényt sem szabad elhallgatni "

***

Székesfehérvári Rk.:

Enyingi általános iskolából jeleztek betörést délelőtt. A tettes 200 méter réz fűtéscsövet vitt el kb. 350.000,-Ft. értékben. A rongálási kár további tízezer forint.

***

"Román gyerekkereskedőket füleltek le az olaszok

2007-12-11 15:02:35

Az olasz rendőrség Milánó egyik külvárosában razziázott ma hajnalban, hogy leleplezzen egy gyerekkereskedő-hálózatot, melynek áldozatai romániai gyerekek voltak. A rendőrök olasz idő szerint hajnali 5 órakor végezték a rajtaütést egy roma táborban. A mintegy 200 lelkes tábor lakóit két csoportba osztották: egyikbe a férfiak, a másikba a nők és a gyerekek kerültek, majd elkezdték az azonosításukat. A rendőrök mintegy öt hónapja körözik a roma táborban élő gyerekkereskedőket, akik Romániából „importálták” a kicsiket, majd koldulásra kényszerítették őket.

Ugyanebben az időben Craiován is kiszálltak a rendőrök, hogy elkapják a hálózat romániai tagjait. Négy személyt tartóztattak le. A Dolj megyei rendőrök kilenc lakásba hatoltak be, ahol a kiskorú-kereskedelem bizonyítékául szolgáló iratokat és fényképeket fedeztek fel. Nem tudni még, hányan estek a gyerekkereskedők áldozatául, a rendőrség szerint, ha a forradalom után kezdődött el a működésük, akkor a gyerekek száma több száz is lehet.

Általában craiovai és Craiova melletti településeken élő árva vagy szegény gyerekeket küldtek Olaszországba miután elhitették velük, hogy gazdag családok veszik majd örökbe őket.”

Ugyanez a téma:

"Kiszabadították a gyerekeket, akiket lopásra kényszerített a bűnbanda

Romániából „beszerzett” gyermekeket juttattak illegális úton Olaszországba, és ott zsebmetszésre, csalásra és lopásra kényszerítették őket azok a romániai romák, akiket kedd reggel tartóztattak le az olasz és a román rendőrök - tájékoztat a Magyar Nemzet.

Huszonöt román állampolgárságú cigány embert tartóztattak le a rendőrök Milánóban, Paviában és a romániai Craiovában kedden hajnalban. A román és az olasz nyomozók gyermekkereskedelemmel, lopással, csalással, uzsorával illetve szerencsejátékkal gyanúsítja őket – jelentette az olasz TG5 hírportál.

A közös akcióval a rendőrök 34 gyermeket szabadítottak ki a jól szervezett, több olasz nagyvárosra kiterjedő bűnbanda kezéből. A Romániában rekrutált gyermekeket az elkövetők illegálisan vitték Velencébe, Bolognába, Anconába és Pescarába. Itt az utcára parancsolták és arra kényszerítették őket, hogy turistákat lopjanak meg."

***

Megint egy drogos ork:

A tükörbe nézett, s magát az ördögöt látta meg

Megjelenés dátuma: 2007. december 08. 04:28.00

Szerző: Angyal László

Jánosháza (al) - Amikor belenéztem a tükörbe, az ördög nézett vissza rám: ezzel magyarázta tettét az a férfi, aki október elején megölt egy helybeli lakost.

Több mint két hónap telt el, ám a tragikus történet néhány részletét továbbra is homály fedi. Nem tudni, miért kopogtatott be L. Imre az áldozatához, arra sincs megfelelő magyarázat, miért szúrta le - ahogyan a jánosháziak hívták - Zolikát.

Azon a napon a helyi körzeti megbízotti irodába belépett egy férfi, és kijelentette: megöltem egy embert. Kissé hihetetlen volt a szituáció, hiszen egy gyilkos általában menekülni szokott, nem a rendőrségre menni. Csakhogy rögvest kiderült: igazat mond a bejelentő, aki a gyilkosság után a vérző kezét törülközőbe csavarta, és azt is hozzátette: megmutatja, hol az áldozat lakása. A rendőrök autóba ültek, s a vasúti átjárón túl, egy többlakásos öreg ház egyik otthonában rátaláltak az áldozatra. Amikor a rendőrök arról kérdezték L. Imrét, hogy miért követte el tettét, a fent említett ördögös magyarázattal állt elő.

