Az ATV Nap híre című műsorának hétfői vendégei Barkóczi Balázs szóvivő (DK), Komjáthi Imre elnökhelyettes (MSZP), valamint Szakonyi Péter újságíró voltak.
A Mandiner kiszúrta, hogy a beszélgetés során Komjáthi Imre elmondta, szerinte Bíró László személye nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt a helyieknek. Ezt azzal indokolta, hogy
Borsodban, Szabolcsban sok helyen (...) életvitelükből adódóan, vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek.
Zoom
Ritka eset: egy kommunista igazat mond
Bővebben:
Elnézést, most a borsodi fog belőlem beszélni: nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt ez a személyiség a helyieknek. (...) Én ezt bátran ki merem mondani, hogy azért Borsodban, Szabolcsban sok helyen, ahol – most lehet, hogy ilyen fura fogalmat fogok használni – hogy életvitelükből adódóan vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek, azok másként értékelik ezt. Ami nem jó, de ez azt mutatja, hogy van dolgunk kőkeményen, már régen el kellett volna kezdünk egész másként politizálni a vidéken.
A teljes videó itt, a fent idézett rész itt, a lényeg pedig alább látható: