Sajnos, a flood (a Kedves Olvasók cigánycikkekkel való elárasztása) elkerülése végett megint egy ilyen “egy-cikkbe-mindent” típusú írással kell jelentkeznünk. Aktuális téma pedig van bőven: a piricsei gyerekgyilkosság (a bűnöző, írástudatlan, alkesz roma szülők mind elitták a gyerekek után járó segélyt, a purdéknak meg szó szerint semmi se maradt, egyikük bele is halt az éhezésbe); a 12 éves román gyilkos- & bűnözőpalántával kapcsolatos (valamint tágabb kontextusú) plusz információk; a Szegeden a nőket hátulról, viperákkal majdnem agyonverő cigányok stb.

Éhenhalt egy csecsemő Szabolcsban  - A rendőrség emberölés miatt nyomoz

Valószínűleg éhenhalt egy egyéves kisgyerek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén. A szülők még november 5-én hívták ki az ügyeletes orvost, hogy valami baj van a kislánnyal, de ő már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az orvos szerint a kisgyerek csontsovány volt, az előzetes hatósági boncolás is alultápláltságot állapított meg. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást.

Péterfalvi Dávidot döbbenetes látvány fogadta, amikor kihívták az egyéves kisfiúhoz. Azon a novemberi reggelen ő volt Piricsén az ügyeletes orvos, de már nem tudott segíteni a kisfiún.

„Minden kis bordáját külön meg lehetett számolni. A hasürege az egy nagy tátongó üreg volt. Amikor az ügyelettel megérkeztünk, akkor én már csak azt tudtam megállapítani, hogy a gyerek halott. Az én megítélésem szerint a gyerek halálát kóros lesoványodás, illetve kiszáradás okozta” – mondta dr. Péterfalvi Dávid orvos.

Az egyéves kisfiú az átlagos 10 kiló helyett alig volt több 3 kilónál. A mostanra elkészült rendőrségi jelentés szerint is éhenhalt a gyerek.

„A hatósági boncolás előzetes véleménye szerint a gyermek halálnak bekövetkeztéhez alultápláltság vezetett. Erre való tekintettel a bűnügyi osztály emberölés miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást” - mondta el Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A település lakói azt mondták, cukros víz jutott a gyerekeknek, mert a szülők mindig elitták a segélyeket. A családban 6 gyereket neveltek. Egyikük korábban saját kérésére inkább egy gyermekotthonba költözött. A kisbaba halála után a gyámügyi hatóság már mindegyik gyerekét elvette a szülőknek. A szülők felelősségét még vizsgálják a rendőrök, gyanúsítottként egyelőre nem hallgatták ki őket.”

Kuruc.info: Ha valaki nem hiszi, cigányokról van szó, nézze meg a videót (direkt link a WMV fájlra ITT). 0:55-kor látható azok putrija (a kerítésen száradó ruhákkal – tipikus cigány életkép). A 01:26-nál látható fekete hajú nők is árulkodóak. Az interjúban a falubeliek természetesen csak arc és név nélkül nyilatkoztak – félnek a cigányok bosszújától most, hogy a segíííílykeforrásuknak lőttek.

Jellemző, hogy a zsIndexes fajvédők (pl. EBBEN a topicban) azonnal az orvosra és a védőnőre próbálták hárítani a “szülők” felelősségét. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy talán nem véletlenül nem mertek a falubeliek névvel, arccal nyilatkozni. Ezek a degenerált, alkoholfüggő cigányok mindenre képesek, csak hogy legfőbb segíííílykeforrásukat, a purdéikat maguk mellett tartsák, és azokat ne szakítsák el tőlük – mert akkor ugrik a segííílyke is. Fenyegetés, zsarolás, minden. A védőnőt, orvost is valószínűleg ezzel fenyegették meg és tartották sakkban – amíg be nem következett a baj. Eszement tehát az a fajvédői igyekezet, hogy a tetves, alkoholista “szülők” sarát a megfélemlített, sarokban tartott orvosokra, védőnőkre kenjék.

