Sziasztok!

A kéréseteknek megfelelően az alábbi üzenetet hagytam az újságírónak, ha esetleg válaszol, jelzem nektek. Sajnos nem tanultam angolul, nyelvvizsgám sincs, ennyit sikerült összeszótáraznom.

"All that this Roma says: whacker! Please travel to our country at least once in your life, live in the neighborhood of these people, pray every day for your (and your family's) life; see the damage and harm they do to everything and everybody. You’ll have the chance to feel the Average Joes’ fear in county, far from the "vigilant" eye of the Hungarian Government.

Please, welcome and invite ALL these Roma people to your beautiful country. Provide them a shelter from our racism. They are all highly trained and excellent workforce.

They only live for work and to help other people. They would never live on the Canadian dole and would never commit any criminal actions either!”

Adjon Isten szebb Jövőt!

Géza bácsi

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretnék a MS WORD holokauszt tagadására reagálni.

1.) görög szó=teljes tűzáldozat /sajnos korán sem volt teljes  /

2.) New York City kezdőbetűit írjuk a wordbe:  NYC

3.) Jelöljük ki és változtasuk meg a betűtípust WINDINGS form  átummá

4.) Gyönyörködjünk az eredményben:



Más. Ma fodrásznál várakoztam, a hajszerkezetemen megváltoztatá  sának céljából. A hosszúra nyúló időveszteséget az üzle  tben fellelhető friss story magazinnak szenteltem. Sajnos.
XI. évfolyam * 18. szám * 2008. április 30. *
Nemzetünk elsőszámú vérm érgezője nem elég, hogy USA zászlót szimbolizáló nyakkendőb en pöffeszkedik, de még undorító családtagjait is "mikrofonvégre" kapják a 12. oldalon.  Öccsike verte ki teljesen a biztosítékot,  amikor a szerelemről kérdezték. - ".....belezúgtam a pincérnőbe. Elhoztam Nógrádmegyerbe, de anyám kiakadt. Kijelentette , "MAGYAR” nőt nem hozhatok a házba, csak CIGÁNY lányt.”
Gondolom kitalálták, hogy "minden idők gáspár győzőjéről” és fajtanemesített uruk-hai családjáról volt szó.

Köszönöm figyelmüket:

Raistlin

Kuruc.info: Köszönjük, az első viccet már azt hiszem mi is lehoztuk. Persze nem árt megismételni :)

***

Szebb Jövőt Kurucok!

Ismét a toleráns mocskos rohadék ingyenélő orknépség akart a saját indulatai (törvényei?) alapján "igazságot szolgáltatni azért, mert a gondosan nevelt orkfattyú kirohant egy szabályosan közlekedő gépjármű elé.

Álljunk meg egy pillanatra!

A közúti közlekedésnek vannak szabályai amelyek még erre a rohadék bandára is vonatkoznak.

A leendő ingyenélő kiskorú mocsok utánpótlásnak semmi keresnivalója felügyelet nélkül a közúton. Ez kimeríti a kiskorú veszéjeztetését, amit talán a rend(?)őrségnek is hivatalból üldöznie kéne (feltéve, ha nem lennének nagyon elfoglalva a tüntető hazafiak elleni gyakorlatokkal és táncoslábú igazmondó fő kisztitkárunk védelmével).

Azért egy jó tanács a toleráns és asszimilációképes polgártársaink részére: amennyiben megunták az elkövetkező tolvaj nemzedék "nevelését", ne a közútra, hanem a vasúti sínekre küldjék őket játszani. Az hatásosabb...

Szebb Jövőt!

Sz.I.

Kuruc.info: ők törvényen kívüliek. Ajánlom olvasónk hátborzongatóan találó tanulmányát: Olvasó: az orkokat más törvények alapján kell büntetni, mint a fehéreket!

***

Sziasztok! Két cucc a honlapotokra:  Szebb Jövőt!
1.

