A Mi Hazánk Mozgalom elvárja az ügyészségtől és a bíróságtól, hogy példát statuáljon a Deák téri gyilkosság ügyében, és a jelenleg kiszabható legmagasabb büntetési tételt alkalmazza.
Fel kell tenni a kérdést: hány brutális és értelmetlen gyilkosságra van még szükség ahhoz, hogy a mindenkori magyar kormányok végre komoly lépéseket tegyenek? Említhetném Szögi Lajos, Marian Cozma, a füredi borász eseteit, de beszélhetnénk Sályról, Galgagutáról, vagy most épp a Deák térről. Jól látszik, hogy Magyarországon kialakult egy olyan sajátos szubkulturális közeg, amelyben a tudás helyett az erő dominál, és a problémák megoldását a törvények és a józan ész helyett a brutális erőszak oldja meg. Ebben a közegben az emberi életnek kevés az értéke.
Nem lehet csodálkozni azon, hogy az innen kikerülő gyermekek sok esetben a bűnözés útjára lépnek. Azt gondolom, ezen problémák megoldásában a halálbüntetés visszaállítása mellett szigorú bírósági ítéletekre van szükség, hiszen ezek nélkül a törvények szigorítása önmagában semmit nem ér. Sokkal keményebb hatósági munkára és a gyermekvédelmi rendszer teljes átalakítására is szükség van - írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, hozzátéve: pártja csütörtökön gyertyagyújtással emlékezik meg a Deák téren meggyilkolt fiatalemberekről.