Nézzük Orosz Jozefina legújabb klubrádiós riportját, amelyet a NOL is lehozott "A gárda vegye már észre, hogy nincs rá szükség" címmel:

"Orosz József:
Szeretném mindkettőjüktől kérdezni, hogy akár a cigány érdekképviseletek, a cigánypárt vagy cigányönkormányzatok hogyan gondolkodnak azokról a roma emberekről, akik – és kérem, félre ne értsék a kérdésemet –, akik valóban a bűnözésről, a bűncselekményekről ismertek, bűnözők. És éppen miattuk jó néhányan általánosítanak és beszélnek eléggé el nem ítélhető módon a „cigánybűnözésről”. Önök kivetik őket vagy pusztán csak megtűrik maguk között őket?

Radics Zoltán Heves megyei roma képviselő:
Én úgy gondolom, hogy ezek is emberek. Maguk se vetették ki maguk közül a móri gyilkosságot vagy bármilyen nagyobb bűncselekményt elkövető nem roma származású embert."

Kuruc.info: Határtalan pofátlansággal ötvözött mellébeszélés.  Valaki megmondhatná már a képviselő úrnak, hogy az egyik legjelentősebb kulturális különbség éppen a bűnözés kezelése és elfogadottsága terén figyelhető meg. A magyar - és az európai - kultúrának nem része a szabadulótánc hagyománya, a bűnözőket megveti a társadalom, börtönviseltnek lenni szégyen.

"Orosz József: A hétvégi vihar után – ahogy olvastam – a Magyar Gárda tagjai is részt vettek a kárelhárításban, a legnagyobb károkat szenvedett békési településen, pl. Dévaványán. Ez megváltoztatja a véleményüket a gárdáról?

Radics Zoltán Heves megyei roma képviselő: Nekem nem változtatja meg a véleményemet. Egerben 30-100 fős gárdistáknak titulált emberek mennek és ijesztgetik az iskolába járó roma gyerekeket, a buszmegállóban megtámadnak mindenkit, olyan embert, aki származásánál fogva roma. Ez, hogy ők elmentek oda, Dévaványára, én nagyon örülök neki, nagyon sokat kéne menni, hiszen van az országban elég tennivaló. Mi is megkérdeztük tőlük Pétervásáron, Heves megyében mikor indítják el a parlagfűirtást?

Kuruc.info:

1.    Egerről: aljas, szemét hazudozás az állítólagos (itt se meri őket legárdistázni, csak annak “titulált” emberekről beszél) egri gárdisták fenyegetik szegíny szerencsétlen roma gyerekeket. Ha így lenne, már rég rács mögött lennének – akárcsak a szigetvári (legrosszabb esetben) pofozkodók. Sebaj, nem felejtünk, ha fordul a kocka, meglesz még ennek a böjtje.
2.    Az utolsó két mondatról: egész nap ezen a mondaton röhögtem. Hihetetlen. Pont az ő szájukból... akik még a kurva parlagfüvet se képesek kiirtani, és még azt is a Magyar Gárdától várják. Persze amikor a Gárda nem a cigányok seggét nyalja, akkor meg fenyegetik.
3.    Tipikus, hogy Orosz Jozefina nem csapta le ezt a hihetetlenül magas labdát. Gyengébbek kedvéért: a cigányok, a cigányfajvédők és a cionista kormány a Gárda betiltásáért kilincsel (lásd magának a cikknek is a címét: "A gárda vegye már észre, hogy nincs rá szükség"), közben meg ugyanazok a cigányok elvárják, hogy a Gárda irtson náluk is parlagfüvet.
4.    Azt meg nem is kommentálom, hogy a pétervásári majdnem-lincselést a cigók megpróbálják úgy beállítani, mint ha csak úgy barátilag elbeszélgetett volna a sokszoros túlerőben levő cigánycsürhe a gárdistákkal.

Folytassuk a riportot:
“Hódi Sándor Heves megyei roma képviselő: A cigánybűnözés szó mostanában jelent meg, a Jobbik generálja ezt a dolgot...

Kuruc.info: ezek szerint sokan jövőlátók, vagy időutazók, mivel már a jónép a 70-es években is ismerte, hallotta nem egyszer a "cigánybűnözés" szót... például azért, mert a rendőrség szóhasználatában a “cigánybűnözés” akkor hivatalos szónak számított.

Végül Dévaványáról még pár szó, ahol a Gárda segített. A híradások a következő érdekes momentumot is tartalmazták:

“megjelentek idegen nézelődők is szép számmal, ezért a helyiek rögtönzött polgárőr járőröket szerveztek az esti-éjszakai órákra

Hogy ez mit jelent, ha esetleg nem kapcsolt volna a Kedves Olvasó? Idézzük egy helyi hozzászólását:

“Örülök, hogy itt volt a Gárda, és segített. Nem dumáltak, dolgoztak! A településen, a károk helyre állításának ideje alatt megszaporodtak a nézelődők, köztük a romák is, már szervezik a megerősített éjszakai polgárőrséget.”

Igen, Kedves Olvasó. A Gárda minden erejét megfeszítve dolgozott, közben meg a “nézelődő” (gyengébbek kedvéért: a helyreállítási munkákban még csak véletlenül sem segédkező) cigányok jöttek felmérni a terepet: azt, hogy mit lehet ellopni, elrabolni, melyik megrongálódott, őrizetlen házba lehet bejutni. Nem ám, hogy dolgoztak, segítettek volna, nem. Kolompár biztos nem ért rá orkmunkásokat mozgósítani - mert az angol követnél teázott...

Ez egyszerűen hihetetlen és felháborító. Abban a rohadt viharban/esőben a gádzsók (a gárdistákat is beleértve) nappal rakják vissza a tetőket - éjszaka meg járőrözniük kell, mert a büdös, bűnöző, semmirekellő, a helyreállításban egyáltalán nem segítő cigányok a viharkárokat kihasználva rabolnak és fosztogatnak.
Kuruc.info - Arppi S.