 
(eredeti méretben ITT)
2.
RomaCenter 
Hát végre eljött a nagy nap. Végre, két év megfeszített munka után felépült az első, csak cigányoknak készült kulturális központ. A RomaCenter. Az építtető, befektető egy milliárdos külföldi üzletember. Róla többet szinte senki sem tud. Az épület hatalmas. A központi főterem befogadóképessége, 152000 fő. Itt lehet mozizni, koncertet adni, mikor mire van igény. Ezen kívül büfék, könyvtár, kis üzletek töltik be az építményt. A RomaCenter híre elég hamar bejárta az országot, sőt még a szomszédosokat is. Hála a hatékony reklámnak és a szétküldözött rengetek nyitási meghívónak.  „Kedves Roma testvéreink!  Örömmel tudatjuk veletek, hogy sok-sok évnyi elnyomás, és rettegésben élés után, végre eljött a mi időnk. Idén március 20.-án megnyílik a világon egyedülálló, csak nekünk épült RomaCenter! Könyvtár, előadóterem, mozi, és még rengeteg érdekes dolog! Ezt tekintjük az első lépésnek a roma társadalom magasabb fokra emelkedésének lépcsőjén!  Most végre megmutatjuk az elnyomó MAGYAROKNAK, hogy ezután másképp lesz!

A nagyszabású megnyitóünnepségre minden roma testvért szeretettel várunk! A belépés ingyenes, és minden megjelent ajándékot kap. Tombolasorsolásunk főnyereménye egy autó. Étel, ital minden mennyiségben. Koncertek, filmvetítések. Kiemelt előadó: a Romantic zenekar. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mindez ingyen! Mutassuk meg mindenkinek, hogy tudnak mulatni a romák!  Fontosnak tartom közölni, hogy a magyarországi fasiszta mozgalmak (Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Gárda, Nemzeti őrsereg, stb, stb) elhatárolódnak a RomaCenter-től! Nem lesznek itt! Máshol masírozgatnak! Tehát bátram gyertek testvéreim! Most ők félnek tőlünk!

Kapunyitás: 20 óra  Lakatos Elemér, Kanalas Rómeó, A RomaCenter vezetősége Cím”  Volt is hatalmas öröm a cigányok körében. Rögtön elkezdték „összegyűjteni” az útra valót. A bűnözési aránymutató jelentősen megugrott a megnyitó előtti héten. De hát ez lehet véletlen is…  A rozoga Lada, benne egy aprócska cigány családdal, apa, anya, meg a tíz purdé, nyögve kapaszkodott felfelé az enyhe dombon.

- Apa! Kérek csokit! – nyafogott az egyik purdé.

- Itten van e! Mán csak ez van. Az előző benzinkutná vettem!- röhögött fel.  Az RomaCenter összes büféje percek alatt kiürült a kapunyitást követően. Sőt a könyvtár is… a cigányok egy része berúgva, bebaszva énekelt, verekedett a folyosókon, a többi pedig a környező utcákon terrorizálta az embereket. Tíz órakor a hangfalban elhalkult a zene, és egy kellemes női hang mindenkit figyelmeztetett hogy kezdődik a koncert, és a tombolasorsolás. A környékbeli lakók nagy megkönnyebbülésére az utcák kiürültek. A hatalmas terembe így is majd ötvenezer cigánnyal több zsúfolódott be… Az ajtókat bezárták, a fények kialudtak, és színpadra lépett a romák gyöngye, Győzike. Két számot nyomtak le, amikor érdekes dolog történt.

A mennyezeten lévő apró lyukakból mérges gáz kezdett szivárogni. Mivel az egész terem légmentesen le volt zárva az egész csürhe egy órás kínszenvedés után elpusztult.