Két hónap telt el, de a gyanúsított azóta sem indokolta meg, miért jutott eszébe bekopogni az áldozathoz. (Csupán azt mondta: láttam, hogy világosság van nála, ezért mentem be hozzá.)

Az bizonyos, hogy az előző órákban ugyanabban a kocsmában tartózkodtak, ám nem italoztak együtt, és semmiféle szóváltás sem volt köztük, és nem együtt távoztak a vendéglátóegységből: Zolika jóval korábban hazament. Sőt: sem a tettes, sem az áldozat nem ivott alkoholt. Kézenfekvőnek tűnik: drog hatása alatt követte el szörnyű tettét L. Imre. Utóbb kiderült: a gyanúsított valóban fogyasztott marihuánát - megette a füvet -, de az eset jóval korábban történt, mint az emberölés. Azt sem lehet tudni, miért vette kezébe a kést a gyanúsított. Az előszobában van tükör, láthatta magát benne... A konyhakés is a lakásban volt, tehát a gyilkosságot valószínűleg nem tervelte ki L. Imre. Váratlanul támadt, áldozata megpróbált védekezni, de a tettes egyik kezével lefogta őt, a másikkal többször mellbe szúrta. A kést otthagyta, a kezét lemosta, majd beballagott a rendőrségre.

L. Imrét a nagyközségben nem nagyon ismerték. Ennek egyszerű az oka: többet volt a rács mögött, mint szabadlábon. Legutóbb nyáron szabadult, nyolc és fél évnyi börtönt húzott le. És ha nem szúrja le Zolikát, akkor is hamarosan visszakerült volna: odabent zárkatársaival együtt megkísérelte kioltani egy elítélt életét. Az ügyben időközben már megszületett az elsőfokú ítélet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán érdeklődésünkre elmondták: a gyanúsítottat elmeszakértő vizsgálja."

***

Nézzük a közismerten „szélsőjobbos“ Népszabadság cikkét. Dióhéjban csak néhány részlet. A Kedves Olvasó olvassa el az egész cikket, mert ebben a szoborlopástól kezdve Kanadáig és a pitbullig minden benne van. A problémáink sava-borsa.

"A bekamerázott kocsma

"A legújabb bűncselekmény Dózsa Györgynével, a helyi Éva presszó tu-lajdonosával esett meg. A játékgépet és biliárdtermet is működtető presszó a főút mentén áll. Rendszeresen megfordulnak ott, s többnyire békében isznak együtt romák és nem romák. Amikor arra jártam, hárman ültek az ivóban, éppen Puskás Öcsit méltatták. A pult mögött egy fiatal alkalmazott állt. Kikérdezett, mielőtt a tulajdonoshoz vezetett volna.

Dózsa Györgyné elismeri, hogy az egyik helybeli roma férfit egy ideje valóban nem engedi be a presszóba - ahogy mondja - állandó hőzöngése, más vendégeket elriasztó kötekedései miatt. De az illető családjának nőtagjai rendszeresen jártak a presszóba. Játszottak a gépen, s italt vittek a ház urának.

- Nincsenek előítéleteim a cigányokkal szemben, van a faluban egy másik házam, azt is egy romának adtam bérbe - bizonygatja a presszó tulajdonosa, aztán remegő hangon fölidézi a vele történteket.

- Az egyik délután is bejöttek a roma nők a presszóba, hamburgert ettek, biliárdoztak, játszottak a nyerőgéppel. Nem volt velük más gond, csak az, hogy az ajtóban hagyták szabadon, szájkosár nélkül a pitbull kutyájukat. A vendégek ki sem mertek menni miatta.

Kértem a nőket, hogy vigyék haza a kutyát, de hiába. A végén azt mondták, nem is az övék a pitbull. Harmadszori méltatlankodásra, figyelmeztetésre káromkodás, szitkozódás, hangos gyalázkodás után elmentek. Másnap este tízkor zártam, behúztam a rácsot. Az utolsó vendégeket mindig megkérem, maradjanak még, amíg nem végeztem a takarítással, mert egyedül mindenki fél ebben a faluban.

Szóval ott volt még legalább tíz-tizenkét vendég, amikor kicsapódott a rács, hárman berontottak baseballütőkkel, és azt üvöltötték: most megdögletek! A roma családhoz tartozó férfiak voltak. Az egyik támadó a mellettem levő asztalra csapott le a bottal - olyan erővel, hogy letört belőle egy darab -, majd rám emelte az ütőt. Ekkor én hozzávágtam a kezem ügyébe kerülő fröccsös poharat. Láttam, hogy vérzik az arca. Meglépett a haverjaival együtt. Kihívtuk a rendőrséget, védelmet kértem tőlük, de mondták, hogy nem tudnak minden zárórára eljönni hozzánk.

Másnap házassági évfordulójának megünneplésére készült a Dózsa család. A férj kiment horgászni, hogy friss halból főzze az ünnepi halászlevet. Az asszony addig is beállt dolgozni a pult mögé.

- Este hatkor megállt egy kocsi a presszó előtt, kiszállt belőle három jánosházi férfi és két idegen - eleveníti fel a történteket Dózsáné. - Kezükben fém botokat és fa buzogányt lóbáltak. Mondtam nekik, fiúk ne balhézzatok, mert hívom a rendőrséget, s már nyomtam is a telefon gombját. Ekkor az a férfi, akihez előző este hozzávágtam a poharat, úgy fejbe csapott a buzogánnyal, hogy annak letört a feje. Én iszonyatosan véreztem, a vendégek hívták a mentőket. Később kiderült, hogy ödéma keletkezett az agyamban, s kilenc napig nyomtam a kórházi ágyat. Az általam ismert támadók közül kettőt nem sokkal a történtek után a rendőrök elfogtak, rövidesen a harmadikat is lekapcsolták. Hetvenkét órás őrizet után szabadon engedték őket. Azóta már egy másik ivóban is balhéztak, fél tőlük az egész falu. De ha valaki panaszkodni vagy tanúskodni mer ellenük, rögtön rásütik, hogy rasszista."

"Mondom, kit keresek, erre csak a fejüket ingatják:

- Nincs az a szegény idehaza, úgy megsértették üveggel az arcát, hogy az se lenne csoda, ha elbujdosna szégyenében.

- Üldöznek bennünket - panaszkodik egy idősebb nő, aki azt bizonygatja, hogy csak vendégségben van most itt a háznál. - Kitiltanak kocsmából, boltból, mert romák vagyunk.

Megkérdezem, hogy Kanadából is ezért toloncolták-e haza őket, pár évvel ezelőtt ugyanis ők is elindultak a tengeren túlra.

- Magunktól jöttünk, mentünk, szabad emberek vagyunk, nem kell minket toloncolni - replikáznak egyre indulatosabban.

Keresztes István polgármester szerint megélhetési bűnözésre senki sincs rákényszerítve Jánosházán, aki dolgozni akar, az talál munkát a faluban vagy a település környékén. A munkanélküliségi ráta itt csupán egy-két százalékos. Gyerekvédelmi járandóságok, emelt családi pótlékok és egyéb juttatások címén évente 30 millió forint szociális segélyt is kiosztanak."

***

A Rednekesi szekeres üldözés

Egérutat nyertek a szekérrel menekülő fa tolvajok, de a rendőröknek sikerült őket elfogniuk Szikszó belvárosában. A város mellett található Rednekesi erdő egyik tulajdonosa a napokban éppen terepszemlét tartott a birtokán, amikor észre vette, hogy lopják a fáit. A gazda gépkocsijával, valamint a mezőőr segítségével azonnal üldözőbe vette a szekeret, annak eltökélt hajtója azonban ösztökélni kezdte lovait. Az üldözés közben a szekéren utazó másik személy, hogy megszabaduljon a tehertől, és a tárgyi bizonyítékoktól, hozzáfogott az a korábban módszeresen felrakott méterfák ledobálásához, így egérutat nyert a két elkövető. Az időközben értesített rendőrök Szikszó belterületén azonban elfogták a menekülő fa tolvajokat, és lopás vétségének gyanúja miatt indítottak eljárást a két szikszói férfi ellen.

Ideiglenesen elhelyezték a fiatalkorú rablókat

Aprópénzt, rágót, csokoládét és húsz forintot követelt két encsi gyermekkorú két szakiskolás tanulótól. A helyi piactéren vezetett az útja hazafelé a két középiskolásnak, amikor a két tőlük jóval fiatalabb gyerekek eléjük álltak és összesen húsz forintot követeltek tőlük, illetve egyéb apróságokat, mint például csokoládét, rágót. A kérés nyomatékosítása érdekében kövekkel dobálták meg a kisebbek a nagyobbakat. Az egyik sértett megunván a zaklatást elővette pénztárcáját, amit egyből ki is kaptak a kezéből. Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói rövid idő alatt elfogta el a két gyermekkorút, akiket korábbi ügyeik miatt már jól ismer a rendőrség.

