Ma esti első hírünk a súlyosan cigányfertőzött Mohácsról származik. Kiderül belőle, mivel jár az a degenerált gyakorlat, hogy 14 év alatti bűnözőkhöz egy ujjal nem lehet nyúlni. Ahelyett, hogy átvennénk Svájc gyakorlatát, ahol 10 év a büntethetőségi korhatár, ugyebár.

Ököllel verte beosztottját a mohácsi gyermekzsaroló banda főnöke

Zsarolásért nem, de testi sértés miatt eljárás indulhat a mohácsi gyermekzsaroló banda főnöke ellen.

Amint arról beszámoltunk, nyomozást indított a rendőrség az egyik mohácsi általános iskolában történtek miatt, ahol – a gyanú szerint – egy tanuló megbízásából két másik fiú pénzt szedett be társaitól.

A vizsgálat azóta is tart, és több új fejleményre is fény derült. Ezek sorában az élre kívánkozik, hogy kedden újabb bejelentést tett az intézmény igazgatója a rendőrségen, ezúttal egy verekedés miatt. Amint azt a rendőrség szerdán közölte, a pénzek beszedésére minden bizonnyal utasítást adó gyerek ököllel megütötte az egyik, neki „dolgozó” fiút, aki könnyebben megsérült. Az ütést bevivő tanulónak könnyű testi sértés miatt felelnie kell – azonban a zsarolásért nem, és várhatóan társainak sem. Kiderült ugyanis, hogy a társaság vezérének tartott fiú múlt szombaton töltötte be 14. életévét, vagyis amit korábban tett, azért nem vonható felelősségre. Életkorukból következően két vélt társa sem számíthat büntetésre, az eljárást kénytelen megszüntetni a hatóság.

A rendőrség az iskolában a gyerekek által folyatott üzelmekkel kapcsolatban annyit közölt, továbbra is három sértettről tudnak, akiktől ötszáz, és ezer forint közötti összegeket követeltek, amit részben meg is kaptak tőlük.”

(bama.hu)

***

"Körbevettek, felrúgtak és kiraboltak..."

Miskolc - A rablás gyanúsítottait gyorsan elfogta a rendőrség, a támadás lelki terrorja és a csonttörés azonban mély nyomot hagyott Zolikában...A Büntető törvénykönyv  

Nehezen állt kötélnek, végül úgy döntött: megszólal az Észak-Magyarország olvasóinak az öt nappal ezelőtt Miskolcon kirabolt tizennégy esztendős fiú. Munkatársunknak néhány órás várakozás után sikerült találkozni Zoltánnal, a kirabolt fiú édesapjával. Az apa előre közölte, hogy Zolika nem nyilatkozik, nem akar szerepelni a médiában. Ezért előbb a láthatóan még mindig zaklatott állapotban lévő apával beszélgettünk. Az apa egyik cigarettáról a másikra gyújtott. A történtek óta napi három doboz cigi is elfogy – mondta -, de szerinte ez most feszültség levezető eszköz. A rablás másnapján egyfajta magánnyomozásba kezdett, és kocsmáról kocsmára járva próbált rátalálni fia kabátjára. Ha megvan a ruha, megvan a tettes is - érvelt.

Belehasított a fájdalom

Kis idő múlva az édesanyja is bejött a konyhába, és felidézte a történeteket. Csütörtökön este kilenc után éppen telefonált, amikor fia zaklatottan hazatért és azonnal hívatni akart a rendőrséget. „Nem értettem, mi ilyen sürgős” – fogalmazott. Majd pillanatok múlva kiderült, mit tettek fiával. A rendőrség perceken belül megérkezett és fényképeket mutattak. Ebből ismerte fel az egyik elkövetőt fiam - mondta. A támadás sokkhatása miatt azonban Zolika nem érzett fájdalmat, majd hirtelen belehasított valami a könyökébe. Ekkor ébredt rá, hogy eltört a csontja. Azonnal kórházba szállították. Több műtétet is végrehajtottak rajta.

A most vállig begipszelt fiú külön fájdalma, hogy mounten-bikeozik, és most kénytelen kelletlen nem kerekezhet. Reméli, hogy tavasszal már minden rendben lesz. Zolika elmesélte, hogy három évvel ezelőtt az Avason már kirabolták, másfél hónapja a Búza téren támadták meg, de sikerült elmenekülnie. Azt ajánlja kortársainak, hogy amennyiben megtámadják, és az erőfölény egyértelmű, nem kell ellenállni, mert még komolyabban elintézhetik a bűnözők. Fel kell mérni a helyzetet, és a lehető leggyorsabban hívni kell a rendőrséget....

Ahogy Zolika átélte a rablást

A nyitott ajtón át hallotta Zolika, hogy miről folyik kint a szó. Úgy döntött, megszólal és elmondja az átélt borzalmakat.

- Mozi után ültem fel a kilences buszra és szálltam le házunktól háromszáz méterre. Hatan követtek, de hárman végül eltávoztak. Ekkor lépett mellém a trió. Előbb azt kérdezték: "mennyi az idő", majd fenyegetően nyomatékosították, hogy tegyek úgy, mintha barátjuk lennék. Menjen velük, mert "eltemetnek". A megálló mögötti sötétebb részre kísértek, ahol nekem estek. Megpróbáltam elszaladni – mondta -, de lerúgták. Lehúzták kabátomat, cipőmet és elszedték értéktárgyaimat is – tette hozzá. Miután elmenet a trió, felpattantam és hazáig rohantam segítséget kérni...

(boon)

***

"Fémtolvaj miatt halt meg Zoltán

Huszonnégy métert zuhant, s szörnyethalt K. Zoltán (33) a hétvégén. Ipari alpinista munkatársa, Gábor (28) csodával határos módon túlélte a balesetet, de szinte minden porcikája öszszetört. A kivitelező cég vezetője szerint a tragédia azért történt, mert a fémtolvajok ellopták az emelőkosár ellensúlyait.



 
DUNAÚJVÁROS – Egy hatalmas robajra és jajveszékelésre riadtak fel a dunaújvárosi Római körút 39. számú ház lakói szombat délelőtt. Amikor kinéztek az ablakukon, szörnyű látvány tárult eléjük. Két munkás, akik a panelház szigetelésén dolgoztak, lezuhant. Egyikőjük koponyájára ráesett a több mint 400 kilós emelőkosár, ő azonnal szörnyethalt, míg kollégája kifordult lábakkal, elcsavarodott felsőtesttel segítségért kiabált.

– Két napja nyugtatókat szedek, de nem tudom elfelejteni, amit láttam. Leszaladtam, minden csupa vér volt, és az egyik alpinista sírva jajveszékelt. Azonnal értesítettem a mentőket – idézte fel Erzsébet a szörnyűséget.

A kínoktól kiáltozó munkás T. Gábor volt, akinek az életét sikerült megmentenie a dunaújvárosi orvosoknak. A fiatalember, úgy tudjuk, korábban színészként dolgozott, s Ganxsta Zolee-val is játszott a Glória és a Hasfalmetsző című filmekben. Őt átszállították a székesfehérvári kórházba, ahol több műtétet hajtottak végre rajta. A 24 méteres zuhanást túlélő fiatalember csigolyája, medencéje, koponyája, bordái és végtagjai is szétroncsolódtak. – Jelenleg stabil az állapota – tudtuk meg Csató Barnabástól, a kórház szóvivőjétől.

Tóth János, a kivitelezést végző cég vezetője vasárnap mécsest gyújtott a tragédia helyszínén, ahogy azt a ház összes lakója tette. Tőle tudtuk meg, hogy egy felelőtlen bűnözőnek „köszönhető” a halálos baleset. – Valaki ellopta a súlyok nagy részét, ezért zuhantak le a munkatársaim. Mivel néhány darabot rajtahagytak, ezért a 7. emeletig fel tudott emelkedni az emelőkosár, de azután a munkások lezuhantak – magyarázta Tóth János, aki meglátogatta K. Zoltán családját, és felajánlotta mindennemű támogatását a gyászolóknak. A férfit nemcsak szülei, hanem felesége és gyermeke is hazavárta.

A rendőrség vizsgálja, hogyan következett be a tragédia. – A munkavédelmi főfelügyelőség szakértői vizsgálják az eset körülményeit, a felelősség megállapítása folyamatban van – nyilatkozta R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőrkapitányság szóvivője.