A rendőrség másnap délelőtt feszítette fel a bejáratokat. Az orvosszakértők megállapították a halál okát, de a nyomozás tovább nem jutott. A beruházó személye ismeretlen, és az sem derült ki, hogy ki, vagy kik engedték be a gázt. Néhány hónap hiábavaló nyomozás után az ügyet lezárták. A cigányok pedig azóta is rettegésben élnek, és semmilyen rendezvényen nem jelennek meg… Ki sem bújnak a tetves putrijaikból…  Valahol egy távoli országban ismét elkezdett épülni egy hatalmas roma szórakoztató központ…  egymagyar

Kuruc.info: találó, gratula!

***

Kedves Kurucok!

Hihetetlenül undorító történet, szerencsére rövid. Egy sor plakáton  akadt meg a szemem egyik nap, amin egy előadást hirdettek az astoriai  campuson. A téma: cigányok, zsidók, homoszexuálisok, szabadkőművesek,  hasonló girnyók elfogadására buzdító átnevelő ismeretek.

Bravo, ezt megcsinálták. Azok, akikkel beszéltem, mind undorítónak  találták, úgyhogy nincs minden veszve.

Szebb hosszú hétvégét, a fent említett előadás témája nélkül!

egy magyar nő

***

Cigányprobléma:

"... Magyarországon jelenleg a 8 év alatti gyerekek fele cigány....”

RIADÓ !!!


***

Kedves Kurucok,

közismert, hogy a cigány nemzetiségű bűnelkövetőket viszonylag ritka esetekben szokták börtönbe dugni. Gyakran már az előzetes letartóztatásig sem jutnak el, nemhogy addig, hogy hónapokra-évekre rács mögé kerüljenek. Ennek okai sokrétűek:  -az igazságszolgáltatásban dolgozók egyszerűen gyávák, tartanak a megtorlástól  -a zárkák/börtönök nem bírnák befogadni azt a tömeget, aminek valójában ott lenne a helye  -a jelenlegi börtönviszonyok mellett, ill. az érintettek szocializációs szintjének figyelembe vételével a börtönbüntetés nem érné el a célját  -számos esetben a bűnelkövető magasabb színvonalú ellátásban részesülne a börtönökben - hála mindenféle emberi jogi egyezményeknek - mint amilyenek között szabadlábon élt.

Mindezeket figyelembe véve nem világos, hogy miért kellene minden börtönbüntetésre ítéltnek - egyes bűnözők szociális körülményeihez képest - luxuskörülményeket biztosítani?

Ezen a ponton eszünkbe kell, hogy jussanak a hajléktalanok, akik közül számosan büntetlen előéletű, adott esetben jóhiszemű, tisztességes (újabban diplomás!) emberek, akik pl. csalás áldozataként váltak hajléktalanná. Ha ők, mint büntetlen előéletű, (egykori) adófizető magyar állampolgárok nem jogosultak alanyi jogon olyan ellátásra, mint ami a börtönlakókat megilleti (napi többszöri étkezés, fűtött/száraz/tiszta szállás, ingyenes orvosi ellátás,...), ill. az állam az ő számukra ezeket nem tudja/akarja biztosítani, akkor miért is akarja mindezeket a börtönbüntetésre ítéltek számára biztosítani?

Ha a börtön kategóriájába beleférne pl. egy szögesdróttal körbekerített terület is egy erdő közepén, amit fegyveres őrök őriznének, és ahol a viszonyok valóban büntetés jellegűek lennének, akkor  -valóban börtönbe lehetne juttatni mindazokat a bűnelkövetőket is, akik most nem férnek be a börtönökbe, hiszen ez lényegesen olcsóbb lenne, mint a jelenlegi rendszer,  -a börtönnek talán valóban visszatartó ereje lenne, szemben a mai börtönviszonyokkal, ami egyes hajléktalanok sorsához képest luxusszállodai viszonyokat valósít meg,  -a társadalmi igazságosság is magasabb szintre emelkedne, hiszen ha az állam a büntetlen előéletű hajléktalanoknak nem tud legalább mai börtönszintű szociális ellátást biztosítani, akkor miért akarja ezt minden bűnözőnek megadni?

