2020. március 28., szombat, Johanna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:17 Hétvégenként négyszer is oláh himnusszal üdvözlik a koronavírust - ha ettől nem futamodik meg, akkor semmitől19:59 A MÁV és Volán ismertette az egészségügyi dolgozók ingyenes utazásának részleteit19:37 Brit egészségügyi szolgálat: nagyon jó lenne 20 ezer halálos áldozat alatt megúszni a járványt19:12 Exszovjet körkép: Lukasenka a traktorozás után újabb ellenszert talált a koronavírusra18:50 Olaszliszkától Nyírmadáig - Összeállítás a cigányok által elkövetett elkövetett gyilkosságdömpingről (2006-2010)18:26 546 halottra mindössze 3 gyógyult jutott péntekkel bezárólag Hollandiában, de azóta csak romlott a helyzet18:03 Újra beengedik Felvidékre a kamionokat17:47 Délkelet-Ázsiában és Japánban egyre terjed a vírus, Dél-Koreában már több a gyógyult, mint a kezelés alatt álló beteg17:26 Dragan kapitányt szabadlábra helyezték17:09 Lassuló ütemben növekszik a fertőzöttek száma Németországban16:43 "Intelligens karantént" vetnek be a csehek16:28 A Mi Hazánk ötletei után most a jelszavukra fájdult meg a Fidesz foga16:11 Előszűrik és elkülönítik a betegeket Debrecenben15:47 Nem tetszik az új afgán kormány a táliboknak, így tárgyalás sincs15:30 Izraelben már 3460 koronavírusos fertőzött van, de azért van kedvük a palesztin elnök esetleges halálán gúnyolódni
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Tényleg felfüggesztett jár a cigánynak, akiről kiderült, hogyan tünteti el a 81 milliós kampánytámogatást

Reklám

Helybenhagyta a Balogh Jánosra, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökére első fokon vesztegetés miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést a Debreceni Ítélőtábla.
Zoom
Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta, az első fokon eljáró törvényszék 2019. október 24-én ítélte vesztegetés bűntette miatt egy év - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre B. J. vádlottat.
A bíróság által megállapított - a vádirattal lényegében egyező - tényállás szerint az ORÖ a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően az állami költségvetésből 81 millió forintos kampánycélú támogatást kapott. A vádlott 2018. március 24-én Ibrányban találkozott egy rendezvényszervezéssel foglalkozó társaság egyik munkatársával, akitől azt kérdezte, hogy a cég az ORÖ részére megszervezne-e egy rendezvényt, melynek költségéről számlát kellene kiállítani. Amikor a férfi érdeklődött a rendezvény időpontjáról, a vádlott azt mondta, hogy azt nem tartják meg.
Egy néhány nappal későbbi találkozón a vádlott arra kérte a tanút, hogy annak cége állítson ki egy 3,5 millió forint összegű számlát az ORÖ mint megrendelő részére egy meg nem tartott eseményről. Az ORÖ elnöke a férfinak azt mondta, hogy a számlán feltüntetett összeget az önkormányzat átutalná a kft.-nek, melyből megtarthat 600 ezer forintot, a többi pénzt azonban vissza kell adni neki. A férfi nem fogadta el az ajánlatot, a beszélgetésről hangfelvételt készített.
A tavaly októberi ítélet indoklásában elhangzott, mivel a korábban megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság a vádirati tényállás megalapozottságát és a bűnösség kérdését nem vizsgálta, csak a büntetés kiszabásának szempontjait vette figyelembe.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready