Határozott döntést hozott a magyar gyerekek védelmére a kerepesi iskola vezetősége az intézménybe csak lopni, erőszakoskodni és lányokat zaklatni járó (már amikor járó) cigányhorda ellen: hetente csak kétszer forgathatták volna fel a tanodát. Egy magyarellenes alapítvány persze visszavonatta a rendelkezést, természetesen az "együttélés" nevében.
A Franka Tibor polgármester vezette Kerepes általános iskolájába járó cigány közül számosan szeptember óta csak hetente kétszer látogathatták (volna) az órákat. Őket egy virtuális E osztályba csoportosították.
"T. Szülő! Gyermekük hétfőn és szerdán fog iskolába járni" - írta be egy tanárnő egy cigány ellenőrzőjébe Kerepesen. Sok változás nem történt: eddig még ilyen gyakorisággal sem látogatták az intézményt, csak amíg a napi lopásadag meg nem volt. Elvégre mégsem kocsma az iskola.
- Tanultunk. Jó volt iskolába menni. Szót fogadtam, jó voltam. Jó volt tanulni és futkározni az udvaron, és játszani a szünetben - mesélte ugyanez a fiú a tegnapi nap élményeiről. A szülői munkaközösség vezetője és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány nyomására ugyanis újra "engedélyt kapott" az igazgatónőtől arra, hogy - mint a tanköteles korú gyerekek - minden áldott nap járhasson iskolába.
Így vezeti félre naiv olvasóit a Néphazugság. Képzeljünk el egy tiszta, rendes, szorgalmas roma tanulót, amint elsőként jelentkezik a házi feladatával, tanul, szünetben futkározik az udvaron, és csak úgy csattan ki az ártatlanságtól és a jószándéktól.
Szegényt mégis eltiltják az iskolalátogatástól, mindennek ellenére. Sőt, még ki is találnak mindenféle hazugságot, miszerint nem tudna viselkedni, molesztálná a lányokat, megverné a magyar gyerekeket vagy lopna. Na ennyire rasszisták vagyunk, kérem.
A Franka Tibor vezette Pest megyei község akkor került a figyelem középpontjába, amikor december közepén "A békés egymás mellett élésért és gyermekeink biztonságáért" jelmondattal tüntetést szerveztek. Természetesen ok nélkül, koholt vádak és kitalált problémák alapján.
Bővebben: Rendben lezajlott a cigányterror elleni tüntetés Kerepesen + fotók
A kerepesi általános iskolában tegnap este az érintett osztályokban szülői értekezleteket tartottak. Ezek egyikén az iskoláink elcigányosítását céljául kitűző alapítvány munkatársai is megjelentek. Azért mentek oda, hogy kérjék az összes szülő támogatását ahhoz, hogy a roma gyerekek "újból beilleszkedhessenek a közösségbe". (Értsd: egyrészt lehessen nyugodtan inni és legyártani a következő lopógépet, amíg iskolában van a purdé, másrészt pedig mégsem mindegy, hogy tud-e lopni napi egy-két maroktelefont vagy nem - a szerk.)

A szülők azonban idővel egyre indulatosabbak lettek, s hozzájuk csatlakozott az osztályfőnök is, aki becsülettel kerek-perec kimondta, hogy a cigányok kezelhetetlenek, és valójában senki nem tudta kitiltani őket az iskolából, hiszen be sem jártak. A szülők közül többen is szóvá tették, hogy az ő gyerekeiket senki nem védi meg az erőszaktól, nekik nincs ombudsmanjuk, szülői értekezletre sem jogvédőkkel járnak.
- Tőlem ne várjanak toleranciát, minden türelmem elfogyott, miután többször is megverték a gyerekemet - mondta egy apa, majd egy másik azt súgta egy nő fülébe, hogy a fia úgy jött haza, hogy elhatározta, nem hagyja bent többet a holmiját, mert azok visszajöttek. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a gyerekek magatartásáért a családi háttér tehető felelőssé.
Arra nem kaptunk választ a szülői értekezleten sem, hogy milyen jogi vagy pedagógiai alapja volt a roma gyerekek heti háromszori kizárásának - írja még ezek után is a hihetetlenül pofátlan magyarellenes lap.
Rögtön ezután kénytelen-kelletlen elismeri, hogy "a gyerekek" rendetlenek, cigiznek, molesztálják a lányokat, verekednek.
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, mely abból él, hogy ellehetetleníti az ország magyarságának mindenféle önvédelmi kezdeményezését cigány-ügyben, büszke legújabb "eredményére".
- Az események akkor gyorsultak fel, amikor szervezetünk kezdeményezésére fórumot hívtak össze a szülők az iskola vezetőinek, az önkormányzat illetékeseinek és a helyi cigány önkormányzat képviselőinek részvételével - mondja Mohácsi Erzsébet, az alapítvány elnöke. Az ott elhangzott információk a szülői munkaközösség elnökét is meglepték. Ott vált mindenki számára nyilvánvalóvá, hogy az iskola milyen "sajátos pedagógiai gyakorlatot" alkalmaz a cigány gyerekekkel szemben. Szegény ártatlan romákok, akik semmivel nem értdemelték ki az önvédelmi intézkedést....
- Ekkor derült ki az is, hogy a negyedik évfolyamon létezik egy C, azaz cigány osztály, továbbá van egy virtuális E osztály, ahová az iskolába "egyéni tanrend" szerint járó gyerekeket csoportosították. Ők azok, akik hetente csak kétszer látogathatják (pontosabban látogathatnák) az iskolát. Ők hivatalosan ugyan az ötödik évfolyam A és B osztályában tanulnak, de a megkülönböztethetőség és az adminisztráció miatt létrehozták számukra ezt a nem létező osztályt - mondja Sztojka Katalin, az alapítvány közösségi koordinátora.
Az alapítvány és a szülői munkaközösség (értsd: a feltehetően részeg, agresszív cigányok) nyomására az iskola igazgatónője végül úgy határozott, hogy hétfőtől ismét mindennap járhatnak iskolába az érintett roma gyerekek, ha netán lopni támadna kedvük. Az alapítvány munkatársai az elmúlt hét végén diadalmasan végiglátogatták a szülőket, elmondták nekik, hogy újra lehetőség van e sajátos roma szokás gyakorlására. Eltűnt értéktárgyaikról nem számoltak be.
Tegnap, hétfő reggel hét órakor a gyerekek el is indultak a Gyár utcai telepről az iskola felé. A szülők és a gyerekek is izgultak, mintha aznap ültek volna először iskolapadba.
- Mindenkinek meg szerettek volna felelni, saját közösségüknek, az iskolának, a többi gyereknek. Öröm volt a tekintetükben. Torokszorító - mondja Sztojka Katalin -  fejezi be cikkét a Néphazugság. És nem nyílt meg a föld a nyomda alatt.
(Kuruc.info - Népszabadság)