A javaslatom az lenne, hogy - tekintettel arra, hogy a börtönök adózott pénzeinkből épültek és működnek - a börtönbüntetésre ítélt személy börtönviszonyainak a kialakítása során legyen a viszonyítási alap az, hogy az illető mennyi közterhet fizetett korábban "civilben".

Zérus közteherviselés (korábban az illető semmit nem adózott, pl. mert soha nem dolgozott) és bűnöző életmód eredményezze a fentebb leírt "rideg tartás" jellegű börtönt.

Azt hiszem, számos problémánk viszonylag rövid úton megoldódna. Az EU pedig ugyan kiabálna egy kicsit, de szokása szerint nem tenne semmi, mint ahogyan ezt korábban is számos esetben megtapasztalhattuk.

Kuruc.info: igen színvonalas írás, köszönjük!
***

Tisztelt Szerkesztőség!

A "Gyakran Ismételt Kérdések Cigányügyben - Utolsó frissítés: 04/30 12:51" című cikkben a második kérdésre adott választ javaslom korrigálni:

"a cigányoktól szigorúan elszeparált" kifejezés helyett állhatna a cigányoktól teljesen elkülönített, vagy valami más.

Egyébiránt elegendő lenne a cím kezdőbetűjét nagybetűvel írni.

Üdvözlettel: XY
Kuruc.info: köszönjük. A Cigány Kisokosra amgy valamikor visszatérünk, egy másik olvasónk levelének megválaszolása kapcsán.

***

Tisztelt Kurucok!

Ugyan beszámoltak már a mezőkövesdi lopott orgonasípokról, azonban tisztességes, munkát becsülő, magyar földet szerető, keresztény ember emellett nem mehet el szó nélkül. Ezen link pontosan beszámol róla, hogy 500 darab, nagy értékű, nagyon ritka, művészi megmunkálású orgonasípról van szó. Elvesztésük fájdalom a helyi emberek számára, így számomra is. Azonban a legborzasztóbb mégis az, mint ahogyan a cikk is írja, hogy ha már a cigányok eladni nem tudták (mert ki másokról lehet szó, szinesFÉMről lévén szó...) használhatatlanná tették őket. Meglopják a magyart, rendben van, de hogy már az Isten házába is betörnek, épp ők, akik aztán, ha kell, bizony nagyon tudnak esküdözni mindenre ami szent...

Mikor veszik már észre azok, akik tehetnének még ezellen valamit, hogyha nem cselekszenek időben, széthordják alólunk az országot, azt az országot, ami történelmével, kultúrájával, lakóinak becsületével, tiszta lelkével méltán helyezkedik el az európai civilizáció szívében.

Az Isten áldja és segítse Önöket!

F.