Miután újra rabolt a két kiskorú, őket a miskolci Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál helyezték el ideiglenesen. Az előző esetet követően szintén egy tőlük idősebb tanulótól vették el az értékeit. A kiszemelt áldozatuknak hátracsavarták a karját, majd kizsebelték őt. A rendőrség ezúttal is gyorsan elfogta a két elkövetőt, akik ezúttal ideiglenes felügyelet alá kerültek.

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság

Kocsmából a fogdába

Nem volt a 16 éves fiúnál pénz, ezért támadói arra kényszeríttették, hogy barátait hívja fel telefonon, hogy tőlük szerezze be a szükséges összeget. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra a szüleivel érkezett az a 16 éves fiatalember, akit a bejelentés előtt nem sokkal korábban rabolt ki két idősebb férfi. A rendőrség információi szerint a sértett éjféltájban indult haza egy tiszaújvárosi szórakozóhelyről. A két erősebb testalkatú elkövetőtől annyira megijedt a tőlük majd 15 évvel fiatalabb fiú, hogy hirtelenjében még elszaladni sem mert. Pénz nem volt nála, így kénytelen volt a fenyegetés hatására engedelmeskedni. A férfiak először az egyik barátját hívatták fel vele a mobiltelefonján, de az nem volt hajlandó pénzt vinni neki. Ekkor a telefonját elkérték, s csak annyi időt adtak fiúnak, hogy az előfizetéses SIM kártyáját kivegye a készülékből. Ezután a tettesek még egy utolsó fenyegetést is megeresztve bántalmazás nélkül elengedték a rémült tinédzsert.

A gyors bejelentést követően a rendőrök egy még nyitva tartó szórakozóhelyen meg is találták az egyik gyanúsítottat, egy 28 éves mezőcsáti férfit. A 32 éves tiszaújvárosi társára egy másik italkimérésben találták rá a rendőrök, akivel szemben azért is intézkedni kellett, mert a szórakozóhely biztonsági őreire támadt. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a két gyanúsítottat, majd előterjesztésükre a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

***

Borsodi toplistás kezén Nyíregyházán kattant a bilincs (B-A-Z megye)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság célkörözési csoportjának nyomozói elfogták a megyei toplistán szereplő bűnözők közül azt a 32 éves miskolci bejelentett lakhellyel rendelkező férfit, aki ellen négy  hatóság is körözését rendelte el, illetve elfogató parancsot bocsásott ki. A többek között tulajdon elleni bűncselekmények, okán elítélt  M. Ákos kezén nyíregyházi ideiglenes lakása közelében kattant a bilincs. A civil ruhás rendőrök a hazaérkező,  autójából éppen kiszálló férfire az utcán csaptak  le.
A nála lévő ütő és vágó eszköz tanúsága szerint – melyek ruházat átvizsgálás során kerültek elő – felkészült az esetleges ellenállásra, melyre ez esetben a meglepetés szerű, gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően lehetősége sem volt. 

Elfogását követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe került előállításra

B-A-Z Megyei RFK Kommunikációs Iroda

***

"Újabb sikeres elfogás a XII. kerületben (BRFK)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói 2007. december 10-én éjszaka illetve december 11-én délelőtt ismét olyan fiatalkorúakat vettek őrizetbe, akik mobil telefon rablásokat követtek el a kerület területén.

2007. december 6-án 18 óra 30 perc körüli időben a Budapest XII.,  Kútvölgyi út – Járőr utca kereszteződésénél három fiatalember szólította le a sértettet és a telefonját, valamint értékeit követelte. Mivel a fiú a felszólításnak nem tett eleget, ezért bántalmazták, melynek következtében a megrémült sértett átadta a nála lévő készpénzt és mobiltelefont.

2007. december 10-én 18 óra 15 perc körüli időben a Budapest XII.,  Istenhegyi lejtőn hárman körbe álltak egy szintén budapesti fiút és felszólították értékei átadására. A fiatalembernek is pénze és mobilja bánta a támadást.

A három elfogott fiatalkorú fiú megalapozottan gyanúsítható a rablás bűntett elkövetésével, akik kihallgatásuk során elismerték a terhükre rótt bűncselekményeket.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága – a három fiatalember őrizetbe vétele mellett – folytatja le, és kezdeményezi az elkövetők előzetes letartóztatását.

Idén ősszel ez már a harmadik olyan, mobiltelefonok rablására „szakosodott”, fiatalkorúakból álló bűnelkövetői csoport, akiket a XII. kerületi rendőrkapitányság eljárás alá vont."

***

"Öreg kecske nem vén kecske - rablás lett a kedveskedés vége

"„Már maga is ezzel a feslett erkölcsű vénemberrel fáraszt, hagyjanak már végre! Az öreghez amúgy csőstül járnak a fiatal cigány lyányok, menyecskék. Jobban tudják, hogy mikor van nyugdíj, mint maga a postás."

***

Olvasói levelek közül:

Azzal a panasszal fordulunk önökhöz, hogy a szülőfalum, KUNMADARAS nagyon elcigányosodott. Tűrhetetlen állapotok uralkodnak. Az idős nénik és bácsik sötétedéskor már az utcára sem mernek kimenni, mert kirabolják őket. A házak ablakait napi rendszerességgel betörik, a szőlőskertekben az összes fát és szőlőt kivágták. Csak az enyészet eszi. Onnan minden MAGYAR elmenekül, a házak értéke a béka feneke alatt van. Sajnos a rendőrség nem csinál semmit, a cigányok uralják az egész falut. Az idősek alól a biciklit ellopják, mikor azzal közlekednek, leütik őket, és elveszik az értéktárgyaikat. Háziállatot sem tudnak tartani, mert éjszaka ellopják őket. Egy friss felmérés alapján a faluban 100 gyerekből 90 cigány. Szégyen, hogy már itt tartunk! Mit lehetne ez ellen tenni? Most mindenki hagyja el a házát és költözzön, ahova akar, hogy nyugodtan élhessen? A ház árából még garázst sem tud venni. Mi lesz a sok időssel, akik védtelenek? Mi is épp az elcigányosodás miatt költöztünk a Dunántúlra és azóta egyre rosszabb a helyzet.

Mit lehetne ez ellen tenni? Ezért fordultunk önökhöz.

***

Két „bátor“ fiatal ork megtámadott és kirabolt egy öregembert:

"Forrónyomon voltak az apci rendőrök
 
Két fiatalt a bűncselekmény elkövetése után néhány órával már a rács mögé juttattak 
 
Néhány óra alatt elfogták a rendőrök azt a két fiatalembert, akik a gyanú szerint kiraboltak egy idős férfit a Heves megyei Apcon - tájékoztatta szerdán az MTI-t a rendőrség.

A 17, illetve 18 éves gyanúsítottak, mindketten helybeliek, szerdán fényes nappal, a nyílt utcán rabolták ki 76 éves áldozatukat - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Soltész Bálint elmondta, hogy a sértettet kora délután fogta le hátulról egy ismeretlen, majd a támadó társa kiemelte a mozgásképtelenné tett áldozat farzsebéből az irattárcát, benne 25 ezer forinttal.

A forrónyomos üldözés után este 7 órakor gyanúsítottként hallgatták ki a két fiatalembert. Ellenük rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra - mondta a sajtóügyeletes."
 
***

Index-cigánytopicos vélemény egy közel sem vérjobber embertől: „Megnéztem a falopásos videót, úgy dobog a szívem hogy majd kiugrik a helyéről. Tavalyelőtt autóval Ózd környékén jártam. Gyerekkoromban 20 évvel ezelőtt gyakran jártam arrafelé. Évek óta nem voltam, gondoltam most nem autópályázok, hanem autózok egyet a szép erdős tájon. Hát néztem nagyokat... Mint az első világháborús filmekben a senki földje, úgy néztek ki a dombok.

Nem vagyok HírTV rajongó, de ez a riport igen jól sikerült: a törvényben van a hiba! Az hogy a cigányok olyanok amilyenek, az egy dolog. De szigorú tövényekkel kordában lehetne őket tartani. A gond az, hogy a törvényeinknek semmi, de semmi visszatartó ereje nincs, a hatóságoknak nincs semmi cselekvési lehetőségük.

Az MG-vel semszimpatizáltam sohasem, de a hétvégi felvonulás miatti folyamatos vonyítás és kapálódzáson fel vagyok háborodva. Koncentrációs táborról ha jól tudom nem beszéltek. Arról igen, hogy a segélyt heti rendszerességel igazolt közmunka után adnának csak. Ebben mi a rossz, vagy a kirekesztő?

A kurva életbe, nem a Gárda miatt utálják a cigányokat! Nem ők keltik a gyűlöletet. A gyűlöletet a cigányok cselekedetei gerjesztik!

Idióta Sólyom! Milyen együttműködési készségről beszélsz? Mit csináljon a riportban láthatós elkeseredett erdőbirtokos? Segítsen felpakolni a tőle lopott fát a Ladára? Fizesse ki a benzin árát is?

Igenis, van cigánybűnözés, és többszázezer ha nem millió ember életét nehezíti meg. A törvény pedig nem védi meg őket: a dolgozó ember magántulajdona szabad préda, a tovajoknak pedig nincs félnivalójuk. Hova jutunk így nem tudom, de rossz belegondolni."

***

Hadd ajánljunk egy újabb érdekes tanulmányt (“Falusi cigányok 1998”) a T. Olvasó figyelmébe. Valamikor mi is kivesézzük.

 ***

Következzék egy tatárszengyörgyi "csokor" azok számára, akik kétségbe vonják az ottani cigánybűnözés létezését. (Magyarázat: Libera nos, Domine az egyik legvéresszájúbb indexes cigányfajvédő.)

"solan válasz | megnéz | könyvjelző 2007.12.07 15:38:31 © (374)

Tatárszentgyörgy egy jó hely.

Szeptember 9-én kilopták egy teherutómból a két akkumulátort, ujat tettünk bele, lelakatoltuk, azokat meg október 7-én lopták el.

Viszont tegnapelőtt előkerült az utoljára ellopott két aksi - egy tatárszentgyörgyi orgazdától.

Tegnap meg megtaláltunk egy 100000 Ft-os lemezvágó ollót, amit másfél évvel ezelőtt egy betörés alkalmával vittek el tőlem sok más szerszám társaságában, mit tesz isten, kiderült, hogy az a betörő is tatárszentgyörgyi volt.

Nem, egyik sem ezen a nyáron barnult le."

"solan válasz | megnéz 2007.12.08 19:50:56 © (1283)

Tájékoztatásul, akinek nem volna helyismerete:

Tatárszentgyörgyön az elmult időben 8-10 tagú banda garázdálkodott, loptak, betörtek, rengeteg bűnt követtek el, ha jól tudom az egyik lakásbetörés áldozatának rokona Magyar Gárda tag. Mellesleg ennek a bandának kétszeres áldozata vagyok magam is.

Tatárszentgyörgyön jelenleg egy kmb-s rendőr van (aki, tudomásom szerint jó rendőr)

A falu az ötvenes-hatvanas években arról hiresült el, hogy nem volt bál, ahol legalább egy emberölés ne történt volna.

A Magyar Gárda által szervezett naggyülés szinhelyén, a Hunyadi téren egy nagyobb épület van, varroda, miegymás volt benne a szocializmus évei alatt, a falu lakossága a mai napig csendőrlaktanyának hívja.

"A faluban évtizedek óta nincs tisztességes munkalehetőség, ennek ellenére a tisztességes, dolgozniakaró romák tulnyomó többségben vannak.

Fentiekből mindenki olyan következtetést vonhat le, amilyent akar."

"solan válasz | megnéz 2007.12.08 20:10:22 © (1318)

Tőke, ötlet kellene. Volt idő, amikor e kies faluból 25 romát is alkalmaztam.

Volt köztük, aki öltönyben, nyakkendőben járt fizikai munkát végezni.

Sajnos a mai követelményekhez képest képzetlenek.

Előzmény: lecso (1284)"

"solan válasz | megnéz 2007.12.09 21:37:40 © (2471)

A Kinizsi Pál utcában igen rendes cigányok élnek. Nem jártál a Dankó Pista u. vagy a Fenyves sor környékén?

Előzmény: Libera nos, Domine! (2415)"

"solan válasz | megnéz 2007.12.09 21:50:42 © (2494)

Ha arrafelé jársz, vigyázz a birkapörkölttel, nehogy orgazdává válj. Négy birkám tünt el, péntek óta tudom, hogy oda kerültek.

