Amit a Vörös Hadsereg nem tett tönkre hazánkban, most megteszi a Dakar Rally. A kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező, dakaros Szalay Balázsnak (tel.: 06-20-934-3676) ugyanis most éppen országos jelentőségű, védett természeti területen és az uniós oltalom alatt álló Natura 2000 területen támadt kedve rodeózni. Amit Afrikában már nem lehet megcsinálni, azt Magyarországon és az általuk Romániának nevezett Erdélyben a korrupt hatóságok segédletével igen. Az eseményt természetesen a zsidó tulajdonú INKAL Security biztosítja.

Ez már (még?) Magyarország

Az országot romba döntő SZDSZ-MSZP kúrmánynak már semmi se drága (közpénzen), arcátlanságuk nem ismer határokat. Az sem tartja vissza a szervezőket, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított a szintén Natura 2000-s területet érintő sajóládi erdőpusztítás ügyében (bővebben itt). Több hazai zöld szervezet nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz, és még a zsindexes Uj Péter is felemelte a szavát a magyarországi Dakar ellen.
Lássuk, kik a főszereplői ennek a díszes társaságnak Szalay Balázson kívül (aki mozgósította a magyar államigazgatást, és kiverte a hatóságokból az engedélyeket):
- Újhelyi István államtitkár, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium,
- Szekeres Imre honvédelmi miniszter büszkén támogatja,
- Demszky Gábor főpolgármester, aki a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből támogatja a vidéki természetkárosítást,
- Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter,
- Haraszthy László környezet- és természetmegőrzési szakállamtitkár, Környezetvédelmi- és Vízügyi Minisztérium (tel.: 06-30-949-1283, lakcím: Budaörs, Erkel u. 93.). Lásd a térségben korábbi ténykedését is. (Élettársa, dr. Rodics Katalin KVVM-osztályvezető ez ügyben nem játszott szerepet, de ő is hasonló kaliberű gengszter.)

Haraszthy László, a hazai legnagyobb természetkárosító (morbid módon szakállamtitkár) e képét kártyanaptáron egy természetvédelmi konferencián osztogatták
A Labanc Rally során a versenyzők Budapestről indulva végiggyalázzák Magyarország és Erdély tájait. Magyarországon két kijelölt, (eddig) titkos nyomvonalú pálya kerül kialakításra Táborfalván és Várpalotán. A Kuruc.info szerkesztői úgy gondolták, hogy segítenek az Aarhusi konvenció végrehajtásában, mely a környezeti információk nyilvánosságáról szól, és Magyaroszág is aláírta, törvénybe foglalta. Sajnos erre általában magasról tesznek a hatóságok, és zárolják a környezeti adatokat, nehogy már jól értesült legyen a polgár, és fellépjen a multik és a milliárdos zsidó, komcsi környezetpusztító beruházások ellen. Így a rally térképe is titkos volt eddig, de most olvasóink segítségével a táborfalvi lőtérre vonatkozó részt megszereztük, és itt közzétesszük a térképet. Ezzel ugyan magát a vasárnapi versenyt is romba döntjük, mert a szervezők csak úgy nyerhették el a rendezés jogát, ha garantálják, hogy ezt a versenyzők csak rajtkor kapják kézhez. Mi most ezt mint fontos környezeti információt közzétesszük a hatóságok helyett. A várpalotai pálya térképe még nincs meg, de várjuk azt is.
A kiadott természetvédelmi engedélyek a verseny időpontjában még nem emelkednek jogerőre (hacsak minden ügyfél le nem mond a fellebbezési jogáról), tehát a verseny megrendezése csak a jogszabályok felrúgásával, törvénysértő módon lehetséges. Várjuk, hogy ki az, aki lemond a fellebbezési jogáról a verseny kezdetéig. Lásd az érintettek listáját a határozatok 6. és 8. oldalán.
Mindezek ellenére a területen már hétfőn megjelentek a gyakorló versenyautók. A verseny pontos nyomvonalát a versenyzők (eddig) nem ismerik, mivel az titkos, ezért természetesen össze-vissza mászkálnak, tapossák az érzékeny gyepeket, hatalmas természeti kárt okozva.

Robby Gordon teszteli a jutaspusztai szakaszt
Tűzzel-vassal a vipera ellen – nem az ÁVH-nál
A http://geo.kvvm.hu/tir/viewer.htm honlapon a Dabas-Táborfalva környéki részre nagyítva és bekapcsolva a Natura 2000 természetvédelmi területek szelvényt is látható, hogy jelentős természeti értékek sérülnének az eszeveszett verseny során. A Felső-Kiskunsági szikes puszta elnevezésű Natura 2000 kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület a közösségi jelentőségű madárfaj, a túzok fészkelőhelye, az EU Túzok Life Programjának célterülete. A túzok hazánk fokozottan védett madara, eszmei értéke 1 millió forint. A Túzok Life Program keretén belül hazánk vállalta, hogy a túzok állomány egyedszámát 10%-kal növeli. Erre jön egy senkiházi Szalay Balázs, és költési időszakban ráereszt a területre több száz versenyautót és tízezer nézőt. A túzokok meg szépen otthagyják a fészket keltetés közben, és marad jó néhány tucat megzápult túzoktojás. Nemrégiben egy jogszabálysértő határozat alapján a túzokok élőhelyét veszélyeztető légvezetéket építettek a térségben. Az állam meg 1,8 milliárdot költ az EU és magyar adófizetők pénzén a túzokok megmentésére, ugyanakkor támogatja a túzokokat elűző rallyt is 200 ezer euróval. A túzokon kívül még számos védett faj és életközösség található. Itt él a szintén fokozottan védett bennszülött fajunk (csak itt él az egész világon!!!), az 1 millió forint eszmei értékű parlagi vipera, melyet szintén az EU Life program segítségével próbálnak a kihalástól megmenteni. Az itt található homoki gyepek annyira érzékenyek, hogy egyetlen autó elhaladása után akár évtizedek is eltelnek, mire ismét regenerálódik a gyep, de a legnagyobb kárt a területen mozgó tízezernyi néző okozhatja.
A várpalotai lőtéren most a turul lesz célkeresztben
A Bakony Székesfehérvártól Veszprémig húzódó déli lankáin különleges életközösségek alakultak ki. A száraz, déli fekvésű domboldalakon, a meszes-dolomitos alapkőzeten érzékeny gyepek fedik a talajt, míg a mélyen bevágódott völgyekben szurdokerdők különleges mikroklímával. Itt található bennszülött fajunk a Szent István-szegfű, a világállomány 60%-a a területen él. A meszes alapkőzet (nyílt karszt) pillanatok alatt elnyeli nem csak a vizet, de a járművekből kicsepegő olajat is, mely aztán a fél Dunántúlt ivóvízzel ellátó karsztvízforrásokban jelenik meg. Ha a verseny napján eső lesz, ez könnyen előfordulhat. Védett turulmadarunk (kerecsensólyom) is megfordul, és költhet a környéken, nem arról híres, hogy a bőgő motorokat és a tízezres nézőcsordát eltűri.
A főszemét hívásunkra vár
Szalay Balázsnak (tel.: 06-20-934-3676) nem ez az egyetlen folyamatban lévő természetkárosító projektje. Ld. a fokozottan védett Molnár János barlang fölé tervezett extrém sportszállóját, amelynél már az is gyanús, hogy miként kerülhetett a magyar állam vagyona Szalay kezére.
Zöld Varangy, Sobri Jóska – Kuruc.info