***

Gondolom ezt a lapot keményen figyeli a titkosszolgálat vagy akárki. (Kuruc.info: Igen, figyelik. Mi viszont megszállottak vagyunk, és tudjuk, hogy a történelem nekünk ad majd igazat, ezért a veszély ellenére folytatjuk munkánkat. Onnan is tudjuk, hogy cigányügyben igazunk van, hogy csupán azt szajkózzuk megoldás gyanánt, ami Európa összes többi, cigányfertőzött, ugyanakkor nem cionista elnyomás alatt sínylődő országában (Szlovákia (!!!), Csehország, Románia, Olaszország, Finnország stb.) napi gyakorlat. És az inga nálunk is visszalendülőben van…) Én már kenyerem javát megettem, de mióta unokám is van aggódom a jövőjéért. S ez nem elsősorban anyagiak miatt van igy. Kb 40 éve a Kisz ben hangulatjelentéseket kellet irnom. Leirtam...Akkor is már ugyanez a vélemény volt az akkor még eléggé bezárt fiataloktól: "a médiumok tele vannakl zsidókkal"
Aztn megtudtam, hogy a vh.után mindenki zsidó volt, Kun Béla is , sőt Lenin is, nem beszélve Rákosiról és csapatáról...egyet mi magyarok soha nem vettünk át tőlük! az összetartást .Ezek úgy védik egy mást s helyezik a leghülyébb gyereküket is pozicióba hogy már fáj... Régen egy német ismerőstől kérdeztem "Miért utáljátok Ti a zsidókat?" - mert egy olyan nép aki érdekei miatt képes olyan kavarásra, összeütköztetésre, hogy csak mi lehetünk a vesztesek...Sokáig nem foglalkoztatot e téme, mert a figyelmem (nem rosszabb) egy semmittevő eltartott rétegre irányult, melllyel együtt kellett éljek 1960-as évektől. Ma már jól összetudom hasonlitani az akkori cigánysád és a mai viselkedését.Igaz akkor tized ennyi volt. Kb. 20 éve irok minden kormányzati pozicióju embernek..."Tessék megfékezni a növekedést ! drasztikusan (tán még a szlovák módszer is jól jönne) családi pótlékot nem adni a 28-ik gyerek után is hanem csak háromig. Az Apám ebbe halt bele, mert a mi kis falunkat is ellepték a cigányok..mondják tanácselnöki fizetségképpen telepitettek be oda 30 családot. Ma a faluban (mely régen is 250 fös volt) 300 cigány és 15 fehér ember él... Na ki a kisebbség... s mi lesz (mondjuk az unokám 30 éves korában) ma ebben a faluban nincs egyetlen magyar gyerek de van ! (kapaszkodjanak meg) 40 alsóéves cigány..." Széchenyi azt mondta egy ország gazdasági erejét mi sem mutatja jobban: mennyi abban a kiművelt fők száma....Ezek közül ki veszi át a stafétát a mai  kor magas szinvonalához... de ennyi kitöltőemberre sincs szükség.. Értem én hogy Afrikában is nagy a munkanélküliség, de azok mégsincsenek olyan pofátlansággal megáldva, mint a cigány aki génjeiben örökli a hazugságot, a naplopást és természetesen a lopást...A falumból meritve, olyan házakat kaptak amihez hatalmas föld is tartozik. Ingyen vetőmag, vállalkozás segités.. Nem kell egyszerübb ellopni a magyarember ültette krumplit, kukoricát, na és az állatállományt. Hogy milyen kifinomult módszerekkel tudnak a tetőn át betörni, de nem ritka, hogy világos nappal az ablakon át betörve viszik el az idős emberek összekuporgatott élelmét..Mert tudják a magyar törvények öket védik.

Na azt gondolom ez a vég .Nemrég olvastam Hobo régi szövegét " Ki állitotta meg az órát ? Nehéz idők jönnek. Másik Magyarország  Félek Tőled. "S remélem nem a szabadság ára hogy ma jobban kell félni mint a szocializmusban ? Javasoltam Kolber Úrnak, hogy nem kéne a cigányokat ingyen (a mi pénzünkön) új lakáshoz juttani számtalanoknak épült 10 milliókért családiház, 800 e ft gyerekenként használt házra..."mondom neki vannak falvak ahol ezen a pénzen nem egy embernek hanem négynek is juttathatnának lakást, mert olyan olcsó (hisz dögevők lakják) gondoltamezzel egyhelyre is terelhetnék őket. Nem.... mert ugyebár ebből is a politikusok lenyulták a 30 %-át.(ez biztos) Én ma már nem tudom ki tudna itt rendet rakni. Tán egy Rákosi (jaj bocs az zsidó) de Magyarország jövője már nem a mi kezünkben van s el vagyok csüggedve a gyermekem unokám s hasonló koru magyarok érdekében.

A világot újra megszerezték...s azt tesszük amit diktálnak..

Mi lesz veled magyar Hazám?

***

Üdv kurucok! Lessétek meg a köv. cikket!

További jó munkát!

"Csak egy rendőr figyelmeztető lövése után csillapodtak a kedélyek csütörtök este a Heves megyei Erken. A falu egyik családi házát kövekkel és botokkal felfegyverkezett csoport támadta meg.