Frissítés (dec. 22): a Nők Lapja fórumában ITT található topic egy olvasást mindenképp megér; különösen a bevallottan ork származású cherry1 hosszászólásai. (Ez utóbbiakból majd idézünk is párat.) Garantáltan kinyílik a zsebünkben a bicska, különösen, ha az oda írogató védőnők cigánytapasztalatait is elolvassuk.

***

"Felszámolták a bűnbandát

Két sorozat jellegű ügyet is sikeresen derített fel a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya, amelyről Szabó Zoltán alezredes, osztályvezető számolt be.

Két sorozat jellegű ügyet is sikeresen derített fel a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya, amelyről Szabó Zoltán alezredes, osztályvezető számolt be. Egyrészt lebukott egy sorozatos, a megyei különböző pontjain elkövetett kocsmai betörésekben ludas abonyi bűnbanda, valamint két tizenévest is fülön csíptek, akik idős hölgyek táskáinak ellopásával próbáltak meg pluszbevételhez jutni.

A Szolnoki Rendőrkapitányság illetékességi területén októbertól kezdve körvonalazódott egy vendéglátóipari egységek sérelmére elkövetett betöréssorozat. A tettesek az épületekbe bejutva az ott talált dohányárut, szeszesitalt (Kuruc.info: tipikus szegénybűnözés, ugyebár. Lásd a szlovákiai cigány-“éhség”lázadások során “keresett” árucikkeket: szeszt és dohányt. Nem kenyeret, nem tejet) valamint a nyerőautómatában lévő pénzt vitték magukkal. A rendőrök a beszerzett információkat értékelve jutottak el egy, a betörésekkel alaposan gyanusítható bandához. A négy abonyi férfi lakásán a házkutatás során kerültek elő a lopott tárgyakból, illetve feszítővasakra és egyéb szerszámokra is bukkanatak a rendőrök. A bűncselekménysorozat elkövetésével alaposan gyanusítható személyeket előzetes letartóztatásba helyezték. A nyomozás jelenlegi állása szerint 16 rendbeli betöréses lopással gyanusítják a bandát, akik összesen 1 milliós anyagi, illetve 300 ezer forintos rongálási kárt okoztak.

Egy másik novemberi bűncselekménysorozatra is fény derült. A két fiatal — 17 és 18 éves — elkövető Szolnok belvárosában illetve a Széchenyi lakotólepen a délutáni és esti órákban követtek el többrendbeli lopást, illetve rablást. A két fiú módszere többnyire az volt, hogy időskorú hölgyek kezéből csavarták ki táskáikat, majd futva távoztak. Sajnos két értékeit védő hölgyet, mivel nem tudták egyből a táskájukat kicsavarni a kezükből bántalmazták is (Kuruc.info: tipikus cigánytempó. Lásd a szegedi viperás támadásokkal kapcsolatos cikkünket alább). A két elkövetőt — szolnoki és tiszaföldvári —
lakóhelyeiken fogták el a rendőrök. A szabadlábon védekező K. Zsolt 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, míg társát — aki erősen tagadta bűnrészességet — visszaszállították a debreceni javítóintézetbe, ahol korábbi büntetését töltötte (Kuruc.info: visszaeső. Látható, ennyit lehet ezeken a cigánybűnözőkön “javítani”. Ahogy az interjúban alább majd el is hangzik egy szakértő szájából, egyszerűen javíthatatlanok. Ilyenek. A társadalom rákfenéi)."

