Idézzük a tegnapi Magyar Nemzet kifejezetten jól sikerült cikkét:
“- Úgy védtük meg magunkat - mondja egy férfi a takaros Garadna községben - hogy eltökéltük: cigánynak nem adunk el házat. Legfeljebb boltba vagy kocsmába jönnek át olykor. Mikor tönkretették a virágágyásokat, felállítottuk a polgárőrséget. Azóta, ha megjelenik egy csapat cigány, rögtön odamegy 2-3 polgárőr, és megkérdezi: honnan jöttök, mi dolgotok van itt? Érzik, hogy szemmel tartjuk őket. Házainkban, kertjeinkben van életünk munkája. Ha valaki ingatlan iránt érdeklődik, az első kérdése, hogy vannak-e cigányok. Mi azt mondhatjuk erre, hogy nincsenek, és jó árat kérhetünk, mert a környék szép, gyönyörű a táj, a többség dolgozik, és rendben vannak a porták.”
Kuruc.info:
1.    “a többség dolgozik”. Hmmm. Ezek szerint mégsem igaz, hogy vidéken nincs munkalehetőség, ezért nincs szegíny romákoknak munkája? Hogy is van ez, cigányfajvédők?! (Bővebb infó ITT és a visszafelé mutató linkeken.)
2.    Brávó Garadna, így kell ezt csinálni. A gyakorlatban. De nem szabad kimondani, pláne nem elmondani egy országos napilapnak, mert a fajvédők kőkeményen rá fognak szállni a falura, és szétszívathatják (Azért nem feltétlenül, mert a garadnai gyakorlat szerencsére terjed). Az még csak a jobbik eset, ha jól megbüntetik az önkormányzatot pármillióra rasszizmus miatt. Úgy kell beszélni, hogy a cigányügyi ombudsman ne találjon rajta fogást. Pl. a köv. módon:
 
“- Nálunk azért nincsenek romák, mert olyan magasak az ingatlanárak. hogy nem tudják megvenni. Mi szívesen látnánk őket: nálunk minden ember egyforma - de sajnos kölcsönadni nem tudunk nekik, hogy a falunkban vásárolhassanak házat.  Ha megjelenik egy csapat idegen, rögtön odamegy 2-3 polgárőr hogy honnan jönnek, mi dolguk itt?”

Ez ma már tuti a cigóombudsman asztalán van - aztán úgy sem sikerül beadni a mesét, hogy csak egy névtelen, ittas nyilatkozó beszélt hülyeségeket és nincs ilyen megegyezés a faluban.  Rájuk fognak szállni a szemetek. Csinálnak 1-2 próbavásárlást. Jellemzően nem putris/segélyes cigányokat fognak leküldeni akiktől a falu jogosan fél, hanem leküldenek jól szituált romákat 25 millióval a zsebükben - és a garadnaiak meg vakargathatják a fejüket, amikor rájuk lesz bizonyítva a rasszizmus.
 
Utána még megszavaztatják a nézőket - hogy ugye még a jól öltözött c. egzisztenciákat sem engedik be a rasszista magyarok + büntetés.
 
Sajnos ezt is meg kell tanulni - hogy igen az, de úgy csináljuk, hogy ne annak látsszon.
Kuruc.info
Frissítés: Nem példátlan az, hogy utánamennek az idegen autóknak; más településeken is ezt teszik. Idézzük a Megtisztították a falut a [cigány]bűnözőktől c. cikket:

„Öt éve volt olyan időszak, amikor egyetlen éjszaka tizenöt helyre törtek be, s vittek el minden mozdíthatót. Az egyik helyről hegesztőtrafót emeltek el, a másikról benzint, a többi portáról pedig olajat, fát, zsírt loptak. Meg még, amit értek. Akkor összejöttek az emberek, és azt mondták, hogy ez így nem mehet tovább. - Harmincan vállaltuk, hogy megalakítjuk a polgárőrséget. Több mint húszan ma is rendszeresen járőröznek - mondja a csoport vezetője. Miután híre ment, hogy a polgárőrök éjjel-nappal jelen vannak a faluban, lassan kiszorultak a településről a bűnözők. Azt tapasztalták ugyanis, hogy minden idegen autónak felírják a rendszámát, s egész idő alatt a nyomukban vannak. Az is előfordult, hogy a gyanús házalókat (Kuruc.info: gyors körkérdés: kik szoktak főleg házalni pl. paplannal, késesztergálással, hamisított arannyal és hasonlókkal? Csak nem az orkok?) egyszerűen kikísérték a településről.“