Csütörtök este közel száz ember támadott meg egy családi házat a Heves megyei Erken. A támadók botokkal és kövekkel vonultak a házhoz. A bent tartózkodók közül egy nő megsebesült az egyik házra hajított kőtől.

A kiérkező rendőrök csek egy levegőbe leadott figyelmeztető lövéssel tudták tudtak rendet teremteni. Három férfi ellen eljárás indult csoportos garázdaság gyanúja miatt.
"

Kuruc.info: hát igen, Erk. Ahol ma már a vonat sem áll meg, akkora a cigánybűnözés.

***

Miskolc Rally: Betörték Drávucz Olivér kocsijának szélvédőjét, ezért áll a nyolcadik gyorsasági szakasz.

Rakacaszenden a helyi folklór egyik furcsa formájával szembesült a Drávucz Olivér, Zsiga Gábor páros: kövekkel dobálták meg a Suzuki Ignist.

A gyorsot le kellett állítani, mert  rescue-nak is be kellett mennie.

Kuruc.info: hogy kiknek szenvedélye, nemzeti sportja a kődobálás? Lásd EZT. Csak hogy képben legyünk – ha a különösen cigányfertőzött helyszín nem lenne elég bizonyíték.

***

Köv. levelünk Faddról jött – lásd EZT  
MAGYAROK!

Nem akarunk a faddi bűnöző cigányokkal együtt élni!!!!!!!!! A demonstráció után csend és nyugalom volt...De meddig?Addig, még a médiákból ömlött a tüntetés képsorai.Most pedig újra  fejlevágással , agyonveréssel,erőszakkal stb. fenyegetőznek ezek a bűnöző személyek.Olyanokat,akiket felismertek a médiákban.Ennek sosem lesz vége?Mi meneküljünk el a lakóhelyünkről?Ha nem történik változás ez ügyben,mi lesz velünk?Szinte minden állami szervezet őket védi.BŰNÖZŐKET...és csak erről a "néhány" családról van szó.Persze seregnyi rokonsággal.Ki védi meg a MI életünket???Mikor élhetünk nyugalomban?Sajnos azt érzem, a lakosokkal karöltve, demonstráció ide vagy oda csak akkor eredményes ha hatalmas erő van mögötte.Félelemben élő emberekkel"csatát" nyerni ...Kell a segítség!!!Tőletek!Egy idézet kicsit másképp:-"Hol vagytok Székelyek?"helyett:-HOL VAGYTOK MAGYAROK?! E FÖLDET BÍZTAM RÁTOK.Én még azt tenném hozzá: FADD is a TI hazátok....

Szebb Jövőt!!!

***

Minden tiszteletem tiétek, illetve az oldalé, a kuruc.info az elsőszámú hírforrásom. A cikkek korrektek (Kivéve egyet, a labanc rallyt  ... Tereprallye rajongóként az egy kicsit kiverte nálam a biztosítékot. A szerzőknek halvány fogalmuk sincs az egész dologról, sületlenséget sületlenségre halmoznak. A "titkos térképekkel" együtt egy vicc az egész, de hát semmi sem lehet tökéletes...), és tényleg nem hallgatják el belőlük a lényeget.

Nem tagadom, eddig is utáltam a cigányokat. Elég meghatározó élmény volt, amikor egy zalai faluban 10 éves koromban lerángattak (két kb 13-14 éves tetü) saját biciklimről (Szőke voltam, és városi, csak a nyarat és a hétvégéket töltöttem ott, halmozottan tüske voltam a szemükben)... Gyerekként nagyon megviselt a dolog.

