Egy 34 éves férfi pár hónappal ezelőtt, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, fenyegetően pénzt követelt egy fiatal férfitől, miközben ismerősi viszonyt színlelt vele, a végén pedig úgy tett, mintha puszit adna neki.
A vádirat szerint a vádlott - egy 34 éves férfi - 2021. szeptember 16-án, a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ismerősi viszonyt színlelve, leszólította a sértettet és pénzt kért tőle. A sértett aprópénzt vett elő a zsebéből, amit a vádlott eltett, azonban fenyegető hangon és testtartással még több pénzt követelt. Ekkor a sértett egy 1000 forintos bankjegyet vett ki a pénztárcájából, és azt átadta azzal, hogy nincs nála több pénz. A férfi azonban továbbra is fenyegetően közölte vele, hogy ne hazudjon. Az elkövető agresszív, fenyegető fellépésének hatására a sértett végül még további 10 000 forintot adott át.
Ezután a férfi a sértettet magához húzta, mintha puszit adna neki, miközben megfenyegette, hogy ne merjen szólni a történtekről a rendőröknek.
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség honlapján közölte: a 34 éves, többszörösen büntetett férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.