Botrányba fulladt egy kétnapos, cigányokkal kapcsolatos újabb, sokadik rendezvény a Magyar Tudományos Akadémián (MTA), miután arra a Jobbik elnökét is meghívták. A "békés többség" (tudják, ők azok, akiknek a lincselés nem jelent gondot, és nem tüntetnek ellene, csak az ellen, akinek elege van a cigánybûnözésből - a szerk.) képviselői sorban lemondták részvételüket.
„Roma élet Közép-Európában” címmel nemzetközi konferenciát és cigányokról szóló dokumentum filmfesztivált szervezett péntekre és szombatra a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Politikai Tudományok Intézete, a Demokratikus Politikai Kultúra Alapítvány és a SISZA Kommunikáció Kft.
A meghívó szerint a pénteki konferenciára magyar politikusokat és társadalomtudósokat invitáltak vitára: integráció vagy asszimiláció kell-e a romák felemelkedéséhez. A felkért résztvevők között szerepelt többek között Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, Molnár Oszkár, annak a településnek a polgármestere, ahol a gárda megalakult, Herényi Károly az MDF frakcióvezetője, Révész Máriusz fideszes parlamenti képviselő, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke és Kállai Katalin, a kulturális tárca romaügyi stratégiai főtanácsadója.
A vita levezető elnöke a szélsőségesen cionista és magyarellenes Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium "közpolitikai igazgatója" lett volna (ez a szociológusszerûség, aki az "Antiszemita közbeszéd Magyarországon" címû zsidó rágalomgyûjtemény egyik szerzője is, korábban az informatikai minisztérium államtitkáraként nyúlt és nyúlatott le a haverokkal tíz- és százmilliókat, anélkül, hogy halvány lila fingja lett volna életében az informatika bármely ágáról). Azonban sem ő, sem Kállai nem ment el a konferenciára a Magyar Gárda vezetőjének szerepeltetése miatt.
Az ezt követő médiatanácskozásra többek közt olyan személyeket is hívtak, mint az MSZMP-s, MSZP-s, olajbûnöző, jelenleg Fidesz-tag Csintalan Sándor, a Hír TV egyik tulajdonosa és mûsorvezetője vagy Tóth Gy. László, a barikad.hu internetes hírportál szerkesztőbizottságának az elnöke. A kétnapos rendezvény szombati filmes eseményeinek fővédnökeként megjelölt paprikajancsi, Sólyom László, cigánybûnözéspárti köztársasági elnök is visszavonta részvételét, "komoly egyeztetési problémákra" hivatkozva. A szocionista ombudsmanok szintén nem képviseltetik magukat a szombati eseményen.
Közben a közönséges bûnöző vezette Országos Cigány Önkormányzat is tiltakozott a gárda elnökének a konferencián való szerepeltetése ellen. (Naná, hogy tiltakoznak, hiszen a csúnya magyarok már megint a szegény cigányokat bántják, kimondják róluk az igazságot. Tûrhetetlen! - a szerk.)
Az MTA Politikai Tudományok Intézetének vezetősége egészen csütörtökig nem tudott arról, pontosan kik szerepelnek a rendezvényen. Bayer József, az intézet ügyvezető igazgatója elmondta: csak ekkor értesültek arról, hogy a Gárda és Jobbik elnöke is részt vesz a konferencián, de addigra már odaadták az ehhez szükséges helyiségeket Simon Jánosnak, a rendezvény szervezőjének, aki az intézet főmunkatársa.
Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: Simon "átgondolatlanul és felelőtlenül" szervezte meg a programokat, amelyek nem illenek az akadémiai intézetek törekvéseihez és politikájához. (Az igazgató úgy tûnik, őszinteségi rohamot kapott. Mert valóban, az MTA törekvéseihez és politikájához nem illik sem a párbeszéd, sem a magyar nemzet védelme, annál inkább a népnyúzó hatalom talpának nyalogatása és a vitának nevezett fa..kodások, ahol egymás egyöntetû hazugságait hallgatják a cionisták - a szerk.)
(Szent Korona Rádió nyomán)