Kuruc.info: a múltkor a halálos áldozattal járó komáromi vasúti szerencsétlenség volt közvetlen a cigányok számlájára írható, most meg ez. És még csodálkoznak a fajvédők, ha finoman szólva nem  potyogtatunk krokodilkönnyeket, ha kábellopás közben megcsapja valami IQ-szegény orkot a magasfeszültség.

***

Fejezzük be Putnokkal, ahol a minap rézművesék szó szerint nyomorékká verték a város díszpolgárát. Nézzünk még pár példát az ottani cigánybűnözésre.

"Rács mögött 14 évesen

Az ékszer értéke nem több másfél ezer forintnál. Egyesek gyerekes csínynek ítélnék a putnoki parkban történteket. A másodikos elemista sértett szülei azonban nem hagyták annyiban. Csoportosan elkövetett rablás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

A hétesztendős Rudi elölről szorosan átkarolta a kislány bokáját. Ugyanebben a pillanatban egy évvel idősebb testvére, Izabella hátulról lépett akcióba. Lefogta a kiszemelt áldozat kezét, és betapasztotta a száját. A gyermekkor küszöbét épp csak átlépett nővérük, Noémi kivette az ezüst fülbevalót a megszeppent kislány füléből.

Lépéshátrányban

A nyolcesztendős Márti az iskolájához közeli parkban üldögélt, amikor a D. testvérek november 12-én este megtámadták. A kisebbik lányt látásból ismerte, hiszen iskolatársak. Egyidősek, Izabella azonban nem tartott lépést vele: másodszor járja az első osztályt. Rudi, akit otthon csak Ábelnek becéznek, „túlkoros óvodás”, szakemberek szerint még nem eléggé iskolaérett. Noémi betöltötte a tizennégyet, de még csak negyedikes.

A család sanyarú helyzetével tisztában van Márti édesanyja is, ennek ellenére megtették a feljelentést. Élettársával együtt úgy vélik, határozott fellépésük nem hiábavaló. Gátat kell vetni az erőszaknak – mondják.

Simonné Nagy Judit (44) a putnoki szociális foglalkoztató és fogyatékosotthon gondozónője. Elvált asszony, élete párjával hat gyereket nevel, öt a sajátja. Márti a legkisebb, őt félti a legjobban.
– Igaz, hogy csak két nap múlva tettünk feljelentést – mondja az édesanya –, de nem félelemből késlekedtünk. Biztosra akartunk menni… Amikor már név szerint sikerült azonosítanunk a támadókat, első utunk a rendőrségre vezetett. Noémiék a parkban nagyon ráijesztettek a kislányomra. Azt mondták, ha el meri mondani a vele történteket, úgy megverik, hogy a mentő viszi el. Izabella és az anyja a minap is megfenyegette Mártikát… Egy darabig kísérgetjük, a pedagógusok is jobban figyelnek a lányomra, de ez nem mehet így tovább a végtelenségig.

Rossz példa

Izabella vékony, apró arcú leányka. Ha hangosabban szólnak hozzá, tán sírva is fakad.
– Mutasd meg, milyen szép a kis kabátod!– kéri az osztályfőnöke, miközben megsimogatja a fejét. A gyermek elmosolyodik, csinál egy gyors hátraarcot, és barátnőivel futkározni kezd az iskolaudvaron.

