Mint tudjuk (lásd pl. EZT), a cigány családokban nagyon gyakori az, hogy a 13-14 éves kiskölykök megdugják a hugicát, a nővírkét. Az eredmény? Több, mint lehangoló (genetikai degeneráció), amire “ráerősítenek” a legújabb kutatási eredmények is. Cigányügyekben a médiának nyilatkozó jobbikosok, gárdisták, megjegyezni ezt a cikket is!

Tini apák gyerekeivel több a szülési komplikáció?

A tizenéves fiúktól származó gyerekek születésekor több a komplikáció, mint a felnőtt apák esetén, a 40-en túli apák viszont nem okoznak szülési rendellenességeket - derül ki egy csütörtökön közzétett kanadai tanulmányból.

Eddig az volt a meggyőződés, hogy az idősebb szülők esetén gyakoribbak a szülési komplikációk. Az Ottawai Egyetem kutatói 2,6 millió 1995 és 2000 közötti Egyesült Államok-beli születés adatait vizsgálták meg. Az anyák 20 és 29 év közötti férjezett nők voltak. Ez az az életkor, amelyben a legritkábbak a szülési komplikációk. Rendelkezésre álltak olyan adatok is, mint az apa életkora és bőrszíne, a terhesgondozás lefolyása és az újszülött súlya.

A szakemberek azt találták, hogy amikor tizenéves volt az apa, akkor 15 százalékkal gyakoribb volt a koraszülés, 13 százalékkal több a kis születési súly, mint felnőtt apáktól való gyerekek esetében. Ha tinédzser volt az apa, akkor 22 százalékkal gyakrabban fordult elő, hogy az újszülött nem élte meg az 1 hónapos kort, és 41 százalékkal gyakrabban, hogy a kisgyerek meghalt 1 éves kora előtt.

A kutatók egyelőre csak a fatal apa és a szülési rendellenesség gyakorisága közötti összefüggés tényét taláták meg, de nem tudják rá a magyarázatot. Már korábbi tanulmányokból is kiderült például, hogy az éretlen spermiumok okozhatják abnormális képződmények kialakulását a méhben vagy a méhlepényben.

A kanadai kutatók nem zárják ki a társadalmi tényezők szerepét. A tizenéves apák sokszor szegény családokból valók, műveletlenek, ilyen helyzetekben gyakoribb, hogy a szülők kábítószereznek, dohányoznak, túl sok alkoholt fogyasztanak, és az anya nem vesz részt megfelelő terhesgondozáson. (Kuruc.info: kábszerezés, dohányzás, alkoholizálás – egyik sem éppenséggel olcsó mulatság. V.ö. “mélyszegénység” vagy a cigányság drogozási aránya a Szlovákiában, Finnországban stb. publikált, hivatalos statisztikák alapján.)

A vizsgált adatok szerint a 40 évesnél idősebb apák esetében viszont egyáltalán nem voltak gyakoribbak a szülési rendellenességek. Eddig elfogadott ténynek vették, hogy ha az apa idősebb, akkor gyakoribbak a szülési rendellensségek. De a kutatók kiemelik, hogy az ilyen következtetéseket korábban talán túl kevés adat alapján vonták le. Amerikában a férjezetlen nők szülésének 40 százalékában nincsenek adatok az apáról. A tanulmány a brit Oxfordi Egyetem Human Reproduction című tudományos kiadványában jelent meg.”

(Hírszerző)
 
Kuruc.info - Arppi S.