***

Fogalkozzunk még egy kicsit a tegnapi indexes videóval (“"Cigánybűnözés nincs": 12 éves orkbűnöző videója”).  Az Index az ügyben egy második videót is csinált Radoszáv Miklóssal, a Fővárosi Önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Szolgálatának általános igazgató-helyettesével. Egy-két érdekesebb megállapítása:

02:40: “Ha nekem nincs esélyem arra, hogy megszakítatlanul, zavartalanul tudjak egy ilyen gyerekkel foglalkozni két éven keresztül, akkor semmi esélyünk.” – ez pontosan egybevág azzal, amiről már régóta papolunk, és amit a szocionista kormány, ill. a fajvédők, élükön Mohácsi Viktóriával, egyáltalán nem képesek megérteni, sőt. Azaz: hiába zárjuk / kényszerítjük össze a fehéreket a cigányokkal (pláne ilyenekkel), az előbbiek nem fogják felemelni, szocializálni az utóbbiakat. Hiába a legodaadóbb tanár, a legkulturáltabb fehér közösség: ha egy napra is hazakerül a purdé az alkoholista, bűnöző, munkakerülő szülőkhöz, akkor már elveszett minden energia, amit beleölnek, hiszen a szülők által átadott (cigány)  “kultúra” mindig és mindenkor felül fogja írni a máshonnan származót. Ezt nagyon szépen megfogalmazta Radoszáv. Na, mohácsiviki és a többi szemét fajvédő, tessék, bele lehet kötni Radoszáv Miklós szavaiba – ha bele tudnak…

02:55 “Finnországban egy ilyen otthon az északi részen, egy fenyveserdő közepén van. NIncs semmi probléma, mert elindul a delikvens, majd szembejön a maci a málnásban, és visszajön magától, mert nyilvánvalóan nem óhajt vele megharcolni. A legkevésbé alkalmas erre egy nagyváros kellős közepén levő gyerekotthon, ahol azok a hatások [szajré], amelyek vonzóak számára, egy karnyújtásnyira vannak. ” – hoppá, cigányfajvédők! Látják, ugye? A normális, nem beszari, nem zsidók által lebutított (a  finnek szerencséjére a hazájukban alig él zsidó, és kulturális, médiabeli hatásuk is elenyésző – meg is lehet nézni, hogy a finnek mennyire egészségesebben gondolkodnak, összetartóbbak, sikeresebbek, hazaszeretőbbek, becsületesebbek, mint a magyarok!), nem rabszolgasorban tartott finnek igenis úgy bánnak az ott is ezerrel bűnöző cigányokkal, ahogy azt cikkek tömkelegében megírtuk! Nem ám, hogy kesztyűs kézzel bánni a cigánybűnözőkkel, a purdékkal. Ki a tajga közepére az intézetbe, oszt onnan próbáljon meglógni! Bezzeg nálunk, mindent a cigánybűnözők segge alá tolnak...

04:10 “Ilyen esetekben csak széttárjuk a kezünket, és azt mondjuk, hogy 14 évesen bekerül valami javítóba, és ott történik vele valami. Ha elítélik, és javítóra ítélik, akkor a zártabb körülmények között megindítható az ő reszocializációja.” – arra céloz, hogy bizony, amíg nem tölti be a 14-et, addig semmi esély arra, hogy kényszerítő eszközökhöz nyúljanak, azaz a purdé addig szabadon garázdálkodhat. Ez a magyar jogrend egyik rákfenéje – miközben pl. Svájcban – nagyon helyesen! – tíz év a büntethetőségi korhatár, és még se szól be nekik senki, hogy ejnyebejnyegonoszrasszistasvájc.

05:00: “Sajnos, vannak olyan gyerekek, akikkel semmiképp nem tudunk dűlőre jutni, és a bűn útjára léptek, és nekik az az útjuk, élettörténetük, hogy ők úgy maradnak.” – ez tanulságos végszó. Igen, az ilyen sajnos menthetetlen, javíthatatlan. A társadalom rákfenéje. El kell tüntetni a rendes emberek közül – bármilyen áron, módon.

Semmiképp ne felejtsük elolvasni a Zsaru kapcsolódó, általunk átvett cikkét cikkét, amely egy sor olyan, durva dolgot tartalmaz, ami mindenképp figyelemre méltó. Ezek fényében még inkább látszik, hogy ez a purdé épp ugyanolyan bűnöző, mint a mi kis Danikánk, Sz. Janikánk és a többi gyerekkorú cigánybűnöző (listájuk pl. ITT, az “a gyerekkorú (14 alatti) bűnözők büntethetetlensége miatt a cigányoknál a gyerekek az egyik leginkább bűnöző réteg”-gel kezdődő részben található). Jellemző, hogy a zsIndex poénosra próbálta kihegyezni a(z eredeti, a cikkükben látható) videót: olyanra, mint ha csak a feltűnési viszketegség, az álmodozás, a saját tetteinek erőteljes felnagyítása (“én vagyok a legnagyobb bűnöző az egész világon!”) beszélne belőle. A Zsaru régebbi cikke bemutatja, hogy ez koránt sincs így: ez a takony valóban bűnöző, és valóban közveszélyes. Igen, a libsi zsIndex nem tagadta meg önmagát: ezerrel próbálja tisztára mosdatni a cigánybűnözőket.

Végül idézek egy indexes hozzászólást a témáról nyitott topicból (van sok hasonló; ez volt a legmegrázóbb):

"Kifejezetten "Maugli" miatt regisztráltam ide. Elképesztő és döbbenetes személyes élmény fűz ehhez a figurához. 15 éves fiamat ő és nála (és fiamnál) jóval nagyobb társa kis híján kirabolták a Margit szigeten, a Hajós Alfréd Sportuszoda mellett. Gyerekemet körülvették, MP3 lejátszó és telefon után érdeklődtek nála. Szerencsére nagyobb társaság közeledett, fiam kisurrant a két kölyök között és elment. Úszótársának nem volt ilyen szerencséje: őt Maugli és társa kirabolta. Az úszóedzőtől kezdve a rendőrökig mindenki tudta, hogy a 12 éves, román kölyök és társa volt, nem kellett nagyon személyleírást adni. Nagyfiamat napokig kísérgettem az uszodába, tök jó volt, munka után még egy kis pluszprogram. A rendőrség tehetetlen, gyermekes szülők hajrá, tök jó ez a Budapest ! Aki személyesen érintett a témában, gyerekét, családtagját próbálta ez a személy kirabolni vagy ki is rabolta, nem fog lelki vígaszra váró, szerencsétlen kis hontalanként gondolni erre a kölyökre. Próbálják ki, élvezzék a pillanatot, amikor gyermekük halálra vált képpel tér haza az úszóedzésről vagy bármilyen egyéb programról. Aztán engedjék gyermeküket naponta nyugodt lélekkel a városba. Én azt szeretném, ha bennünket, itt élőket is végre megvédene valaki ! Hatóságilag. Nem kell mindenkit a keblünkre ölelni ! Tessék szelektálni ! A saját biztonságunk érdekében ! MOST !"”

No comment.

Végül a Radoszáv Miklós-video:




***

"Viperával támadtak nőkre Szegeden

Egy nő életveszélyes, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor - feltehetően viperával, azaz ólmosbottal - rájuk támadtak a napokban Szegeden. Mindkét eszméletlen, vérző nőt kirabolták.

Mivel a két eset között több nap telt el, a rendőrök egyelőre két támadót keresnek, de már vizsgálják, hogy esetleg egy férfi követhette el mindkét rablást. A támadások után a rendőrök mellett a szegedi városőrök is az utakat járják, és arra kérik a környéken élő nőket, sötétedés után egyedül ne menjenek az utcára.

Városőrök figyelmeztetik Szegeden, a Makkosházi városrészben megforduló nőket, hogy sötétedés után lehetőleg ne egyedül közlekedjenek az utcákon, mert nem lehet tudni, hogy a rabló mikor csap le legközelebb. Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: intézkedési jogkörük ugyan nincs, de ha jól láthatóan jelen vannak az utcákon, azért annak is van eredménye.

A két megtámadott nő közül az egyik a makkosházi városrész szociális intézetében ápolónő. Az ütéstől betört a koponyája, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Az ismeretlen támadó feltehetően viperával - ólmosbottal - ütötte le áldozatait. Hátulról lopakodott a közelükbe, szó nélkül ütött, majd kirabolta őket.

Mindkét esetben nagy erőkkel folyik a nyomozás. A második esetben van személyleírás is, egy huszonéves fiatalembert keres a rendőrség, aki a támadáskor sötét felsőt és világosabb színű nadrágot viselt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A támadások óta a legtöbb nőt a férje kíséri a munkába, de még a közeli boltba is vásárolni, sötétedés után pedig ezek az utcák teljesen elnéptelenednek."

Kuruc.info:
1.    a makkosházi városrészt halmozottan hátrányos helyzetűek lakják – azaz erősen cigányfertőzött.
2.    „nincs intézkedési jogkörük“. Bazmeg, akkor kinek van? Senkinek? Szabadon bűnözhetnek a cigányok? Tiszta Weimar II.
3.    magyarázza már el egy cigányfaj- és bűnözővédő, hogy mi szükség van erre az állatias viselkedésre? Miért kell agyonverni a kirabolt áldozatokat? Miért kellett szerencsétlen nőnek betörni a koponyáját? Tudjuk, a libsik erre azt mondják, szegíny romák ezzel torolják meg a többségi társadalom intoleranciáját, kirekesztését, azt, hogy nem kapnak elég segííílyt.
4.    Végül az, hogy a kirabolt nők egyike a makkosházi városrész szociális intézetében ápolónő, hab a tortán. Gyengébbek kedvéért: valószínűleg legnagyobbrészt orkokat istápolgatott. Ez a hála?!

***

Végül, hogy pozitívabb híreket is lássunk. Igen, ezt kell csinálni: ha nincs közmunka, nincs segíííílyke sem.

Helyben próbálják igazságosabbá tenni a segélyezést az önkormányzatok

Szűk mozgástérrel rendelkeznek a helyi önkormányzatok, ha megpróbálják minél igazságosabban elosztani a segélyeket. Ennek ellenére akadnak erre irányuló törekvések.

Markáns véleménye van a segélyosztás rendszeréről Lökösháza polgármesterének. Germán Géza nem vitatja ugyan az egyes emberek rászorultságát, ám meglátása szerint a legtöbb esetben alapvetően foglalkoztatáshoz kellene kötni az ilyesfajta segítséget. — Lökösházán kevés ember részesül segélyben, ráadásul ez a kör nagyjából egybeesik a közmunkaprogramban résztvevőkkel — tájékoztatott a településvezető, aki a segélyben részesülőket nem mentesítené egyéb fizetési kötelezettségük, például a vizitdíj alól.

Rugalmasan, de következetesen kezelik a segélyek elosztását Tarhoson. Hornok Sándor polgármester lapunknak elmondta, hogy akadnak olyan támogatások, amelyek alanyi jogon járnak, így abba nincs túl nagy beleszólásuk. A településvezető példaként említette a rendszeres szociális segélyt.

- A hivatalba amúgy pedig nagyon ritkán jönnek átmeneti segélyt kérni, más a faluban a mentalitás. Persze, különleges esetek is akadnak néha. Előfordult például, hogy két középiskolás diák ballagási öltönyének megvásárlásába segítettünk be 10-10 ezer forinttal, de általában nagyon meggonduljuk, hogy mire adunk közpénzből. Elsősorban a családokon igyekszünk segíteni — hangsúlyozta.

-   Az alapelv a rászorultság, és az, hogy az elbírálás széles körű legyen. Vagyis, hiába jönne be hozzám valaki és verné az asztalt, hogy segélyt kér, nem kapna. Az egészséges fiataloknak segély helyett munkát ajánlunk fel. Többségük él a lehetőséggel. Azt viszont igazságtalannak és kivitelezhetetlennek tartanám, hogy minden esetben közmunkához kössük a segélyfizetést. Egy idős beteg embert, aki gyógyszerre kér támogatást, vagy egy középiskolást, aki a kollégiumi díj kifizetéséhez nyújtja be segélyigényét, hogyan is lehetne munkára kötelezni? — vetette fel dr. Nagy Béla, Medgyesegyháza polgármestere."

Kuruc.info - Arppi S.