– A parki rablás nem volt téma az osztályomban – hallom Vargáné Horváth Katalin (50) tanítónőtől. – Ezek a gyerekek még kicsik ahhoz, hogy felmérjék tettük súlyát… Egyébként a nagyobbik lány is ide járt iskolába. Engem is meglopott, nem is egyszer. De így járt több pedagógustársam is. Meg kell hagyni, mesterien csinálta. Mindent megteszünk, hogy az ilyen nehéz sorban levő családokon – mint amilyenek D.-ék is – segítsünk. A városban lakó kisebbségekhez tartozó gyerekeknek (Kuruc.info: ha valakinek esetleg kétsége lett volna afelől, hogy orkokról van szó...) önismereti foglalkozásokat tartunk, hogy erősödjön az etnikai öntudatuk. Játékos formában, de tudományos igényességgel próbáljuk a járható út felé terelni őket. Az iskola felelőssége óriási, de nagyon sok múlik a családon is. Nem ritka, hogy az a meghatározó. A rossz példa pedig nagyon ragadós. (Kuruc.info: ezt mondjuk már időtlen idők óta: semmi értelme a fajvédők által erőltetett  kötelező, deszegregált óvodának, iskolának, mert a putricigány “kultúra”, a család példája az ott esetleg tanult jó példát úgyis felülírja, amikor a purdé hazamegy. Ha egy cigánygyereket fel akarunk emelni, annak csakis egyetlen útja van: csecsemőkorban elvenni a “szülőktől”, és örökre nevelszülőkhöz adni, hogy immár fehér kultúrában nevelkedjenek fel.)

A putnoki rendőrök jól ismerik Noémit. Még gyermekkorúként több tucat lopást, besurranást írtak a számlájára. Ha kell, a legapróbb ablakon is bemászik. Tizennégy év alatt nem volt büntethető, hiába utalták be intézetbe, a lány többet tartózkodik a falain kívül, mint belül. Úgyszólván állandóan „szökésben van”. A megyaszói gyermekotthon vezetői nem tudnak a lelkére hatni.

– Noémi jelenleg előzetes letartóztatásban van – mondja Görömbei Zoltán (33) őrnagy, a Putnoki Rendőrőrs parancsnoka. – A további vizsgálatot az ózdi kapitányság folytatja. A lány viszszaesőnek számít, fiatalkorúvá válása óta ez a negyedik rablása. Mindegyikben voltak társai is. Indokolt esetben a rendőrség ideiglenes jelleggel egy hónapra adhat intézeti beutalót – szögezi le Görömbei őrnagy –, de a végső szót a gyámügyesek mondják ki. Ők pedig félnek az intézetbe utalástól. Tartanak a gyerek családjától, amely gyakorta megfenyegeti őket. A pénz nagy úr errefelé is. Ha a gyermek intézetbe kerül, szülei elesnek egy sor szociális juttatástól: a családi pótléktól, a kiegészítő családi pótléktól és a gyermeknevelési támogatástól.

Kleptománia?

D.-ék egy udvari házrészben tengetik életüket. Az egyetlen lakható szobában kopott bútorok társaságában ruhák garmadája szárad. A babakocsiban a pár hónapos Mózes gőgicsél. A családfő nincs otthon, elugrott valamiért a rokonaihoz. Noémi édesanyja egy vakítóan fehér fürdőlepedőt terít a jobb napokat látott heverőre. – Üljön oda – mondja a vendégnek kijáró tisztelettel.

– Azt nem lehet, hogy vállaljam Noémi helyett? – kérdezi D.-né R. Adél (33). Látszik rajta, hogy komolyan foglalkoztatja a kérdés. Hitetlenkedik, amikor meghallja, hogy erre nincs lehetőség. Mindenki a saját tettéért felel.

– Még soha nem volt börtönben – teszi hozzá. – Még csak tizennégy éves. Mekkora szívfájdalom ez egy anyának! Szíves örömest átvenném az ügyét… Korábban is, amikor csinált ezt-azt, mindig megvertük. Büntetésben volt, itt térdepelt órák hosszat, de az sem használt. Egyébként kleptomániás. Papírja is van róla. Meg lehet nézni, ott van az intézetben. (Kuruc.info: aha. Szerzek valahonnan egy kleptomániát igazoló papírt, aztán lophatok orrba-szájba, elég lesz véres kardként a papírt mutogatnom, és máris büntethetetlen vagyok. Orvosi megalapozottságát tekintve kb. ugyanolyan szinten áll ez a "védekezés", mint a romák 100%-os rokkantsága, amit már a születésük utáni első hétben megállapítanak. Továbbgöngyölítve a gondolatmenetet: ha szerzek egy papírt, hogy piromániás vagyok, szabadon felgyújthatom az orkputrikat? Persze hogy nem. Ugye, hogy milyen szépen látszik a kettős mérce?)
H. H."

(Belügyi Szemle )

Kuruc.info – Arppi S.