Előzmény: Libera nos, Domine! (2491)"

"solan válasz | megnéz 2007.12.09 21:55:13 © (2499)

Tatárszentgyörgyön, a Kinizsi utca egyenes folytatásában, a Bajcsy-Zsilinszki utcában, a Gáspár* Jani vitte el a jószágokat, sok más szerszámmal együtt."

"solan válasz | megnéz | könyvjelző 2007.12.09 22:06:35 © (2503)

Egy frászt. A betörés napján is elmondtam nekik, a nyomokat is megmutattam, azt is, hogy hová vihette a lopott holmit, oszt másfél évig semmi. Tegnapelőtt meg előkerült az egyik cuccos, kénytelen volt a röndér jegyzőkönyvezni, hogy a Gáspár Jani adta el. Csak hát nem én vagyok a rendőrség.

Ha a rendőrség hatékonyabb lenne, nem ment volna a MG se, Libera nos, Domine se Tatárszentgyörgyre.

Előzmény: Libera nos, Domine! (2501)"

Ugye mindenkinek tiszta, hogy mi a vidék baja, illetve, hogy miért nem lehet a rendőrségre számítani?

*: apropó, Gáspár. Nézzük csak az  elsősök listáját (mindez megtalálható a település honlapján). Hat Gáspár szerepel rajta (és számtalan egyéb, tradícionális cigány családnév – nem is nagyon van a listán olyan, akinek ne lenne cigány neve).

Balog Balázs
Gáspár Norbert
Bartha Éva
Gubicza Dániel József
Csikász Zoltán Tamás
Kis Flórián
Csorba Leona
Kovács Roland
Csorba Tamás
Lakatos Debóra
Dobronyi Bernadett
Lakatos István
Farkas Nikolett Vivien
Malik Mónika Molli
Fehér Szabolcs Gábor
Oláh Erzsébet Barbara
Gaál Bogáta
Ordasi Alexandra
Gáspár Elvira
Petrik József Róbert
Gáspár Gábor
Pócsi István
Gáspár János
Révhegyi Viktor
Gáspár Klaudia Hajnalka
Tatai Tímea
Gáspár László
Varga Ildikó
Zsigár Árpád

Kukkantsunk be a 8. osztályosok listájába is:

Bábel Judit
Béres Kinga
Bogovits Kristóf
Garajszki Norbert
Gáspár Edina
Gáspár Katalin
Horváth Bernadett
Horváth Zsolt
Kocsis Zoltán
Kollár Norbert
Kucsák Bettina
Osuszd Kinga
Papp Julianna
Papp Péter
Petrányi Judit
Stark Tímea
Szeibert József
Tóth Zsanett
Zólyomi Mária Renáta

Csak két Gáspár a nyolcadikban. 300%-os a gáspárok előfordulásának növekedése 8 év alatt! Igen, megy nagyüzemben a megélhetési purdégyártás és a cigányok számának exponenciális növekedése.

***

A Gondola is lehozott egy érdekesebb cikket. Bár, ahogy a Gondola mindig, “langymeleg” az írás (ne is számítsunk Kuruc-szintű statisztika-idézgetésre), van benne egy-két jobb gondolat. Idézzük a bevezetőt:

“Azt gondolom, Szász Annának nincs igaza, amikor a roma nyomorúságot egyszerűen a magyarok nyakába varrja. Ahogy ezt a civilizált jóérzés kívánja, sőt diktálja, hiszen hogyan marasztalhatnánk el a tudatlanokat és a kiszolgáltatottakat tudatlanságukért és kiszolgáltatottságukért. Csakhogy még Amerika sem lehet azon az állásponton az afro-amerikaiakkal kapcsolatban, hogy a feketék, az egykori rabszolgáik minden mai bajáért a fehér közösség felel, holott ahhoz képest, ami része volt a magyar társadalomnak a cigány közösségek sorsában, tényleg minden felelősség az övék. Csakhogy azzal, ha bármely közösség adott helyzetéért a felelősséget mindenestül másra hárítjuk, akárha teljes joggal, voltaképp a védendő közösséggel szemben vagyunk igazságtalanok. Többnyire még egyértelmű bűnös-áldozat viszonyban is van értelme az áldozat felelősségéről beszélni, hiszen az egyes emberekkel is ritkán, de népekkel talán soha nem történik olyasmi, hogy önmagukért semmit nem tehettek volna.”

Kuruc.info - Arppi S.