Tudni kell a faluról, hogy anno a környék központja volt. Aztán az alkalmatlan vezetésnek köszönhetően szépen lassan leépült az egész. A legnagyobb problémát az jelentette, amikor betették a lábukat a környező falvak "idegen" cigányai. El is szaporodtak, újak is jöttek, a falu elöregedett, sok megüresedő házát potom pénzért megvették. A hegyet is otthagyta nagyapám. Sorozatosan feltörték a pincét, minden mozdíthatót elvittek, a bort amit már nem tudtak elvinni a földre eregették... Mégsem ez tette be a kaput az öregnél, mert pár évig még így is gondozta a szőlőt. Tavalyelőtt arra ért oda, hogy már le is szüreteltek helyette. Persze nem csak ő járt így, a putri hátsó részében állítólag egész ősszel préseltek a mocskok.

Tavaly már a kertet is dézsmálták, de nem is akárhogy. Autóval jártak be krumplit ásni. A fő ok, ami miatt írok viszont múlt csütörtök hajnalban történt. Elvitték a lelakatolt istállóból a kapálógépet, a fűnyírót, 30liter benzint, és minden mozdítható vasat. Kérdem én, akkor idén mit fogtok kilopni a kertből???

A vicc az egészben, hogy az ÁVH helyszínelői nem csináltak semmit pár fényképen kívül, holott jól látszott a nyoma kertek alatt annak, hogy a putri udvarába tolták át a gépeket...

Mikor vetünk már végre véget ennek???

ELÉG!!!

Kuruc.info: köszönjük rally-ügyben a helyreigazítást; ha komolyabban ki kívánja vesézni a témát Kedves Olvasónk, válaszát szíves-örömest lehozzuk.

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Tegnap hallottam egy helybéli lakostól.

Helyszín : Tímár

Ismertető:

Timár

A település megközelíthető közúton: a 3-as úton Miskolcig, majd tovább a 37-esen, innen lekanyarodunk Rakamaz felé a 38-as úton, Rakamaztól északra 3,6 km.

A község neve tükrözi, hogy egykor királyi várnépek lakóhelye volt; a király tímárai és a várispánság szolganépei lakták. Nevét már 1067-ben említették a szabolcsi vár birtokaként. A szatmári béke után - osztozva a többi Rákóczi-birtok sorsában - kincstári tulajdonba került, s maradt is egészen a jobbágyfelszabadításig. A kincstár a falut a XVIII. század második felében római és görög katolikus "rutén”

telepesekkel népesítette be.

Ma már mindezeket el kell felejteni.

A lakosság jelentősen felhígult a hátrányos helyzetű kisebbséggel.

Ezek az emberutánzatúak hordákba verődve a tavaszi áradásokkor meglehetősen nagy intenzitással nekilátnak illegális (még szép) halászhálók letelepítésének, amikkel aztán szép mennyiségben -minimális befektetéssel (lopott halászhálók) - tudnak halat fogni.

Két hete néhány rendőr kicsónakázott és összegyűjtötte a hálókat.

Erre az emberszabásúak azonnal  "jogos"  tulajdonukért mentek nagy vehemenciával a rendőröknek támadtak, hogy adják vissza munkaeszközeiket, meg hát, hogy mit képzelnek, hogy alkotásaikat tönkre teszik.

A tulajdonuk utáni megszerzési vágy oly mértékben felfokozódott, hogy az egyik rendőr kettőt a levegőbe lőtt.

Erre az egyik hím bátran közelebb ment,  "úgysem mersz belém lőni “

mondatait követően kivette a hálókat a meglepődött rendőrök csónakjából és eltávoztak.

A zsarnokok ezután erősítést kértek, a kommandósok el is indultak, de később a parancsnokuk rájuk szólt, hogy nem akar a médiában szerepelni, így annyiban maradt az intézkedés.

A feketék pedig tovább folytathatják ősi halászó, vadászó tevékenységüket, boldogan élnek, míg meg nem döglenek.

Engem bemérték a rendőrbérencek tavaly - lakott területen 65-tel száguldoztam, -4 ezer Ft és két pontom lett belőle, ott nem volt tolarencia.

Üdvözlettel:

Fülig Jimmy